6 greșeli pe care le face un investitor începător - #dozadesucces

6 greșeli pe care le face un investitor începător

Să învețe din propriile greșeli, pentru un investitor novice este prea scump. De ce să nu învățați din experiența altora? Am colectat principalele greșeli pe care le fac investitorii novici. Luați-le în considerare și planificați investiția mai atent. Dar nu uitați ce a spus Peter Lynch, unul dintre cei mai de succes investitori din istorie: „Pierderea unei investiții de 1.000 de dolari va fi de numai 1.000 de dolari. Și profiturile pot fi de sute de ori mai mult.”

1. Investiți toți banii în acțiunile unei singure companii

Investirea unei sume de bani în acțiunile unei singure companii vă poate afecta grav veniturile. De obicei, acesta este modul în care investitorii novici încearcă să obțină profit pe termen scurt. Această abordare este la fel de eronată ca stocarea tuturor ouălor într-un coș. Coșul a căzut – toate ouăle s-au stricat. Care va fi dinamica prețului acțiunilor societății ale cărei acțiuni le-ați cumpărat nu este cunoscut. Prin urmare, investitorii cu experiență cumpără acțiunile a 7-10 companii. Deci, ei nu doar echilibrează nivelul de pierderi posibile, dar și cresc potențialul profit. Pentru o mai mare diversificare, cumpărați acțiunile companiilor care operează în diferite țări și în diferite sectoare.

2. Luați un împrumut pentru a cumpăra acțiuni

Nu este necesar, din motive de posibil profit, să intrați în datorii. Bursa nu este despre noroc, ci despre analize constante și calcule. Doar gândiți-vă: chiar dacă puteți da un randament de 10% din suma investiției în prima lună (și acest lucru este puțin probabil), va trebui să plătiți nu numai datoriile, ci și să plătiți dobânzi. Suma procentuală va fi cu siguranță mai mare decât venitul. Prin urmare, cu siguranță veți merge în minus. Prin urmare, nu merită.

3. Investiți mai mult decât vă puteți permite să pierdeți

Regula de aur a investițiilor spune: „Nu investiți mai mult decât sunteți dispuși să pierdeți”. Investițiile sunt pentru a crește capitalul, nu pentru a juca un joc de ghicit. Determinați valoarea pierderii care vă va sărăci. Acesta poate fi de 5.000 sau 10.000 de dolari. Nu este necesar să ipotecați mașina și apartamentul, doar pentru a continua să investiți. Acționați cu atenție și în baza unor analize aprofundate.

4. Afișați emoționalitate excesivă

Bursa nu este un loc pentru persoanele sensibile. Este mai bine să opriți emoțiile, în general, atunci când faceți acest lucru. Și aceasta nu privește doar investițiile în acțiuni, ci, în general, orice speculație. Acesta este tărâmul analizei și al minții reci. Valoarea acțiunilor pe care le-ați cumpărat se va schimba și mai rău, dar pe termen lung stocurile cresc. Cu siguranță vă veți afla într-o situație în care cursul este în creștere și trebuie să decideți dacă să vindeți sau să așteptați un preț mai mare. Dacă nervii sunt slabi, atunci este mai bine să vă concentrați asupra investițiilor pe termen lung: timp de 12 luni sau câțiva ani.

5. Sunteți atrași de veniturile din dividende ridicate

Există întotdeauna cei care promit munți de aur. Dar să acceptați aceste promisiuni, ca Pinocchio, nu merită. Există o diferență între un venit rezonabil (de exemplu, 15% pe an) și 46%. Da, este atât de tentant și seducător. Dar, cel mai probabil, dacă veți urmări după o cifră mare, nu veți obține nimic. De exemplu, o obligațiune pre-implicită poate avea un randament de 500%, dar acest lucru nu înseamnă că prin achiziționarea acestor valori mobiliare veți primi un profit. Există obligațiuni cu randament ridicat și cu risc ridicat. În timp ce nu aveți experiență în investiții, încercați să investiți în stocuri în continuă creștere. Da, nu vor exista venituri mega, dar veți reduce probabilitatea de a pierde banii și chiar veți câștiga.

6. Luați decizii grabnice cu privire la cumpărarea sau vânzarea de acțiuni contrare planului inițial.

Tranzacționarea fără un plan este o sinucidere financiară. Dacă decideți să investiți în acțiuni, stabiliți perioada în care aceste acțiuni vor fi ale dvs. și costul estimat al fiecăreia la momentul vânzării. De asemenea, luați în considerare ceea ce veți face dacă la sfârșitul termenului acțiunea nu va atinge prețul așteptat: veți vinde, veți cumpăra mai mult sau veți aștepta. Este important să aveți un astfel de plan, pentru că, odată cu acesta, nu veți mai fi o persoană înfrântă, ca un pește în acvariu, ci deveniți investitor calculat.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.