5 metode de a capta atenţia celor din jur şi de a deveni popular

Participând la proiecte televizate, care sunt urmărite de mii de oameni, poți deveni faimos. Însă unii participanți sunt admirați de o lume întreagă, alții însă nu au decât câțiva fani.

Mai jos îți voi prezenta 5 principii care te vor ajuta să captezi atenția celor din jur.

1. Istoriile crează Istorie

Toți cei care sunt astăzi pe culmi – sunt naratori excepționali!

Lumea noastră, civilizația, cultura, relațiile – toate sunt construite după un scenariu. Și așa cum informația conduce lumea, să înveți să administrezi corect informațiile este o adevărată artă. Iar acest lucru îl poți faci, relatând istorii.

Alege orice domeniu: muzica, coreografie, televiziune, politică  – peste tot sunt oameni care povestesc istorii și ating succesul doar cei care știu să facă acest lucru cel mai bine.

«Starbucks», «McDonald’s», «Disney», «Facebook», «Tesla», «Apple», «Metallica», «Lady Gaga», Donald Trump – întâi de toate acestea sunt povești perfecte, în jurul cărora s-au adunat oameni.

Atunci când un adult vrea să educe un copil  îi spune istorii. Despre prietenie, ură, iubire, trădare și curaj – copilul află din poveștile pe care i le spun părinții și desenele animate pe care le privește.

Civilizația a început de la istorie. Grecia Antică a fost creată de Homer, cel care a relatat povești despre zeii care conduc destinele oamenilor.

Să analizăm Coreea de Nord și Coreea de Sud. Același popor. Acelea condiții naturale. Aceeași geografie. Însă unora și se spune o poveste, iar celorlalți altă poveste. Și doar după câțiva ani, acestea nu sunt doar două popoare diferite, ci două specii diferite.

Ce să mai vorbim despre Coreea, dacă în țara noastră oamenii sunt împărțiți în tabere diferite pentru că privesc știrile la diferite posturi TV.

Povestea este mai puternică decât naționalitatea. Povestea este mai puternică ca o persoană.

Și desigur, Destinul unei persoane depinde de istoriile pe care aceasta le spune despre sine. Dacă vei spune că ești o persoană ratată pe care nimeni nu o iubește și nu o respectă – vei fi o persoană ratată pe care nimeni nu o iubește și nu o respectă și vei căuta întotdeauna aprobarea celor din jur. Dacă vei povesti că ști o persoană de succes, care face față schimbărilor și greutăților și știe ce vrea de la viață – așa va fi.

Și desigur, ești foarte influențat de poveștile pe care le spun cei din jurul tău, mai ales când crezi ceea ce ți se spune. Dacă din copilărie ți se spune „… închide gura!”, „…nu meriți!”, „… nu e de nasul tău!”, așa și îți vei trăi viața, fără să ridici capul.

Istoria nostră este mai puternică decât noi.

Prima concluzie: spune istorii!

  • Învață să faci cunoștință cu oamenii.
  • Învață să te prezinți, să interesezi interlocutorul.
  • Citește anecdote și memorează-le pe cele mai bune.
  • Să ai întotdeauna 2-3 istorioare interesante despre viața ta.
  • Privește filme bune și citește cărți inteligente.
  • Dezvoltă-ți capacitățile de compunere, scriere și rimare.

2. Emoții, dar nu control

Pentru a fi popular pe Internet nu e destul să fii bogat, deștept și frumos. Este important să trezești emoții acelor oameni care te-au văzut. Exemplu poate fi milionarul italian Gianluca Vacchi – vedeta Instagramului. El are un corp bine lucrat şi tatuat şi dansează alături de soţia sa pe iahtul lor. El trezeşte zâmbete, respect şi unora invidie, însă nimeni nu rămâne indiferent. El „atinge”.

O companie din Rusia a făcut un experiment. Au găsit un pensionar, pe care stiliştii l-au îmbrăcat cu haine de brand, i-au închiriat o maşină scumpă, i-au făcut câteva fotografii şi i-au făcut un cont pe Instagram. Timp de două luni au administrat contul bărbatului, postând fotografii de pe plaje, din restaurante, case scumpe. Toate fotografiile erau comentate cu umor şi intrigă. Timp de câteva săptămâni, peste 10.000 de oameni i-au dat follow pseudo-milionarului. Apoi el a fost invitat la televiziune şi pentru mai filmări în mai multe reclame.

Trăim într-o lume a istoriilor, unde reality-show-urile ai ieşit de mult timp din spatele ecranului şi au devenit o parte obişnuită a existenţei noastre. Timpul nostru este timpul emoţiilor. Şi nu cred că este rău, dar nici bine – asta este evoluţia gândirii maselor.

 

Concluzia 2: Fă-l pe om să simtă

Fă ceea ce poate să trezească emoţii celor din jur.

3. Cucereşte audienţa

Pentru a transmite ideile tale, trebuie să cucereşti audienţa.

Dacă vrei să afli secretele Universului, gândeşte în termenii energiei, undelor şi a vibraţiilor.

Nikola Tesla

Ceea ce numim materie este energia a cărei vibraţie este micşorată atât de mult încât poate fi simţită. Albert Einstein. 

Tesla a spus. Einstein a fost de acord. Ştiinţa a demonstrat acest lucru. Este un lucru cunoscut că noi toţi, inclusiv corpurile noastre sunt construite din energie care vibrează la diferite unde. Pot undele să ne influenţeze? Da, pot. Undele influenţează undele, aşa cum amestecul unor ingrediente cu altele influenţează gustul mâncării.

Putem influenţa auditoriul, care va vibra datorită energiei tale.

Concluzia 3: Crează rezonanţă

  • Acţionează neobişnuit şi neaşteptat;
  • Ajută oamenii;
  • Pune-ţi scopuri mari şi lansează provocări;
  • Fii tu însuţi şi fii sincer.

4. Stil, dar nu modă

Cred că să fii stilat, individualist, unic, este mai bine decât să fii la modă.

Cred că fiecare trebuie să aibă câteva trucuri stilate la sine, despre care să poată vorbi.

5. Sinergie

Potrivit Google, sinergia înseamnă acțiunea comună a mai multor produse, efectul final din această acțiune fiind mai mare în comparație cu acțiunea fiecărui produs luat separat.

Cred că colaborând cu oameni de creaţie şi extraordinari, devii unul dintre ei. Depunând efort şi îmbunătăţindu-ţi experienţa, poţi crea propriile aptitudini. Dar atunci când te uneşti cu cineva popular, vă faceţi populari ambii.

Fii extraordinar, fii popular şi lasă-ţi urma în istorie.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.