5 modalități alternative de a face față oamenilor negativi

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta la menținerea energiei toxice la distanță.

Oamenii din jurul nostru ne afectează adesea mult mai mult decât ne putem imagina. Iar acest impact poate fi atât pozitiv, cât și negativ. Și cu cât învățăm mai bine să ne protejăm de negativitatea altcuiva, cu atât viața noastră va fi mai bună.

Energia noastră interacționează inevitabil cu energia oamenilor din jurul nostru, iar dacă nu abordăm această interacțiune cu prudență, poate avea un impact negativ asupra bunăstării noastre. Și dacă începi să observi că de fiecare dată când ești în compania anumitor oameni, nu te simți cel mai bine… Înseamnă că nu ar trebui să tolerezi asta, ci să acționezi cât mai repede posibil.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ții oamenii negativi (și energia lor) la distanță.

1. Rămâi întotdeauna calm

Cu cât ești mai calm și mai echilibrat, cu atât corpul și mintea ta vor funcționa mai bine. Să te dezechilibrezi este exact ceea ce vor personajele toxice să facă. Indiferent cât de haotică și agitată ar putea părea viața, trebuie totuși să încerci să îți păstrezi calmul, deoarece lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par la prima vedere.

2. Meditează la lumina albă

Este un fel de meditație, în timpul căreia găsim o lumină albă strălucitoare ascunsă în sufletul nostru și o ajutăm să izbucnească. Ne înconjurăm cu ea, creând astfel o barieră protectoare.  Dacă realizezi o astfel de meditație în mod continuu, atunci această lumină te va proteja de negativitatea altor persoane și va proteja energia de influențele externe.

Citește: 10 tipuri de oameni care fura energie (Dalai Lama)

3. Încearcă să nu aduci negativitatea acasă

Întorcându-te acasă, încearcă să lași toată negativitatea după ușă. Nu aduce tot stresul și negativitatea pe care le-ai acumulat pe tot parcursul zilei. Te poți descurca mâine cu asta.

4. Aerisește încăperea cât mai des posibil

Prin deschiderea ferestrelor și ușilor casei, vei umple cu aerul proaspăt nu numai încăperea, ci și corpul și sufletul tău. Atunci când ai de-a face cu negativitatea, merită să eviți orice situații în care te poți simți „prins” sau „închis”. Desigur, deschiderea casei tale la aer curat poate să nu fie suficientă, dar va fi totuși benefică.

5. Nu mai acorda atenție persoanelor negative.

Și cel mai important, nu mai acorda atenție (și în gândurile tale) celor care încearcă să te tragă într-o mlaștină de negativitate și toxicitate. Dacă le permiți să îți otrăvească în continuare mintea și sufletul, atunci îți vei face rău, ale căror consecințe vor trebui tratate pentru o perioadă foarte lungă de timp. Meriți fericire și liniște sufletească, dar înconjurat de astfel de oameni nu le vei primi niciodată.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.