5 metode eficiente de a începe a fi mai fericit aici și acum

Muncă obositoare, lipsa de somn, alimentare proastă și alți factori stresanți ne împiedică să fim fericiți. Dacă trăiești situații foarte stresante și ai adunat prea multă energie negativă, înțelege că doar tu îți controlezi gândurile, dar și viața.

Dacă vei fi sau nu fericit depinde doar de tine. Pentru a fi fericit, ai nevoie de schimbări pozitive în viață.

Studiile au demonstrat că majoritatea oamenilor aleg mai degrabă să fie fericiți, decât bogați și faimoși. Să fii fericit, la rândul său, este mai ieftin și mai ușor decât să te îmbogățești sau să fii vestit. Mai mult decât atât, să devii fericit poate fi chiar vesel, dacă vei găsi anume acele metode care ți se potrivesc anume ție. Vestea bună este că toți oamenii pot fi fericiți.

5 metode testate pentru a fi fericit chiar aici și acum

BEA CEAI VERDE 

Ceaiul verde a fost întotdeauna prețuit pentru proprietățile sale de calmare și relaxare. Într-un studiu, cercetătorii au arătat că oamenii care consumă regulat ceai verde se simt mai relaxați, sunt mai atenți și aproape tot timpul sunt într-o dispoziție bună. Fă o pauză bea o cană de ceai verde și acumulează energie!

FĂ SPORT 

În timpul practicării sportului, creierul nostru emite endorfină, care la rândul său ne face mai fericiți, dar, de asemenea, ne ajută să luptăm cu depresia, neliniștea, lipsa de respect față de sine și alți factori negativi.

Cercetarea, publicată de Institutul național de sănătate al SUA, a demonstrat că sportul are capacitatea de a micșora nivelul de neliniște, să îmbunătățească dispoziția, să mărească productivitatea și totodată este bun pentru sănătate. De asemenea, a fost demonstrat că practicarea sportului în primele 20 de minute după ce te-ai trezit îți va face ziua mai bună.

MEDITEAZĂ

Numeroase studii științifice (mai mult de 200 în 2013), inclusiv o declarați a American Medical Association arată că meditația este benefică pentru sănătate.

Într-unul dintre studii, au luat parte neurobiologi de la Universitatea Harvard. Ei au reușit să demonstreze că meditația poate provoca schimbări fizice în creier.

Studiul a implicat 16 de voluntari sănătoși care au fost supuși unor scanări RMN înainte și după programul de 8 săptămâni de reducere a stresului prin practici de meditație (MBSR). Acest program este unul dintre cele mai utilizate pentru cei care doresc să obțină un control mental și emoțional.

Imaginile RMN ale participanților după încheierea programului, au arătat o creștere a concentrației de materie cenușie în cele 4 zone ale creierului, inclusiv în hipotalamus și cerebel care sunt responsabili pentru memorie, învățare și control emoțional. Participanții au remarcat, de asemenea, o serie de alte beneficii, inclusiv gândirea mai rapidă și îmbunătățirea echilibrului emoțional.

Prin astfel de dovezi științifice, putem spune cu siguranță că meditația poate ajuta cu siguranță să fim mai fericiți.

DORMI DESTUL 

Somnul ajută corpul nostru să se recupereze rapid și noi însuși devenim mai concentrați și mai productivi. S-a dovedit că somnul este, de asemenea, important pentru fericirea noastră.

În cartea NurtureShock, autorii Po Bronson și Ashley Merriman au menționat un studiu care demonstrează că persoanele care nu au dormit destul le-a fost mai ușor să-ți amintească evenimentele negative din trecut decât cele pozitive. În timpul unui alt experiment, studenții cu lipsă de somn au fost instruiți să memoreze o listă specifică de cuvinte. Ca rezultat, au reușit să memoreze 81% din cuvintele în culori negative și doar 31% în culori neutre sau pozitive.

Un alt studiu a demonstrat că un somn bun poate bloca reacțiile emoționale negative și chiar le poate transforma unele pozitive.

Durata și calitatea somnului afectează în mod semnificativ bunăstarea și starea de spirit pe tot parcursul zilei. S-a dovedit că pur și simplu dacă se culcă mai devreme, o persoană își poate îmbunătăți și simțul umorului.

FII RECUNOSCĂTOR 

În viața ta va exista întotdeauna ceva pentru care poți fi recunoscător. De exemplu, chiar și pentru faptul că acum respirați și citești acest articol.

S-a demonstrat științific că prin scrierea pe hârtie sau într-un notebook a motivelor pentru care ești recunoscător, starea ta de spirit se poate îmbunătăți în mod semnificativ. Un alt studiu demonstrează că, exprimând recunoștința, poți reduce nivelul depresiei și, de asemenea, poți deveni mai fericit și mai mulțumit de viață în ansamblu.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.