5 fraze rostite de manipulatori care te scot din minți

Jackson Mackenzie, co-fondator al comunității online PsychopathFree.com, care sprijină victimele comunicării cu psihopații și manipulatorii, a adunat cinci fraze comune folosite de manipulatori pentru a vă submina independența.

1. Exagezi

Bineînțeles, totuși, cu toții acordăm prea multă importanță unor lucruri minore. Cu toate acestea, cu manipulatorii se dovedește că, de fapt, aveți întotdeauna dreptate. Manipulatorii vor face în mod intenționat ceea ce te face să te simți paranoic. De exemplu, vor flirta cu fostul în fața tuturor, iar apoi îți vor spune că „ți s-a părut” și faci din țânțar armăsar. O lună mai târziu, afli că anume cu acest/ă ex- ai fost înșelat.

Scopul manipulatorului este să te facă să te îndoiești de propria ta intuiție și să te simți ca un detectiv nenorocit. În mod constant vă vor oferi sugestii pentru a vă face să vă simțiți nerăbdători și atunci vă vor acuza de asta.

2. Urăsc drama

În același timp, în jurul manipulatorilor, dramele sunt în mod constant. La început vă vor lăuda pe voi și personalitatea voastră minunată, dar foarte curând se vor plictisi. Manipulatorii sunt mincinoși patologici, trădători în serie și victime eterne. Manipulatorii fac intenționat provocări și, atunci când reacționați, vă acuză că faci drama pe care o urăsc atât de mult. Vă veți simți vinovați că ați reacționat la comportamentul lor dezgustător.

3. Ești prea sensibil/ă

Sarcina manipulatorului – să vă provoace emoții. În primul rând, te vor lăuda și vor cânta laudele, iar apoi brusc te va ignora, fără avertisment și motive și va aștepta reacția. Și când răspundeți, vă vor acuza de a fi prea sensibili sau exigenți. Ei vă vor insulta, vă vor dezamăgi și vă vor critica (de obicei, ca într-o glumă), sărind peste limitele personale până când vei reacționa. Iar pentru reacția ta, te vor acuza de nebunie. Manipulatorii pot face o persoană fără apărare și nesigură – pentru asta au nevoie doar de timp.

4. M-ai înțeles greșit

Desigur, în orice cuplu există neînțelegeri și greșeli. Dar manipulatorii fac intenționat provocări. Iar atunci când reacționezi, toți o întorc cu capul în jos și te acuză că ai înțeles greșit totul. Adesea chiar refuză să spună ceva. Aceasta se numește „gazare” – atunci când ei spun în mod deliberat sau fac ceva pentru a învinui pe alții pentru neînțelegeri (sau pentru a nega total). De fapt, ați înțeles totul corect. Încerc doar să vă facă să vă îndoiți de sănătatea minții voastre.

5. Nu ești mințile tale / beat / gelos / nebun și asa mai departe.

Etichetarea este un instrument preferat de manipulator. Potrivit datelor lor, toți colegii lor, foști iubiți, prieteni sunt fie nebuni, fie alcoolici sau geloși. Nu ezita – o etichetă este deja gata și pentru tine. Veți deveni doar unul în ciclul nesfârșit de idealizare și de depreciere, în care fiecare nefericit care ajunge în calea lor cade.

Singura modalitate de a ieși din această relație distructivă este să oprești orice contact. Nu există mesaje, apeluri, e-mailuri și prietenii în rețelele sociale. În caz contrar, puteți fi siguri că vor face tot posibilul și imposibil să vă înnebunească.

Vestea bună este că dacă manipulatorul încearcă să te facă să te îndoiești de intuiția ta, atunci el își creează probleme pentru el. Manipulatorii încearcă să distrugă psihologic pe oricine poate amenința iluziile lor de viață normală. Prin urmare, atunci când încep să joace „jocuri de minte” cu dvs., considerați că ați observat corect că ceva nu este în regulă cu ei.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.