5 lecții pe care le-am învățat din discuțiile cu 12 multimilionari - #dozadesucces

5 lecții pe care le-am învățat din discuțiile cu 12 multimilionari

Robert Kiyosaki mi-a spus: „Tu nu ești al Tău, Tu ești al Universului. Deci, nu fi egoist și fă în cele din urmă ceva util pentru această lume”.

În 2015, am decis să vorbesc cu oamenii bogați pentru a le explora calea spre succes. De la prânz cu Robert Kiyosaki, autorul cărții „Tata bogat, tata sărac”, până la o oră petrecută cu Kevin Green, cel mai mare proprietar de proprietăți rezidențiale din Regatul Unit. Toate acestea vor fi prezentate în articol, împreună cu experiența de viață a altor multimilionari.

Am ales în mod special personalități care au început de jos. Toți erau oameni obișnuiți, la fel ca noi. Niciunul dintre ei nu s-a născut cu o lingură de argint în gură, moștenind o sumă rotundă într-un cont bancar.

1. Ei nu au vrut să aleagă o profesie și un loc de muncă

Nici unul dintre acești multimilionari nu a vrut să devină avocat sau medic. Mai mult decât atât, puțini dintre ei au studii superioare.  Nimeni nu avea un loc de muncă stabil și, cu atât mai mult, nimeni nu a făcut avere în detrimentul poziției sale. Destul de amuzant, majoritatea multimilionarilor susțin că a avea un loc de muncă este ca o ruină.

Bob Proctor a spus odată: „există doar două modalități de a face bani. Primul-din cauza oamenilor la locul de muncă, iar al doilea — din cauza banilor în muncă.

Când ai un loc de muncă, ești plătit pentru asta. Îți vinzi timpul pentru o anumită sumă. Prin urmare, majoritatea trăiesc după primul principiu – lucrezi singur. Aceasta este întotdeauna de lungă durată, obositor și dificil. Situația se înrăutățește dacă nu îți place meseria. Și mai există și șeful. Locul de muncă limitează potențialul de câștig și se va concentra întotdeauna numai pe tarifele orare sau pe salariu. Și nu este un fapt că creșterea orelor de lucru va crește direct proporțional rata.

O modalitate mai avansată de a câștiga bani este capacitatea de a investi bani astfel încât să funcționeze pentru tine. Acest lucru va necesita mai puțină muncă de la tine. Este vorba despre trecerea de la gândirea consumatorului la gândirea investitorilor. Steve Forbes a stabilit că a fi bogat înseamnă „a obține un milion de dolari din venitul pasiv anual.”  Bineînțeles, astfel de câștiguri sunt generate în afara locului de muncă principal.

„Libertatea financiară se realizează numai atunci când venitul tău pasiv depășește cheltuielile tale” – T. Harv Ecker.

2. Ei au devenit antreprenori sau investitori

Viitorii multimilionari nu aveau nevoie de muncă pentru că au creat sistemele care lucrau pentru ei. Cu alte cuvinte, au devenit antreprenori care deschid tot mai multe afaceri. Toți își doreau să devină creatori, să lase amprenta istoriei și să ofere acestei lumi ceva valoros. În același timp, acești oameni își puneau banii în mișcare.

Adică, ei au devenit investitori. Banii lor au adus venituri, au crescut cifra de afaceri, în timp ce proprietarul lor dormea ​​liniștit noaptea. Antreprenorul și investitorul merg mână în mână, deoarece primul oferă valoare și semnificație pentru ceva , iar al doilea știe cum să recunoască acest lucru. Da, afacerea este un joc dificil. Dar uneori, este suficient doar o idee.

Un exemplu perfect este J.K. Rowling, care a trăit din beneficii cu mult înainte de a scrie cea mai bine vândută carte  din lume despre Harry Potter. Cunoștințele și creativitatea ta pot fi cheia pentru bogăția viitoare. Și, deși nu tuturor li se dă să devină antreprenor, cu toții putem găsi un potențial creativ în noi, care să ne ajute să atingem anumite înălțimi și să facem avere.

3. Ei fac întotdeauna mai mult

Ceea ce m-a uimit cu adevărat atunci când întâlnesc multimilionari este că fac mereu ceva mai mult. Ceea ce nu te aștepți de la ei. Interacțiunea cu ei a fost întotdeauna interesantă și intensă. Cadouri neașteptate și scumpe? Da.  Posibilitatea de ai contacta după un interviu lung doar prin telefon? Da.

Interviul planificat de 10 minute sa extins la 45 de minute? Ușor! Te aștepți să apară în aceeași imagine, dar reușesc să fie și mai buni. Cineva poate crede că sunt capabili doar de ceva anume, iar ei sunt capabili de mai mult. Și această mișcare înainte este copleșitoare. Acești oameni par să nu aibă limite. Și, desigur, toate acestea se reflectă în conceptul lor de afaceri. Cineva crede că pentru avere trebuie să jefuiască oamenii. Dar acești oameni au ajuns la succes prin filozofia lor.

4. Ei se cunosc bine

Toți cei doisprezece oameni cu care am reușit să vorbesc au reprezentat industrii complet diferite. Acest lucru generează și mai multă admirație, deoarece au reușit să-și creeze zona de confort în condiții complet diferite. Dar fiecare dintre ei știa despre neajunsurile sale, pentru că sunt oameni profund conștienți.

Când l-am întrebat cu naivitate pe Robert Kiyosaki cum a reușit să devină un mentor atât de influent pentru milioane de oameni, el a răspuns în felul său extrem de dur: „Ce întrebare stupidă?”  El a spus apoi că ar dori să devină un jucător profesionist de rugby, dar el este prea lent pentru acest sport. Nu a dat niciodată un răspuns clar, dar a arătat clar că trebuie să te înțelegi bine pe tine însuți.

Înainte ca Kevin Greene să devină atât de bogat, a primit prima bursă și a călătorit în întreaga lume pentru a intervieva figuri importante ca Bill Gates și Richard Branson, care urma să devină viitorul său mentor. Principala sa descoperire a fost că conștiința de sine este cheia principală a succesului.

Ty Lopez m-a întrebat odată ce aș face dacă aș avea 5 miliarde de dolari în cont. El a continuat să mă întrebe pentru a înțelege cât de bun sunt în finanțe. Odată ce a reușit să o facă. Și a îndrăznit să riște pentru a deveni multimilionar.

„Conștiința de sine le permite oamenilor să înțeleagă ce fac cel mai bine. Și abia atunci se angajează cu sârguință în dezvoltarea acestor calități. De asemenea, te ajută să îți accepți defectele”, a spus Gary Vaynerchuk.

5. Ei aveau un obiectiv bine stabilit.

Multimilionarii au devenit așa pentru că au vrut asta. În viața lor, de asemenea, a existat durere și suferință, din cauza căreia au decis să devină bogați. Este amuzant, dar niciunul dintre acești oameni nu a avut șansa să ajungă la culmea succesului datorită norocului orb.

Toți au luat o decizie care a fost adesea rezultatul unei experiențe amare de viață. Această durere i-a făcut oameni mai dedicați, plini de pasiune și energie. Pentru că bogăția contează pentru ei. Acest lucru este comparabil cu ceva spiritual. De parcă ar fi vrut să-și lase amprenta asupra istoriei lumii.

Kevin Greene mi-a recomandat să citesc patru cărți despre dobândirea de avere, dintre care două nu aveau nimic de-a face cu banii, dar erau mai mult filosofice.

Robert Kiyosaki mi-a spus: „Tu nu ești al Tău, Tu ești al Universului. Deci, nu fi egoist și în cele din urmă face ceva util pentru această lume.”

Fiecare dintre noi poate studia temeinic principiul afacerii și mecanismul investițional. Dar ideea este să-ți găsești adevăratul scop. Și acest lucru este foarte dificil.

Ce vrei să realizezi?  De ce probleme globale dorești să scapi? Ce contribuție dorești să aduci acestei lumi? Ce te face să te bucuri? Acestea sunt primele întrebări la care trebuie să găsești răspunsul în interiorul tău. Odată ce îți vei găsi scopul, ușile spre bogăție și fericire se vor deschide pentru tine.

 

Autor: Mourad Tellab

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.