5 adevăruri dure despre viață

Mai devreme sau mai târziu, viața vă va lovi cu siguranță. Puteți încerca să evitați acest lucru cu toată puterea, dar tot nu veți reuși și este deprimant.

Depresia nu apare fără un motiv – uneori viața devine insuportabilă și ne scapă de sub control. De fapt, toate acestea sunt foarte grave și cu greu pot dezvălui întreaga esență a problemei într-o propoziție. Doar că, într-un anumit punct, eram și dominată de depresie.

Pierderea unui părinte, munca pe care o uram și o groază de relații proaste – eram la limită. Am început să construiesc din mine o victimă și să arunc acuzații, să mă plâng de povara incredibilă a vieții mele și de cât de rău este totul.

Dar am reușit să găsesc o cale de scăpare. Ea este mereu acolo, trebuie doar să aștepți puțin. Secretul este să înțelegi: viața nu va fi niciodată ușoară și, mai important, viața este plină de dificultăți.

Evitarea acestor dificultăți nu va funcționa. Dar pe de altă parte, viața este o experiență excelentă dacă îi permiteți asta.

Gândiți-vă la cele de mai sus și vă veți simți mult mai bine.

1. Va trebui să supraviețuiți morții unei persoane iubite

Nu te pregăti pentru asta, pentru că tot nu vei reuși. Desigur, poți încerca, dar este ca înotul împotriva curentului. Doar vei cheltui multă energie, care ar putea fi îndreptată spre altceva. Iar când se întâmplă totul, nu mai poate fi vorba de nicio pregătire.

M-am gândit mult la ceea ce ar fi. Și apoi s-a întâmplat. Și nu eram gata pentru asta.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te asiguri că ai o bună relație cu cei dragi și le oferi sprijinul de care au nevoie. Totul depinde numai de destin.

2. Oamenii vor profita de tine ori de câte ori vor avea nevoie. 

Odată ce ești suficient de matur, poți stabili anumite limite în viața ta și poți pune capăt acestui lucru. Până atunci, toate astea sunt experiență.

Pentru multe dintre femeile pe care le-am întâlnit, eram un pat și o țintă ușoară de manipulare, pentru că pentru a menține relațiile, eram gata să fac multe. Și am fost folosit în mod deschis împotriva mea.

Tine-ți minte, o persoană este inițial programată pentru a căuta beneficii în toate. Suntem norocoși să fim cei mai inteligenți creaturi de pe planetă, iar creierul nostru caută mereu cele mai rapide și eficiente metode de a face ceva sau de a realiza ceva.

Uneori, realizăm lucruri incredibile (programe de explorare spațială). Dar uneori acest lucru este posibil numai cu prețul bunăstării celorlalți. Și asta e rău.

Și indiferent cât de mult am vrut să pedepsesc pe cei care au profitat de mine, nu am putut. Doar i-am lăsat să facă asta. Am continuat să mă întâlnesc cu aceste femei, deși puteam să terminăm relația.

În unele cazuri, chiar dacă aveți aceleași limite, oamenii vă mai folosesc și nu vă puteți pregăti în avans. Aceasta este viața. Este foarte ușor să elimini astfel de oameni și să nu le permiți să te abordeze, dar oricum nu o va face mai ușoară.

3. Întotdeauna va fi cineva mai atractiv, mai inteligent, mai de succes și mai fericit decât tine.

Poate că va avea chiar toate aceste calități în același timp. De aceea nu putem opri compararea cu cei din jurul nostru. Pentru mulți oameni, diferite aspecte ale vieții se aranjează mult mai bine decât în cazul tău și întotdeauna așa va fi. Mai mulți bani, o carieră mai reușită, un partener mai bun. Dar asta nu ar trebui să te deranjeze, ci să găsești ceea ce este potrivit pentru tine.

Nu îți place slujba ta? Schimbă-o. Nu ești mulțumit de partenerul tău? Găsește-ți un altul nou. Nu vă considerați de succes? Schimbă și asta.

Chiar dacă realizați tot ce vă doriți, va exista în continuare cineva pe care îl invidiați.

Continuați să urmăriți calea aleasă. Nu numărați banii altor oameni. Toate acestea pot fi reduse la doar patru cuvinte: gândiți-vă doar la voi.

4. Uneori chiar și munca grea nu aduce rezultatele dorite.

Doar pentru că lucrați din greu și mult la ceva nu înseamnă că vă va aduce succes. Oamenii cred că munca grea și succesul sunt una și aceeași. Prin urmare, ei se dedică în întregime muncii lor și, prin urmare, nu reușesc. Și apoi se conving că succesul este de neatins.

Ideea că munca grea și succesul sunt una și aceeași este adevărată. Cu toate acestea, între ele există o mică diferență: numai munca pe termen lung duce la succes. Și, cel mai probabil, este puțin probabil să reușiți în prima afacere în care vă veți arunca toată puterea. Amintiți-vă, munca grea ar trebui să dureze cât mai mult posibil.

Dar chiar dacă lucrați foarte mult, tot nu veți putea evita eșecurile. Prin urmare, trebuie să vă acumulați toate forțele și să încercați din nou, făcând un efort spre altceva.

5. Oamenii te părăsesc fără explicații, chiar dacă le meriți.

Mi se pare că fiecare dintre noi a trebuit deja să-și piardă prietenii sau pe cei dragi. Chiar și relațiile de familie nu sunt asigurate.

M-am întâlnit cu fete care, la un moment dat, au decis că s-au săturat de tot și au plecat. Sau au spus că totul s-a terminat între noi, fără a oferi explicații. Același lucru cu prietenii.

Și, deși meritați să auziți motivul pentru acest comportament, nimeni nu vă oferă acest lucru. Trebuie să fiți suficient de maturi și suficient de încrezători pentru a înțelege că este normal și că după ce vă părăsesc, veți fi în regulă. Dar adevărul este că nu aveți nevoie de explicații pentru a supraviețui ceea ce s-a întâmplat și a trăi pur și simplu.

Oamenii vin și pleacă din viața ta pentru un anumit motiv. Uneori le înțelegi motivele, uneori nu. Dar, în orice caz, trebuie să continuați să progresați.

Viața nu este ușoară și, deși nu este întotdeauna corect, dar cu siguranță merită să o trăiești din plin.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.