5 reguli pe care să le respecți atunci când îți schimbi viața

Până la 20 de ani, mi-aș putea descrie viața în următoarele cuvinte: anxietate, teamă, plictiseală și resentimente. Fata de 20 de ani furioasă, „urâtă” și intimidată a decis să-și schimbe viața. A fost un act inconștient, mai multe acțiuni haotice în cadrul schemei „plecând de la contrariul”.

Astăzi am 32 de ani și sunt o persoană complet diferită.

Așa că am decis să scriu acest articol pentru a împărtăși experiențe, ce să faci pentru a începe să-ți trăiești viața.

Ieşirea din zona de confort = disconfort

Aceasta este regula principală. Foarte luminos și precis este descris de Yitzhak Pintosevich în programul său „Reach”. Pot spune doar că este normal să îţi fie frică să începi un nou drum. Este important să îţi aminteşti de ce ai de această cale. Ignorând îngrijorarea, frica și îndoiala, trebuie să acționezi și să te concentrezi doar pe obiectiv sau pe un vis.

Învaţă să iei decizii

Dacă crezi că viața ta nu este a ta, atunci acest lucru indică în mod clar privarea libertății de alegere. Deci, au existat circumstanțe de viață în care ai uitat să iei decizii și să fii responsabil pentru alegerea ta. Deci, apeluri la un prieten, ancheta sociale despre cum ar trebui să procedezi – trebuie să se oprească acum!

Îmi amintesc ce mi-a spus o clientă: „Știi, nici măcar nu pot cumpăra un capac, trimit fotografia prietenilor și mamei mele și apoi o cumpăr cu o alarmă nebună”.

Deci, cu astfel de lucruri banale, îţi menții neputința și te lipseşti de oportunitatea de a crește din punct de vedere psihologic.

Fii responsabil pentru alegerile pe care le faci

Continuarea logică a procesului decizional este de a-ţi asuma responsabilitatea. Da, un adult și o persoană matură știe că orice alegere îi afectează viața.

Orice experiență de viață îmi va aduce multe informații despre mine și despre lume. Dacă oamenii nu vor să-și asume responsabilitatea pentru rezultat, ei se vor priva de oportunitatea de a se dezvolta, de a se îmbunătăți, de a se dezvolta din punct de vedere spiritual, financiar și personal.

Alege-ţi anturajul

Cea mai importantă componentă la începutul schimbărilor personale este un mediu pozitiv. Oricât de trist ar putea suna, dar acei oameni care sunt acum în jurul tău nu pot întotdeauna să-ţi susțină imediat aspirațiile și dorințele tale. Ei au nevoie de timp să se obișnuiască (dacă vor putea vreodată să vă accepte deciziile). Prin urmare, imediat la începutul călătoriei, pune-ți obiectivul de a găsi oameni care îţi vor deveni susținători.

Permite-ţi să te afli în mulţime

Când mi-am început călătoria, nu am înțeles foarte bine ce vroiam să schimb în mine. Dar știam sigur că nu mă simțeam confortabil. Prin urmare, am decis să nu caut soluțiile „corecte”, ci să mă las condusă de intuiția și inima mea. Am spus „da” vieţii. Așa că am găsit oameni, locuri și împrejurări care m-au ajutat să mă schimb. Am început să mă ascult mai mult pe mine și să încerc să nu mă trădez. Am dat lumii ocazia de a mă impresiona.

Aminteşte-ţi , drag prieten, să începi să te cauţi pe tine nu este un plan strategic pentru formarea unei noi imagini, este ceva mai subtil și profund. Este dificil să planifici totul pas cu pas, dar este important să ai sprijinul de bază.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.