5 metode care te vor ajuta să scapi de un interlocutor prea curios

Cea mai comună trăsătură a caracterelor noastre este curiozitatea peste măsură. Uneori ea se aliniază cu lipsa de respect. Unor oameni nu trebuie să le pui întrebări incomode și să îi intimidezi și mai mult. Am pregătit o listă cu câteva sfaturi oferite de psihologi care te vor ajuta să scapi de un interlocutor prea curios, fără să fii vulgar sau să jignești.

1. Principiul oglinzii sau răspunde cu o întrebare la o întrebare

Să răspunzi cu o întrebare la o altă întrebare este cea mai utilizată tehnică de a nu permite cuiva să-și bage nasul în viața ta. „De ce vrei să știi?”, „Chiar atât de multe detalii te interesează?”, „Nu crezi că ceri prea multe informații?” Se întâmplă uneori când prietenele mamelor noastre să ne întrebe subiecte personale fără nicio jenă. Însă un astfel de răspuns îi va tăia pofta să continue acest interogatoriu.

2. Principiul schimbării întrebării

Această tehnică este una dintre cele mai bune. Încerci să concretizezi întrebarea, formulând-o în așa fel cum îți convine ție. Trebuie totuși de menționat că nu întotdeauna poate avea succes. Uneori, un interlocutor prea curios nu cunoaște limitele, iar asta se referă în special la membrii familiei.

3. Umor

E o metodă utilizată de cei mai pricepuți într-ale umorului. O glumă bună poate anihila și cea mai insistentă întrebare. Însă, psihologii susțin că gluma trebuie să fie direct proporțională cu întrebarea. Asta desigur dacă nu ai scopul de a jigni pe cineva.

4. Principiul oceanului

E o tehnică foarte utilizată de studenți. Pur și simplu vorbește orice și despre nimic cât mai mult. Asta poate fi utilizată la un interviu de angajare sau când ești întrebat de planurile pentru viitor. Psihologii recomandă să utilizezi cuvinte impresionante, altfel spus, fii omul cuvintelor mari. Ignoră lucrurile concrete: în locul „eu voi face” utilizează „o să fac tot ce-mi stă în puteri”.

5. Ignoră întrebarea

Este o metodă care funcționează în cazul unei agresiuni sau a unei provocări. Contează doar să nu te lași pradă manipulărilor. Să taci sau să dai un răspuns scurt este mult mai bine pentru reputația ta, decât să lansezi un conflict.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.