5 lecții de business de la eroul principal din «The Wolf of Wall Street»

«The Wolf of Wall Street» — nu este doar un simplu film cu Leonardo Di Caprio. Acesta este un film despre un om real, comerciant din cap până în picioare, care a reușit să facă una dintre cele mai mari companii de brokeri din New York – Stratton Oakmont. Chiar dacă de numele lui Jordan Belfort sunt legate multe scandaluri, de la el ai foarte multe de învățat.

Deci, astăzi îți voi prezenta 5 lecții de business de la Lupul de pe Wall Street.

1. Niciodată nu accepta „NU” ca un răspuns 

Dacă cineva s-a avânturat să lucreze în vânzări, probabil de foarte multe ori a auzit la celălalt capăt de fir „nu”. Pentru că, de fapt, tu încerci să-i vinzi omului ceea de ce el nu are nevoie. Însă Belfort a vândut. Și a făcut asta virtual. El a insistat și a continuat să vândă. Pentru că niciodată nu accepta răspunsul „nu”.  Asta a învățat și echipa lui. Asta îi învață acum și pe cei care vin la trainingurile lui. „Nu închide convorbirea, până când clientul nu va cumpăra acțiunile sau va muri”, spune Belfort.

2. Programează-te pentru succes 

Belfort întotdeauna a dorit să fie milionar. El a înțeles că pentru a deveni milionar, trebuie să gândească ca și cum deja ar avea un miliard. Tu nu trebuie doar că crezi că vei obține succes, tu trebuie să gândești ca și cum deja îl ai. «Dacă vrei să fii bogat, trebuie să-ți programezi gândirea spre îmbogățire. Trebuie să scapi de ideile care te duc la sărăcie și să ai noi gânduri – gânduri despre bogăție » Jordan Belfort.

3. Vinde câștiguri 

Cine are nevoie de acțiuni? Ele sunt doar niște hârtii, nimic mai mult. Cine le va cumpăra cu așa un preț? Belfort știa asta și nu vindea acțiuni. El niciodată nu-și începea dialogul cu „cumpărați acțiuni”. El vindea câștiguri. El a vândut o casă cu trei etaje în afara orașului. El a vândut un vacanță anuală în Hawai. El a vândut mașini de succes. Dar nu a vândut acțiuni.

4. Crează  o cultură coorporativă 

În film, obiceiurile și tradițiile Stratton Oakmont sunt prezentate detailat. Unii vor fi șocați de ritualurile care erau petrecută după IPO de succes sau după creșterea vânzărilor. Lucrezi bine – bine te odihnești, nu?

5. Motivează-ți angajații spre succes

Discursurile motivaționale ale lui Jordan, pe care el le spunea înaintea unor evenimente importante – lui Di Caprio îi reușeau, dar sunt sigur că personajul original le făcea perfect. Pe alocuri păreau rugăciuni, dar aveau un impact de nedescris.

Jordan – este un lider carismatic. El este deschis pentru angajații săi, îi încarcă cu energie și îi programează pentru succes.

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.