5 subiecte tabu ale oamenilor fericiți - #dozadesucces

5 subiecte tabu ale oamenilor fericiți

pexels-photo-211997

Cine nu își dorește să fie fericit? Toți îți doresc asta. Însă cum să obții fericirea: care sunt acele acțiuni care ne duc direct în brațele ei? Secretele sunt simple și sunt accesibile tuturor – să zâmbești, să faci sport și voluntariat, chiar dacă asta înseamnă doar să dai mâncare la porumbeii din parc. Dar dacă presupunem că pentru fericire nu ai nevoie să faci anumite acțiuni, ci doar să renunți la anume obiceiuri? Renunțând la anumite obiceiuri, ne vom face viața mai interesantă și mai fericită.

VERIFICAREA EMAILULUI PERMANENT

În orice moment. Și când stai în ambuteiaj, și când stai la semafor, în timp ce aștepți o întâlnire cu un partener de afaceri, înainte de somn… Da, fiecare dintre noi are anumite activități, însă dependența de rețelele sociale este drumul direct spre indispoziție și griji. Un om fericit își trăiește viața în realitate. Nu pe Internet.

ENERGIE 24/24

Dacă nu ai reușit bine să te trezești și deja ești în drum spre muncă, trezește-te. În adevăratul sens al cuvântului. Stresul  este partenerul oamenilor de succes. Da. Este un logo bun, însă nu trebuie să uiți de faptul că toate au un termen de valabilitate. Dacă vei lucra întotdeauna intensiv, în regim alert, la un moment dat vei cădea: nu vei obține rezultatul dorit. Iar de aici apare o nouă problemă: emoțiile joacă un rol important atunci când este vorba de eficiența muncii noastre.

PLÂNGERI

Persoana care mereu își plâng de milă, se distruge și refuză să poarte responsabilitate pentru viața sa. Iar acest lucru îl lipsește de libertatea de a alege, de fericire și de restul.

Niciodată nu te-ai plâns? Foarte bine! Însă privește în jurul tău: de obicei cei care  nu se plâng își asumă rolul „umărului” pentru cei care plâng. Nu permite acest lucru: acești oameni sunt toxici și le este frică să ia decizii petnru viața lor. Sfaturile nu ajută întotdeauna. Trebuie doar să acționeze.

Notă: să nu confundăm plângerile cu necesitatea de compasiune. Compasiunea este un ajutor moral, o susțienre emoțională, pe când plângerile sunt doar niște pierderi de timp și puteri.

NEPLĂCERI

Dacă nu poți schimba o situație, schimbă atitudinea față de ea: dacă ceva nu este așa cum ți-ai dorit, în loc să te plângi și să blestemi toată lumea, încearcă să afli care este adevăratul motiv și soluția pentru problema respectivă.

INVIDIA

Cantitatea de succes, fericire, noroc și bucurie este nelimitată. Cel puțin nu este limitată de oameni, așa că ai face bine să lași invidia la o parte și să te bucuri petru concurenții tăi. Data viitoare când prietenul tău îți va povesti despre o promovare în funcție, felicită-l, spune-i că ești fericit pentru el și chiar fii. Invidia este pentru lași, iar oamenii fericiți sărbătoresc victoria altora – pentru că asta este o dovadă că totul este posibil!

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.