5 calități de care vei avea nevoie când vei deveni părinte

Să fii părinte este în primul rând fericire. Iar în al doilea rând – fericire. Vrei să faci totul cât mai bine posibil pentru ca odrasla să se simtă minuna, în casă să fie cald și bine, iar soțul și soția – fericiți. Însă nu întotdeauna acest lucru poate fi realizat deoarece, de regulă, copilul are o altă părere. Și brusc toți cei din jurul vostru sunt specialiști și deștepți, oferindu-ți sfaturi cum ar trebui să te comporți cu copilul tău.

Îți prezentăm mai jos 5 calități importante și absolut necesare pe care trebuie să le posede părinții pentru a crea o copilărie frumoasă copilului tău și să rămâi cu moralul sănătos.

Răbdare

Copii sunt în stare să scoată din pepeni pe oricine, însă trebuie să îți păstrezi calmul și să nu te lași provocat. Ei doar manipulează – fără intenții rele, ci pentru că aceasta este cea mai simplă cale de a obține ceea ce își doresc. Ei își doresc atenție însă nu pot să facă multe alte lucruri, iar prin urmare, părinții duc până la capăt acele lucruri, economisind timpul. Însă astfel, copilul nu învață nimic. Ai mare nevoie de răbdare.

Simțul umorului

Simțul umorului este o parașută. Cu el este mai ușor să cazi de pe culmile conștientului. Însă va trebui oricum să cazi. Când te-ai întors pentru o secundă, iar odrasla ta deja și-a tras ciorapii și i-a băgat în cana ta cu cafea, nu-ți rămâne decât să râzi. Evident că trebuie să asculți psihologii și să încerci să cobori la nivelul copilului. Însă, hai să recunoaștem – o pereche de ciorapi într-o cană cu cafea e o imagine de-a dreptul haioasă.

Egoism sănătos

Odată cu apariția copilului nu încetezi să fii om, să nu-ți fie rușine uneori să obosești. Multe femei, în goana de a fi mama perfectă, uită de ele ca personalitate și se transformă în sluga veșnică și credincioasă a micului rege. Și asta întotdeauna are un sfârșit trist.

Nu este nimic rușinos să-ți lași copilul cu bunica și să iei micul dejun în liniște. Nu e groaznic să-ți lași copilul să se joace, iar tu să bei o cafea și nu să mergi să faci curat în casă.

Pesimism sănătos

În timpul unei călătorii de lungă durată fii gata că odrasla ta va face șotii, se va murdări, va mușca câinele și va mânca frunzele florilor de cameră. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, este minunat. Dar dacă totuși se va întâmpla, este mai bine să fii un pic pregătit, decât să te panichezi și să cauți soluții miraculoase.

Ignorarea părerilor celor din jur

Dacă ești atât de deranjat de ce cred sau spun cei din jur despre tine sau copilul tău, întreabă-te: oare ei chiar știu cum se educă corect un copil? Ei sunt oameni ideali care merită să le fie urmat exemplul? Băbuțele din scară, vecinii, prietenii au acele studii pedagogice sau experiență uriașă? Evident, NU! Atunci fă o mutră astfel încât ei să înțeleagă că nu vrei să discuți despre copilul tău. Sau nici nu le răspunde. Și fii fericit!

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.