4 tipuri de comportament care îndepărtează oamenii de lângă tine

Toți am avut odată un anumit fel de comportament, din cauza căruia oamenii s-au îndepărtat de noi. Am fi putut respinge oamenii mai mult decât o dată sau de două ori. Unul dintre cititori poate avea, în mod inconștient, acest comportament respingător chiar și acum. Aceasta este natura umană și nimeni nu ar trebui să se rușineze de ea. Recunoașterea simplă a faptului că aveți una sau mai multe caracteristici proaste este un pas semnificativ spre eliminarea modurilor inadecvate din viața voastră care vă pot distruge fericirea.

În cele mai multe cazuri, oamenii nu înțeleg de ce ceilalți sunt atât de jigniți de ei și de îi resping. Există mai multe motive pentru aceasta, iar în acest articol ne vom concentra pe descrierea acestora. Mai jos vom descrie patru tipuri principale de comportament care îndepărtează oamenii, precum și modalitățile prin care poți scăpa de acestea

1. Egoismul

Nu există nici o îndoială că lumea are nevoie de oameni mai atenți, mai încrezători și mai inteligenți. Un mic gest de dedicație poate afecta în mod semnificativ acei oameni care te interesează. Oamenii sunt ființe intuitive inerente și pot simți că faci ceva numai din intențiile egoiste. Și chiar dacă cineva nu crede asta, acesta nu este un motiv pentru a recurge efectiv la beneficii personale.

Cum se poate evita aceasta? Pentru a trăi o viață fericită, trebuie să înveți să mergi în picioare și să îți împărtășești fericirea cu ceilalți. Se cere să îți dai o parte din tine, fără a cere nimic în schimb. În mod ironic, când dai ceva fără să aștepți o recompensă, primești mai mult. Prin urmare, dacă ai nevoie de o binecuvântare, schimbă-ți atenția și începe să o dai altora.

2. Neautenticitate și vanitate

Manifestarea comportamentului zadarnic îi îndepărtează pe oameni în orice circumstanțe sociale. Nimeni nu va dori să asculte povestea ta de zeci de ori, împodobită cu detalii false și demonstrând în mod constant ego-ul tău excesiv de mare. Să vorbești despre tine este minunat atunci când este ceva veritabil și luminos. Să găsești diferența nu este așa greu, nu-i așa?

În ciuda faptului a ceea ce transmit principalele mijloace de informare în masă, nu există o singură persoană în întreaga lume care să fie centrul întregului univers.

Cum se poate evita aceasta? Este întotdeauna util ca alte persoane să fie uneori în centrul atenției și să evalueze consecințele deciziilor și acțiunilor tale direct în beneficiul lor. Acest lucru contribuie la apariția unor relații sănătoase. Oprește-te să trăiești într-o iluzie auto-creată, să arunci în aer cu bule de săpun și și încearcă să comunici cu oamenii în mod normal. Începe să înțelegi nevoile altora și să le oferi fericire.

3. Prea multă încredere în sine

Uneori oamenii tind să se exagereze prea mult în ceea ce privește corectitudinea ideile lor. Acest lucru poate duce la faptul că se vor uita la alți oameni de sus. În unele cazuri, ego-ul uman ajunge la punctul în care poate face în mod deliberat pe alții să se simtă umiliți. Dar acesta este un tendință falsă pentru o viață „corectă” și plină de respect.

Cum se poate evita aceasta? Pentru a transforma situația, este necesar să înțelegem că fiecare persoană își găsește propriul drum în viață și decide în mod independent cum să trăiască. Trebuie să te conformezi faptului că nu este de datoria dumneavoastră să decizi exact cum ar trebui să acționeze. Toți avem caracteristici unice și nimeni nu este mai bun decât alții. Respectă acest lucru și onorează-i pe alții atunci când te poți respecta și pe tine însuți.

4. Plângeri cronice

Oamenii fericiți și de succes nu se plâng. Pe de altă parte, se pare că „plângăcioșii cronici” au un motiv pentru a face acest lucru. Dar ei o fac tot timpul, chiar și când toată lumea este fericită! Și este foarte ok că nimeni nu vrea să comunice cu astfel de oameni negativi.

Cum se poate evita aceasta? Toți avem circumstanțe diferite pe care le trăim în această viață, dar, în cele din urmă, ele sunt exclusiv ale noastre – corecte sau nedrepte, dorite sau nedorite. În loc să te plângi, căută o soluție la această problemă și încercă să treci peste.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.