5 lecții de viață din Alchimistul - #dozadesucces

5 lecții de viață din Alchimistul

ERIC SCHMID/THE STATESMAN

Lectura este o abilitatea care ne permite să aflăm despre cei mai faimoși filozofi, istorici și lideri ai generațiilor noastre.

Paulo Coelho – este unul dintre ei, iar cartea lui Alchimistul – este un exemplu de carte deosebită care lasă o amprentă în sufletul nostru.

În acest articol îți vom prezenta câteva lecții de viață, pe care trebuie să le înveți:

1. Noi toți suntem alchimiști, putem să ne creăm o viață ideală

Să ne creăm viața de la zero, în conformitate cu gândurile și dorințele noastre – e o adevărată magie. Câți oameni au reușit să facă asta? Foarte puțini. Însă această posibilitate o avem fiecare dintre noi. Este important să nu ratăm șansa și să acționăm.

2. Uneori, tot de ce ai nevoie, poți găsi chiar lângă tine

Când mergem spre succes, ignorăm detalii importante. Și de cele mai multe ori, ceea ce căutăm cu atâta ardoare, se află chiar lângă noi. Trebuie pentru început să găsim armonia în interiorul nostru, iar să căutăm ceva materialist. Ironia drumului spre succes este că deja ai succes, dacă tinzi să devii mai bun, să crești și să te dezvolți.

3. Misiunea ta – cel mai important aspect al vieții tale

Fiecare are nevoie de o misiune, un scop. Pentru că atunci când știm că suntem fideli unui scop, viitorul devine mai clar.

4. E vorba de călătorie, nu de destinație

Mulți dintre noi vor să ajungă mai repede la destinație. Doar că asta e o idee greșită, pentru că trebuie să trăiești din plin fiecare moment al prezentului.

5. Sunt mii de eșecuri înainte de victorie

Înainte de a obține un succes, trebuie să simți pe pielea ta un șir de eșecuri. Fii recunoscător pentru aceste etape. Gândește în acest fel: ușile se deschid în fața celui care își dorește asta.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.