5 filme de scurt metraj care te vor face să priveşti lumea din jurul tău cu alţi ochi

Scurtmetrajele au încetat de mult să fie un gen neseros – chiar și regizorii faimoşi le filmează. La Oscar, trei nominalizări au fost deja acordate filmelor scurtmetraje, iar festivalurile sunt ținute în întreaga lume, adunând mulțimi de fani. Nu este acesta un motiv pentru a dedica un timp acestui format de film?

Vă invităm să vă bucurați de 10 filme scurte care au fost nominalizate la Oscar sau au primit deja acest premiu. Și la sfârșit veți găsi un mare bonus interesant

1. Lou, 2017

6 minute. Atât durează Lou, un scurtmetraj realizat în 2017 de Pixar și nominalizat la ediția din 2018 a premiilor Oscar.

Lou este o creatură ciudată, care trăiește în cutia de obiecte pierdute din curtea unei grădinițe și își petrece zilele strângând (și apoi restituind) diverse lucruri și jucării uitate de copii la locul de joacă.

Într-o zi, însă, un băiețel începe să fie bully cu ceilalți copii, luându-le lucrurile. După ce Lou observă ce se întâmplă și îi fură băiețelului ghiozdanul începe o urmărire amuzantă, dar cu final fericit.

2. Heroine, 2017 

Heroine este un documentar în care sunt prezentate în mare parte efectele heroinei și urmările care sunt venite după consumarea acestui drog și mai ales dependența fizică și psihică din care este foarte greu de a scăpa . Documentarul urmează trei femei – un șef de foc, un judecător și un misionar stradal, pe măsură ce luptă împotriva epidemiei de detoxifiere a opiaceelor din Virginia de Vest . Un documentar pe care ar trebui să îl vizioneze marea parte a oamenilor care au legătură cu stupefiantele și mai ales consumatorii.

3. Stutterer, 2015

Un bărbat a cărui imaginație bogată e blocată de faptul că e bâlbâit se simte izolat de lume deși are o relație înfloritoare pe net.

4. Feast, 2014

O creație la foc rapid despre o corcitură canină adorabilă, cu un apetit vorace, și relația cu stăpânul ei (cam de nevăzut). Regizat de Osborne și Reed, filmul Disney nominalizat la Oscar reușește să spună o poveste care se întinde pe ani de zile cât ai clipi din ochi, fără a pierde vreodată din vedere esența sau umorul.

5. Mindenki, 2016

Acesta este un scurtmetraj a cărui acțiune are loc în Budapesta în 1991. Inspirat de o poveste adevărată, filmul urmărește un cor de școală câștigător de premii, pe profesorul lor șarmant și noua fată din clasă a cărei apariție declanșează o întreagă serie de evenimente care ar putea expune adevărul întunecat din spatele faimei corului.

 

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.