5 lucruri pe care HR managerul le analizează pe contul tău de Facebook

Căutarea unui loc de muncă este un proces complicat și uneori foarte lung.  Dar, să presupunem că ai găsit un anunț care descrie jobul visului tău și corespunzi ideal la toate cerințele. Te înregistrezi pentru un interviu, care, după părerea ta, este trecut cu succes și auzi fraza: „Vă vom telefona în curând”. Zilele și săptămânile trec, dar angajatorul nu sună. Ce s-a întâmplat? Vei fi surprins, dar probabil motivul se află în paginile tale pe rețelele de socializare, care sunt văzute de către HR manageri înainte de a lua o decizie finală.

Mai jos îți prezentăm cele 5 factori care pot influența direct decizia viitorului tău angajator. 

Urmăritori și prieteni

Numărul persoanelor care te urmăresc poate spune foarte multe. Nu ar trebui să fie prea multe, dar nu merită să adăugi pe oricine. Dacă „prietenii”  tăi sunt peste 1.500, acest lucru poate duce la ideea că ești prea popular și că secretele companiei pot capta atenția publicului din Internet. Un profil prea nepopular este plictisitor și neinteresant. Multe companii nu au angajat specialiști în marketing care aveau mai puțin de 500 de prieteni pe Facebook.

Muzica, cărți și videoclipuri

Parafrazând o expresie binecunoscută, putem spune: „Spune-mi ce citești și ce privești și îți voi spune cine ești.” Pe rețelele sociale, recrutorii se uită la cărțile, muzica, programe de televiziune care îi plac candidatului, paginile pe care le urmărește. Aici trebuie să fii atent, mai ales în ceea ce privește clipurile video, deoarece chiar și câteva videoclipuri ambigue pot strica CV-ul tău.

Fotografiile

Fotografierea la petreceri este o tradiție. Nicio fotografie – înseamnă că nu ai fost. Dar aceste postări ar trebui să fie distribuite cu atenție. În caz contrar, recrutorul ar putea crede că ești frivol: chefuiești până la miez de noapte, iar a doua zi vei veni la muncă într-un hal fără de hal.

Copii

Copiii sunt drăguți. Dar neinteresanți. Vrei să împărtășești realizările copiilor tăi? Fă acest lucru în cantități echilibrate. În caz contrar, poate părea că ești prea obsedat de copilul tău.

Postări

Mesajele, comentariile sau notele tale sub o fotografie vor fi citite, cu siguranță, de recrutor. Verifică că nu există nimic compromițător. Nu există postări cu înjurături sau cuvinte prea siropoase. Fii serios, dar rămâi tu. Cu toate acestea, nu încerca să repari totul urgent: este absurd ca după zeci de postări despre alimente și pisici să distribui un articol de business.

BONUS

Managerii de resurse umane sunt, de asemenea, oameni. Încercă să afli cine va conduce exact interviul și să îl găsești  pe rețelele sociale. Studiază-i paginile – îți va fi mai ușor la interviu. Deoarece persoană îți va fi deja cunoscută, știi aproximativ care sunt interesele sale și îți va fi mai ușor să construiești o conversație cu ea. Gândește-te în avans, iar apoi poți obține chiar jobul visurilor tale.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.