6 exemple de comportament care îi respinge pe ceilalți - #dozadesucces

6 exemple de comportament care îi respinge pe ceilalți

„Comportamentul este o oglindă în care fiecare își arată fața”. – Johann Wolfgang von Goethe

 

Fiecare dintre noi cel puțin o dată în viața i-a respins pe alții prin comportamentul său. Aceasta e natura umană și n-ar trebui să-ți fie rușine de așa ceva. Dacă înțelegi ce fel de comportament respinge oamenii, te poți abține de la greșeli similare în viitor. De foarte multe ori îi respingem pe alții fără să ne dăm seama. Există mai multe motive pentru aceasta. Acest articol va oferi exemple de comportament care îi respinge pe ceilalți, precum și sfaturi despre cum să-l schimbi în bine.

1. Egoismul

Această lume duce lipsă de oameni atenți și sensibili. Chiar și manifestări minore de altruism te vor ajuta să păstrezi oameni aproape de tine în viața ta. Oamenii, prin natura lor, sunt intuitivi și simt egoismul de la distanță. Chiar dacă o persoană nu se bazează întotdeauna pe intuiția sa, nu înseamnă că va fi corect să o folosească.

Pentru a fi fericit, mai întâi trebuie să înveți să trăiești și să te dezvolți împreună cu ceilalți și pentru asta trebuie să fii gata să oferi fără să primești nimic în schimb. Ironia este că atunci când o persoană oferă și nu așteaptă nimic în schimb, totul se întoarce la aceasta în dimensiune dublă. Deci, dacă ai nevoie de un dar al sorții, schimbă-ți abordarea și devină singur acest dar.

2. Obsesia de sine

Manifestarea vanității îi va înstrăina pe alții în orice situație. Nimeni nu vrea să asculte o poveste instructivă după alta, în care interlocutorul se laudă. Nu este nimic în neregulă cu poveștile despre tine dacă nu sunt foarte lungi și fiabile. Va fi foarte ușor pentru interlocutorul tău să simtă diferența.

În ciuda tuturor stereotipurilor, nu există nicio persoană în această lume care să fie centrul universului cuiva. Încearcă să nu te agăți doar de tine și să înțelegi necesitățile oamenilor din jurul tău.

3. Satisfacția de sine

Unii au o părere prea bună despre ei înșiși. Acest lucru duce la faptul că o persoană începe să privească de sus pe ceilalți fără să observe asta. În unele cazuri, oamenii devin atât de absorbiți în ego-urile lor încât încearcă în mod deliberat să-i facă pe alții să se simtă umiliți. Cu acest comportament, nu vei putea niciodată să câștigi respect.

Pentru a scăpa de această trăsătură, este necesar să înțelegem că fiecare persoană are propriile standarde de viață și nu este nimic în neregulă cu asta. Toți oamenii sunt egali și fiecare are propriile valori unice.  Înțelege acest lucru și respectă-i pe ceilalți la fel de mult precum te respecți pe tine însuți.

4. Perfecționismul

Nimeni nu e perfect. Cu toții avem tendința de a face greșeli, dar asta ne face speciali.  Învățăm din greșelile noastre din trecut. Este greșit să te aștepți la perfecțiune de la alții dacă tu însuți nu poți garanta că vei face totul perfect.

Nu uita că oamenii vor face mereu greșeli. Dorința pentru ideal este nerealistă, dar dorința de a face totul la un nivel cât mai înalt posibil este calea spre împlinirea de sine.

5. Plângeri constante

Oamenii fericiți și de succes nu se plâng. Plângăcioșii, pe de altă parte, radiază în mod constant negativitate, chiar și atunci când oamenii din jurul lor sunt fericiți. Cu toții avem circumstanțe de viață diferite și, indiferent dacă sunt oneste sau necinstite, aceste circumstanțe sunt totuși ale noastre. În loc să te plângi degeaba, încearcă să te concentrezi pe rezolvarea problemei.

6. Cinism

Unul dintre cele mai enervante comportamente ale unei persoane este manifestarea cinismului. Este imposibil să cunoști rezultatul final fără a încerca nimic la început. Încearcă să nu tragi concluzii pripite. Gândirea pozitivă poate aduce ceva nou în viața fiecărui cinic. Mai mult decât atât, se poate schimba chiar complet, deoarece oportunitățile vor apărea dacă începi să crezi în ele.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.