5 moduri în care poți fi un EROU fără mutații genetice sau magie

Este minunat să fii erou: ești adorat de femei, ai respectul bărbaților, îți sunt înmânate cheile orașului și ești invitat mereu și peste tot. Și noaptea dorm liniștiți: pe străzile oricărui oraș există o mulțime de nedreptăți, și nu toată lumea se va ridica pentru a-i proteja pe cei slabi. Desigur, știi acest sentiment când ai putea face ceva, ai putea spune ceva, dar ai trecut pe lângă, iar mai târziu ai regretat. Ei nu au așa ceva.

Pentru a deveni erou, ai nevoie de câteva minute într-o cameră cu radiații gamma, un blitz radioactiv în spațiu sau câteva miliarde și părinți morți. Sau să încetați să mai citiți benzi desenate așa cum o facem noi. Erou poate și ar trebui să fie toată lumea. Eroul nu este un impermeabil și tricotaj –  este o stare de spirit, inimă și cap. Eroii nu pot sta departe – ei sunt cavalerii din timpul nostru, dar fără o frumoasă Doamnă.

1. Conștiința civică – eroism

Nu îți fie teamă de a fi cunoscut drept „bunica”: ești cetățean al acestei țări și ai dreptul să soliciți condiții mai bune de trai. Dacă nu tolerezi grosolănia, înseamnă că aperi pe cineva de pericol și, probabil, îi vei salva viața. Probabil casierul de la supermarket nici nu bănuiește că răspunde nepoliticos unui bărbat aflat în proces de divorț, cu ipotecă, cu o cerere de demisie și armă pneumatică în buzunar. Sau autobuzul va opri cu o stație mai departe, iar fata nu va fi violată și tăiată în fâșia de pădure. În fiecare oraș mare există un serviciu special în care poți face sugestii pentru îmbunătățirea infrastructurii. Sau poți scrie deputatului sau administrației locale. Contează doar să  nu taci.

2. Să hrănești animalele și păsările pe timp de iarnă – eroism

Pisicile și câinii nu sunt de vină pentru faptul că țara „nu are destui bani” pentru adăposturi sau sterilizare. Ei, ca tine și mine, sunt ființe vii – le este frig, sunt singuri și sunt înfometați. De la faptul că vei duce pungi de mâncare într-o geantă sau servieta, nu vei fi mai sărac – acest lucru te-ar putea costa 50 de lei maxim. Și dacă hrănești un animal fără adăpost, nu va muri. Cel puțin în această zi. Poate că poți realiza o faptă mai mare prin donarea de bani sau hrana pentru adăposturi și clinici veterinare. Multe animale sunt luate în cele din urmă în familii, dar pentru o perioadă de timp (o lună, de regulă) trebuie să fie îngrijite și tratate. Toate acestea costă bani, iar apărătorii animalelor nu nu au prea mulți. Pensionarii și studenții le dau bani – nu cele mai bogate segmente ale populației.

3. Donează sânge – eroism

Cultura donației de sânge nu este destul de bine dezvoltată. Acesta este un fapt clar. Și dacă donația post-mortem este absolut o nenorocire, atunci cu sângele situația este mai bună. Sângele donat de tine va salva viața unei persoane care a avut un accident, iar lăuzele au nevoie permanentă de sânge. Fiecare oraș mare are cel puțin un centru de transfuzie de sânge. Dacă vii acolo pentru prima dată, atunci va trebui să te înregistrezi, să faci un test de sânge pentru boli, să se determine grupa de sânge și să aștepți în rând să donezi. Cu cât este mai rară grupa de sânge și tipul, cu atât mai interesat este centrul de transfuzie – poți suna și trimite e-mailuri. Înainte de donarea de sânge este obligatoriu să nu fumezi și să nu mănânci, deci este mai bine să donezi dimineața. Iar tu poți să-ți donezi sângele unei anumite persoane – doar scrie-i numele în registru.

4. Să aduci jucării în casele de copii – eroism

În ochii acestor copii vei crește cu siguranță cu câțiva metri înălțime, iar o mantie roșie aprinsă va apărea în spatele tău. Acești copii nu au nimic și perspectivele lor nu sunt foarte luminoase: unii sunt luați în sate, alții ajung să bea și să se drogheze, iar unele dintre fete ajung să se prostitueze. Mulți oameni colectează și transmit în orfelinate colete cu haine groase și jucării, dar există o suspiciune că puține dintre acestea ajung în mâinile copiilor. Este mult mai sigur să găsești adresa orfelinatului pe Internet și să duci coletul personal. Este trist, dar va trebui să revii într-o lună – să verifici dacă totul este în ordine.

5. Să fii voluntar – eroism

În orașele mari, din ce în ce mai des, se deschid adăposturi pentru persoanele fără adăpost, unde li se oferă alimente fierbinți, stații mobile medicale pentru dependenții de droguri. Voluntarii vizitează persoanele bătrâne în casele de îngrijire medicală și lucrează cu copii cu boli grave în școlile internat. Oamenii ăștia chiar nu au suport, îngrijire și căldură umană simplă. Pentru tine este o seară, și pentru ei – o lună de amintiri calde. Dacă dorești să îi ajuți, caută un centru de voluntariat în orașul tău. Nu este necesar să stai în frig – alege ceea ce vă convine. Chiar și sprijinul material este suficient: statul i-a abandonat și nici unul dintre acești oameni nu a vrut să fie în această poziție. Cu toate acestea, suntem o societate și numai atunci când toată lumea este politicoasă și se protejează, putem fi mândri de implicarea noastră în crearea lucrurilor și momentelor frumoase.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.