5 metode prin care să-ți dezvolți imaginația fără să consumi droguri

pexels-photo

Oamenii și-au dorit întotdeauna să treacă peste limitele conștientului. Au fost descoperite multe metode prin care ar putea să obțină acest lucru și nu toate sunt legate de consumul substanțelor narcotice.

Dorești să îți dezvolți capacitatea de a gândi, imaginația, să fii permanent liniștit, fericit și deștept? Pentru a obține această capacitate, oamenii de cele mai multe ori utilizează droguri. Însă pentru ca să te simți bine, nu ai nevoie de marijuana sau cocaină, ai nevoie de dofamină, serotonină și endorfină. Și cu cât mai mult, cu atât mai bine.

Iată cinci metode prin care ai putea să obții aceste substanțe, fără să te atingi de droguri și fără riscul de a-ți distruge viața.

1. Meditație

Meditația este un calmant foarte bun. Chiar după primul exercițiu vei fi mai concentrat, fericit și calm. Trebuie să știi totuși că meditația crează aceeași dependență ca și un narcotic. Oamenii care și-au găsit fericirea în urma meditațiilor nu pot să se oprească după aceasta. De la început ei meditează 10 minute înainte de somn sau dimineața devreme. Iar mai apoi meditează în orice moment de singurătate.

Unica metodă prin care ai putea să obții un efect pozitiv al acestui exercițiu este să o practici permanent și să îi acorzi mai mult timp. Mai mult decât atât, unele cercetări au demonstrat că meditația te ajută să scapi de dorința de a fuma marijuana. Totodată, aceasta are beneficii asupra creierului: diminuează stresul, nervozitatea, depresia și gândurile posesive. Vei avea o memorie mai bună, coordonare, dar cel mai important – îți vei dezvolta capacitatea de concentrare.

2. Dansul Hula Hooping

Există un anumită metodă de a-ți mișca corpul pentru a-ți transpune corpul într-o stare de euforie. Acest dans influențează puternic asupra conștientului și asupra nivelului de concentrare. Totodată, trebuie să-ți reamintesc că orice activitate fizică intensă face ca corpul nostru să elimine în cantități mari endorfină, substanțe care ne dă energie, încredere în forțele proprii și ne tonifiază mușchii.
În timpul acestui dans vei primi doze de adrenalină și endorfină și totodată vei medita. Acest cocktail de substanțe va avea un efect asupra organismului tău asemeni sexului sau alcoolului. În același moment, corpul tău va emite și serotinină – hormonul liniștii, al dragostei și al fericirii.

3. Kundalini Yoga

Practicarea acestui tip de yoga te va determina să te privești ca pe un suflet, un spirit. Aceste exerciții te vor ajuta să să respiri corect și să te concentrezi. Practicarea lor permite dezvoltarea subconștientului și îți va permite stabilirea unei legături cu Universul. S-ar putea să ți se pară ciudat, însă mulți cercetători au declarat Kundalini Yoga benefică pentru sănătatea fizică și psihică.

4. Respirație echilibrată

Respirația este un proces vital vieții noastre și s-ar putea să nu îi acorzi prea multă atenție. Nu ne pasă de el, așa cum nu ne pasă de inimă. Acesta este un proces automat care stă în backgroundul conștientului nostru: nu îl observăm, până când nu simțim să ne este cald sau ne este prea frig.

Cei care practică Yoga spun că aerul este o energie, pe care trebuie să înveți să o controlezi. Budiștii spun că respirația este cea mai importantă sursă de energie.

5. Decizia conștientă de a iubi
Încă un stimul foarte puternic, care ne poate aduce pe o altă undă. Iubirea. Trebuie să înțelegem că trăim aici și acum, că viața este formată din zboruri și căderi pe care le trăim din încă din primele zile de viață. De aceea, pentru ca să ne asigurăm un mediu confortabil trebuie să avem relații construite din iubire. Iar experiența sexuală e o parte din el. Nu te mulțumi cu puțin. Nu transforma practicarea sexului în responsabilitate sau în rutină. Fă dragoste conștient.

Astfel viața noastră va fi mai luminoasă și plină de energie.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.