5 motive pentru a nu te mai critica și a te iubi așa cum ești

E timpul să ștergi din memorie tot ce te împiedică să fii fericit astăzi. Să te iubești pe tine însuți. Fii mândru de tine. Acceptă-te.

Ai văzut multe și ai trecut prin multe. E timpul să te accepți și să te iubești pe tine însuți. Dă-ți seama că meriți respect.

„Ridică-te și realizează cine ești. O persoană care este deasupra tuturor circumstanțelor și obstacolelor. Copilul lui Dumnezeu. Ridică-te și amintește-ți acest lucru „

Maya Angelou.

Viața nu te-a răsfățat. Dar ai îndurat cu curaj totul și nu ai cedat. Ai supraviețuit totul: frustrare și inimă frântă, anxietate și experiențe, critici și acuzații nedrepte. Toate acestea pentru a fi astăzi acolo unde ești. Așa cum ești.

Desigur, nimic nu trece fără urmă. Fiecare rană pe care ai suferit-o ți-a lăsat o cicatrice în suflet. Îți amintești totul, dar încă te doare mult. Și este foarte rău. Deoarece amintirile din trecut nu îți permit să vezi principalul lucru – ceea că ai câștigat deja.

E timpul să ștergi din memorie tot ce te împiedică să fii fericit astăzi. Iubește-te. Fii mândru de tine. Acceptă-te.

Iată 5 motive pentru care ar trebui să te iubești și să lași toate cele rele în urmă.

1. Doar tu știi cât ai trecut și prin ce ai trecut

Viața te-a testat pentru putere nu un an sau doi – de la prima tinerețe. Mulți dintre noi nu au probleme la școală. Mulți își amintesc până acum romanele nereușite, înșelăciunea și trădarea celor mai apropiați și dragi, așa cum păreau oamenii.

Dar toate aceste încercări și modul în care le-ai tratat te-au făcut ceea ce ești astăzi. Ești mai puternic, ești mai înțelept.

Acum îți dai seama că nu totul este atât de lipsit de ambiguitate în viețile noastre. Iar cel mai simplu mod este să etichetezi pe cineva și să tragi o concluzie pripită. Dar dacă te uiți în sufletul unei persoane, acolo există o lume întreagă. Prin urmare, tratezi alte persoane cu înțelegere și respect, nu regreți un cuvânt bun sau un zâmbet pentru ei.

Deci, ce te împiedică să te tratezi în același mod? Iubește-te pentru că ești un om care a învins cu curaj toate încercările și a ieșit victorios. Fii bun cu tine însuți. Fii îngăduitor. O meriți.

2. Copilăria ta nu a fost ușoară, așa că ai învățat să te bazezi numai pe tine

La cine aleargă copiii când sunt speriați, răniți și au nevoie de sprijin? La părinți. Din păcate, acesta este un privilegiu care nu este oferit tuturor. Din mai multe motive, mulți copii pur și simplu nu au la cine să apeleze pentru sprijin. Nu au de la cine să aștepte cuvinte calde sau laude. Așa că a trebuit să învețe să facă față la toate de unul singur. Laudă-te că ai evoluat atât de bine la evenimentele școlii, fii mândru de notele tale excelente, ștergând în secret o lacrimă pe care nimeni nu a observat-o.

Ai așteptat atât de mult ca un copil  aprobarea părinților, încât, în cele din urmă, ai început să te bazezi doar pe tine. Astăzi, partenerul și prietenul tău ești tu. Așa că ai grijă de tine și iubește-te, pentru că, din nou, ești singur.

Citește: Cum să te motivezi: cea mai eficientă modalitate

3. Judecățile altor oameni nu au nimic de-a face cu tine

Ai avut multe de îndurat. Oamenii te-au condamnat, ți-au lipit niște etichete, adesea fără să știe deloc nimic despre tine. Ai fost criticat pentru că nu trăiești la înălțimea speranțelor cuiva, că ai încercat să fii tu însuți, că ai refuzat să te supui…

Fantomele trecutului încă te bântuie. Așa că amintește-ți: de fiecare dată când crezi că nu ești suficient de bun sau nu meriți mai bine, mintea ta reflectă vocile oamenilor din jurul tău. Nu-i asculta. Nu este vorba despre tine – este vorba despre acei oameni.

Tu, și numai tu, știi ce valorezi și ce ești cu adevărat. Și numai tu ai dreptul să te judeci pe tine însuți sau să-ți evaluezi acțiunile și cuvintele.

4. Este naiv să aștepți recunoașterea de la cei care nu te apreciază

Cuvintele și criticile altor oameni te-au devastat literalmente. Identitatea ta a devenit direct dependentă de ceea ce spun sau gândesc alții. Trăiești, uitându-te constant înapoi la cineva: „Ei bine …cum vă par?”

Mintea este atât de aranjată încât crede cu ușurință tot ce se spune despre tine. Dar, știi, e amuzant. De fapt, acestor oameni nu le pasă de tine, aruncă câteva cuvinte, fraze care nu au absolut niciun sens rațional. Cum se spune, ”Doar să spună!” Acum înțelegi cât de stupid este să compari orele vieții tale cu estimările lor?

Nu ai nevoie de nimeni care să te respecte și să te aprecieze. Ai trecut singur prin toate încercările tale și ai dreptul să decizi ce valorezi și să nu aștepți confirmarea din exterior.

5. Ai propriul adevăr și nimeni nu știe mai bine decât tine cum este

Dacă nu ești apreciat, respectat, aceasta este problema lor. Ai propriul tău adevăr și nu trebuie să te justifici sau să-ți ceri scuze.

De fiecare dată când cineva încearcă să te învețe să trăiești, să-ți impună „adevărul” său, amintește-ți că ai câștigat dreptul de a fi tu însuți. Meriți să ai adevărul tău la fel ca toți ceilalți. Dacă stai ferm pe calea ta, nimeni și nimic nu te va distruge vreodată.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.