5 pași simpli de făcut dacă viața te doboară

Les Brown a spus odată, „Nu spune că ai o zi proastă, spune-mi că ai o zi de formare a caracterului.” Și are dreptate.

Uneori viața te doboară și încearcă să te prăbușească la pământ. Aceasta este realitatea – pe drumul spre obiectivul stabilit, va trebui cel mai probabil să faci față situațiilor dificile, să depășești adversitatea și să treci prin momente dificile.

Fiecare din noi este un erou în cuvinte. Fiecare poate menține o atitudine pozitivă și poate face lucruri grozave atunci când este sănătos, când nu are pentru ce să-și facă griji, când facturile sunt plătite la timp și totul merge bine. Dar când vin vremuri dificile, când nu există suficienți bani pentru o viață sau când sănătatea este în pericol, atunci te confrunți cu o adevărată provocare.

De fapt, cu cât ai mai mult succes, cu atât viața îți pregătește mai multe dificultăți.

Iată, așadar, cinci sfaturi simple care te vor ajuta în momentele dificile:

1. Gândește-te la visele și obiectivele tale.

Ori de câte ori întâmpini dificultăți, încearcă să îți amintești de visele și obiectivele tale. Visele tale sunt principalul motiv pentru care ești aici și acum.  Iar scopul pe care ți l-ai stabilit este motivația ta de a merge mai departe. Deci, atunci când ți se pare dificil, încearcă să arunci o privire mai atentă la visele și obiectivele tale.

Dacă visul tău nu este suficient de fascinant și obiectivul este slab, vei lăsa cu siguranță mâinile în jos și vei renunța. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care majoritatea oamenilor nu realizează ceea ce își doresc.

Dacă voința de a realiza planul este cu adevărat puternică, vei face totul pentru a realiza ceea ce îți dorești. Vei trece prin multe pentru a obține rezultatul dorit.

Deci, dacă simți că ești pe cale să renunți, amintește-ți de scopul final și lasă-l să te susțină atunci când începi să cazi.

2. Abandonează

Uneori este mai bine să te îndepărtezi de o situație din care nu poți găsi o cale de ieșire. Știai că Jack Ma, miliardarul chinez care a fondat Alibaba, încearcă mereu să se îndepărteze de o problemă pe care nu o poate rezolva?

Jack Ma spune că dacă nu poate rezolva problema, se duce să doarmă puțin. Și după o scurtă odihnă, se simte plin de putere, și toate deciziile necesare vin de la sine. Poți face la fel. Îndepărtează-te de problemă ca să-ți limpezești mintea.

Citește: Gestionează-ți energia personală pentru a îmbunătăți calitatea vieții

Uneori, pentru că ești blocat într-o situație, nu poți vedea imaginea de ansamblu. Dacă te retragi și faci ceva complet diferit de acea problemă, îți vei lăsa mintea să găsească claritatea necesară pentru a găsi o soluție.

Încearcă să ieși în natură. Sau doar fă o plimbare. Vorbește cu alți oameni, relaxează-te. Poți lua chiar și o vacanță pentru a petrece ceva timp departe de locația curentă.

3. Măsoară progresul și numără-ți victoriile

Dacă înțelegi că nu vei mai putea să te îndepărtezi de situație și trebuie să o confrunți, atunci încearcă să-ți măsori progresul și să-ți numeri victoriile.

În loc să dai vina pe tine pentru că nu ai obținut rezultatele dorite, numără victoriile și înregistrează cât de mult ai făcut deja.

Gândurile despre victorii te vor înveseli cu siguranță. Din acest motiv, oamenii își sărbătoresc realizările. Când vin vremuri dificile, poți face același lucru. Dacă viața te doboară, numără victoriile și evaluează-ți realizările.

Când colonelul Sanders a fost forțat să-și închidă restaurantul, a decis să nu renunțe oricum. Și-a adunat gândurile și și-a amintit tot ce realizase și ce făcea mai bine decât alții.  Și datorită acestui lucru el a reușit să-și vândă rețeta pentru pui prăjit, care a revoluționat întreaga industrie fast-food. Și cum se numea rețeta lui? Kentucky Fried Chicken(„Pui prăjit din Kentucky”), abreviat KFC.

4. Devină mai puternic datorită dificultăților

Les Brown a spus odată, „Nu spune că ai o zi proastă, spune-mi că ai o zi de formare a caracterului.” Și are dreptate.

Există probleme, eșecuri, întârzieri și, în general, perioade dificile pentru a putea progresa. Nu poți fi ceea ce ar trebui să fii fără să treci printr-o perioadă grea. Gândește-te la asta.

Dacă J.K. Rowling nu ar fi avut dificultăți de viață, probabil că nu i-ar fi trecut prin cap să scrie o carte despre un tânăr vrăjitor pe nume Harry Potter. Persoanele de succes reușesc din cauza eșecurilor lor și a vremurilor dificile.

Trebuie să înțelegi că, dacă dorești să realizezi mai multe în viață, va trebui să îți construiești caracterul devenind o persoană demnă de succes.

5. Învață să dansezi în ploaie

În cele din urmă, atunci când plouă, învață să dansezi în ploaie. Când viața aruncă o lămâie, transformă-o în limonadă.

Trebuie să accepți dificultățile ca parte a vieții. Ai nevoie de ele pentru că te vor ajuta să devii mai bun.  De exemplu, omida va trebui să treacă printr-un proces complex înainte de a se transforma într-un fluture frumos. Același lucru se întâmplă și în viața ta.

Înțelege, vremuri grele vor veni într-o zi, așa că învață să le accepți. În loc să te uiți la viață cu o expresie sumbră și sufocantă, începe să te distrezi și să te bucuri de călătorie, pentru că oricum te-ai urcat în tren.

Nu poți merge mai departe și să obții mai mult dacă nu înveți să eșuezi. Atunci când îți asumi întreaga responsabilitate pentru viața ta, lucrurile încep să se schimbe.

Pentru a trece la un nivel superior, va trebui să accepți atât succese și eșecuri. Prin urmare, trebuie doar să te gândești la faptul că dificultățile sunt inevitabile și începe să te bucuri de călătoria ta.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.