5 uleiuri esențiale care accelerează procesul de vindecare emoțională - #dozadesucces

5 uleiuri esențiale care accelerează procesul de vindecare emoțională

Persoanele care au o bună stare emoțională sunt în armonie cu ei înșiși și cu cei din jurul lor, se simt confortabil fiind cine sunt cu adevărat.

Adesea ne îngrijorăm mai mult despre aspectul nostru decât despre sentimente. Deci, se dovedește că sănătatea noastră emoțională și psihologică se retrage pe al doilea plan.

Afirmând că ne străduim să avem un stil de viață sănătos, ne referim mai des la dorința noastră de a face schimbări în dietă și exerciții fizice. Fără îndoială, sănătatea fizică este foarte importantă. Dar sănătatea psihologică ar trebui să fie pusă, de asemenea în  prioritate. De ce? Deoarece gândurile, emoțiile și sentimentele contribuie enorm la modul în care ne simțim în general.

Există o mulțime de boli și tulburări (grave și mai puțin grave), sursa cărora sunt probleme de sănătate psihologică. De exemplu, anxietate excesivă, stres și multe altele. Prin urmare, îngrijirea psihicului are un efect extrem de benefic asupra întregului nostru organism.

Iată câteva uleiuri esențiale care vă vor ajuta să vă îngrijiți sănătatea emoțională:

1. Tămâie.

Rășină de lemn, pe care omenirea o folosește de foarte mult timp. Este folosită nu numai în aroma-terapie, ci și în ritualuri religioase. Uleiul esențial de tămâie este adesea numit „uleiul adevărului” , deoarece este inerent să alunge gândurile negative departe.

Este folosit pentru a scăpa de emoții inutile. Tămâia este capabilă să „curețe” sufletul și mintea. În plus, acest ulei este adesea folosit în practicile de meditație și relaxare.
Pe scurt, tămâia este foarte utilă în procesul de vindecare emoțională.

2. Lavandă.

Uleiul esențial de lavandă este unul dintre cele mai renumite și utilizate în mod obișnuit uleiuri esențiale. Este adesea folosit în aroma-terapie. În afară de aceasta, este util pentru accelerarea procesului de vindecare fizică.

Acest ulei este capabil să amelioreze instantaneu stresul și calmează nu numai mintea, dar, de asemenea și corpul. Uleiul de lavandă este eficient în combaterea anxietății, depresiei și a altor tulburări emoționale și psihologice.

Se dovedește că acest ulei ajută la rezolvarea unei probleme cum ar fi atacurile de panică.

3. Ulei de cedru.

Acest ulei esențial este recomandat pentru utilizare în cazurile în care o persoană se simte pierdută. Aroma-terapie cu utilizarea de ulei de cedru liniștește foarte bine. Mai mult decât atât, devenim mai încrezători în noi înșine și ne descurcăm mai bine cu situații de viață în continuă schimbare.

Nu ești sigură că vei putea face față cu succes sarcinii? Crezi că nu există cale de ieșire? În acest caz, aroma-terapia cu ulei de cedru va fi utilă.

Același ulei este recomandat în cazul în care o persoană a suferit o traumă psihologică sau sa confruntat cu o criză în viață. Trebuie să te adaptezi la noile condiții de trai și să te obișnuiești cu un loc de muncă nou?  Datorită uleiului de cedru, te poți adapta mai repede la schimbări. Este adesea recomandat să fie utilizat în astfel de perioade de viață.

4. Melissa (lămâie).

Acesta este un alt ulei esențial care ajută la procesul de vindecare emoțională. Crezi că ai fost capturat literalmente de emoții negative? Dacă da, uleiul de lămâie te va ajuta să dezamorsezi situația.

Acest ulei este un fel de terapie de detoxifiere, după care te vei simți trează și plină de putere. Vei fi capabilă să te adaptezi la un mod mai pozitiv și să continui să te miști cu încredere prin viață.

Melissa îți permite să scapi de emoții excesive. Simți că încă un pic și îți pierzi răbdarea? Ești gata să renunți? Dacă da, ar trebui să faci rapid o sesiune de aroma-terapie cu ajutorul uleiului de lămâie.

5. Ulei de busuioc.

Acest ulei poate face minuni. Mai ales îi ajută pe acei oameni care au evenimente tragice din trecut și nu pot să meargă înainte. Acest ulei te poate ajuta cu decizia de a începe totul din nou.

Uleiul esențial de busuioc este, de asemenea, extrem de util dacă ești frecventată de gânduri negative. Acesta te va ajuta să alungi răul care încearcă să te tragă în jos. Vei deveni din nou capabilă să continui viața ta frumoasă.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.