5 moduri pentru a găsi liniștea interioară - #dozadesucces

5 moduri pentru a găsi liniștea interioară

Pe măsură ce începem să lucrăm asupra stării noastre interioare, să radiem pace, realitatea din jurul nostru începe să se schimbe și ea.

Cu toții ne confruntăm cu dificultăți și probleme la un moment dat în viața noastră. Acest lucru este firesc și ajută societatea noastră să se dezvolte și să avanseze.

Dacă întâlnești anumite dificultăți, există de obicei două motive pentru acest lucru:

  • Dificultățile au apărut din cauza anumitor gânduri și sentimente, din cauza acțiunilor tale și a alegerilor pe care le-ai făcut.
  • Dificultățile au fost menite să existe și ar trebui să te ajute să crești spiritual.

 

Dezvoltarea spirituală și schimbările în viață nu trebuie neapărat să se întâmple prin dificultăți. Totuși… Adesea, în timpul celor mai dificile momente din viață devenim mai puternici și mai înțelepți.  Avem ocazia să ne cunoaștem pe noi înșine reali.

Cu toții ne dorim să avem puterea de a face față tuturor obstacolelor fără a ne pierde cumpătul. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să găsim pacea interioară.

Ceea ce avem în interior, cu siguranță aducem în lumea reală. Acesta este un fapt. Starea noastră interioară este cea care modelează realitatea din jurul nostru.

Odată ce începem să lucrăm la starea noastră interioară, să radiem pace, realitatea din jurul nostru va începe și ea să se schimbe.

Problemele nu vor dispărea până când nu vei învăța câteva lecții din ele. Pentru a „învăța” aceste lecții cât mai repede posibil și cu costuri minime pentru tine însuți, trebuie să lucrezi mai întâi la gândurile și sentimentele tale și la starea ta interioară.

În momentele dificile din viață, s-ar putea să-ți fie greu să găsești pacea interioară. Poți face următoarele:

Concentrează-te pe respirația ta

Trebuie să îți acorzi cel puțin câteva minute în fiecare zi pentru a respira și expira adânc, astfel ai grijă de tine. Acest exercițiu te va ajuta să te scufunzi într-o stare de pace și să simți armonia interioară.

Te gândești și te îngrijorezi în mod constant de ceva? Îndepărtează-te de munca ta pentru o vreme. Găsește un loc liniștit. Închide ochii. Respiră și expiră adânc timp de câteva minute.

Poate părea de necrezut, dar această practică te va ajuta cu adevărat să te calmezi. Vei fi capabil să-ți direcționezi energia în direcția corectă. Același exercițiu te poate ajuta să gândești mai clar.

Citește: Trebuie să fii fericit în liniște

Consumă suficientă apă

Apa este într-adevăr elixirul vieții. Asigură-te că bei suficientă apă pe parcursul zilei. Acest lucru te va ajuta să scapi de stres și să găsești pacea interioară. În momentele în care te simți pe cale să te pierzi, bea un pahar de apă.

În timp ce bei apa, imaginează-ți că aceasta intră în corpul tău și saturează țesuturile și celulele tuturor organelor tale.

De asemenea, apa accelerează procesul de eliminare a toxinelor din organism. Când bei destule lichide, îți revii mai repede la claritatea gândirii.

Fă exerciții fizice în mod regulat

Mișcarea este o modalitate excelentă de a te descărca și de a-ți direcționa energia.

Te simți încordat? Începi să te simți neliniștit și îngrijorat?  Rezervă câteva minute pentru a face câteva exerciții simple. În acest fel, vei scăpa de anxietate și tensiune cât mai repede posibil.

Ar fi și mai bine dacă ai putea face exerciții în aer liber. În timp ce faci exerciții fizice, este posibil să ai o perspectivă diferită asupra unei situații.

Printre altele, exercițiile fizice încurajează producția de endorfine, care sunt responsabile de buna dispoziție.

În orice situație neclară – mergi la culcare

Așa cum spune o vorbă înțeleaptă: nu te culca niciodată cu furia în inimă. Dar, uneori, cel mai bun lucru de făcut este să te culci fără să rezolvi problema. Somnul este o ocazie excelentă de a te reseta și de a scăpa de emoțiile care te frământă.

Somnul te poate ajuta să te relaxezi și să uiți de situație pentru o vreme. Emoțiile se vor atenua și vei putea să vezi situația mai clar. Creierul nostru funcționează mai bine dimineața. În consecință, vei fi într-o poziție mai bună pentru a găsi o soluție la această problemă.

Dacă o situație a creat o furtună de emoții în tine, fă următoarele: în timp ce ești întins în pat, permite-ți să simți aceste emoții. Probabil că se vor diminua puțin până dimineață.  Când te vei trezi, vei privi situația cu alți ochi. Vei avea o claritate care nu exista ieri.

Fă o cadă sau un duș

Oferă-i corpului tău șansa de a se relaxa în apa caldă. Aceasta deschide centrele energetice ale corpului și ajută la eliminarea energiei negative.

Efectul de vindecare al apei calde poate fi îmbunătățit. Pentru asta, adaugă un ulei esențial în apă. De exemplu, cu extract de levănțică, mușețel sau lemn de santal.

Apa te va ajuta să scapi de aceste emoții și să-ți regăsești pacea interioară. În timp ce faci o baie, imaginează-ți că apa spală toată energia negativă din tine. În loc de negativitate, începi treptat să simți iubire și pace. Începi să gândești mai clar.

Nu are rost să îți dorești o viață fără dificultăți și probleme. Poți învăța să faci față dificultăților rămânând calm și gândind clar.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.