5 trăsături ale persoanelor cărora le place singurătatea

Din clipa în care mergem în clasa I, ajungem într-un mediu în care cel puțin 25% dintre oameni ne urăsc. Ajungem într-o lume a grupelor, ordinelor și discuțiilor. Și între toate aceste personalități, întotdeauna va exista una care va începe lupta pentru supraviețuire.

Sociologii susțin că există o oarecare lipsă de iubire a celor din jur față de introvertiți, care sunt considerați timizi, docili și că nu ar face parte din această lume. De regulă, ei au problemele de socializare cu cei din jur, sunt considerați ca fiind oameni nebuni sau ciudați.

 

Dacă îți place să fii în singurătate, atunci trebuie să afli ce spun cercetătorii despre tine:

1) Nu sunt oameni obișnuiți

Introvertiții sau altfel spus persoanele singure iubesc oamenii, dacă au timp pentru ai înțelege și invers. Însă colegii lor mai comunicabili, având talent pentru discuții, îi reneagă pe introvertiți din cauza că nu sunt în stare să poarte discuții simple. Introvertiților le place să aibă puțini prieteni. Însă ei se vor bucura din plin de a sta în singurătate într-o cafenea liniștită.

2) Au perspective largi

Este foarte simplu să jignești pe cineva liniștit și rezervat. Însă oamenii cărora le place să-și petreacă timpul în singurătate, nu sunt mai închiși decât alții.

Majoritatea oamenilor din cercul meu sunt introvertiți și noi discutăm diferite teme.

3) Mulți dintre ei nu sunt nevrotici

De cele mai multe ori, asemenea personalități sunt caracterizate ca fiind „nevrotice” și sunt identificate ca fiind „capricioși” și având frică, neliniște, sentiment de vinovăție, singurătate și moralul jos.

4) Lor le place să asculte (NU să vorbească)

De regulă, oamenii care își prețuiesc timpul sunt obișnuiți să asculte mai mult decât să vorbească. Acest lucru se întâmplă datorită unor reacții chimice în creier. Iar introvertiții în liniște pot analiza în gând informația primită, fără să discute cu voce tare.

5) Sunt ușor de motivat

Acest lucru înseamnă activitatea neuro-chimică. Oamenii care sunt capabili să se bucure de singurătate au niște funcții deosebite ale creierului și sunt diferiți de cei care preferă să-și petreacă timpul în grupuri.

Substanțele chimice din creierul său îi oferă motivație pentru a obține succese, să-și îmbunătățească situația socială și să obțină o promovare în carieră.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.