6 lucruri pe care aș fi dorit să le știu înainte de căsătorie

hands-woman-girl-silver

Dragostea infinită pentru partenerul tău nu există

Neașteptat, nu? Adevărul este următorul: soțul tău nu este copilul tău. Soțul este masculul adult alături de care ai decis să-ți petreci tot restul vieții, însă totul se poate schimba, nu ai garații că în fiecare zi, lună, an, îl vei iubi. Sau tu pe el.

Toată viața mi s-a spus:

Soțul tău nu întotdeauna îți va fi pe plac, dar întotdeauna îl vei iubi.

Și au venit timpurile grele când credeam că a venit sfârșitul căsniciei mele. Despre ce fel de iubire poate fi vorba dacă ne chinuim unul pe celălalt. Dar căsătoria nu înseamnă doar iubire necondiționată?

«Nu, – mi-a spus psihologul familiei mele. Cine v-a spus asta? El nu este fiul tău, iar tu nu ești fiica lui. Nimeni nu va garantat iubirea veșnică și sinceră.”

Atunci când am înțeles asta, mintea mea s-a luminat. Cum ar fi dacă am fi un cuplu fericit, o familie fericită chiar dacă dragostea nu este atât de puternică? În cazul nostru, asta a avut un efect mult mai puternic.

Pentru că nimeni nu este dator să te iubească pur și simplu, la fel cum nici tu nu ești dator. Va trebui să muncești și să-l ajuți pe partenerul tău să te iubească. În special dacă ați petrecut cinci, zece sau douăzeci de ani împreună.

Primii doi ani după apariția unui copil sunt cei mai grei. Nu permite acestei perioade că continue toată viața ta

Da, copii sunt fericire și bucurie pentru cei care își doresc o familie, însă, dacă chiar ai visat toată viața că vei deveni părinte, atunci când va apărea copilul, totul se va schimba. Absolut totul: programul, comunicarea cu cei din jur, viziunile asupra vieții.

Mulți oameni spun că „trebuie să pui relația pe primul loc”, însă oricum ai face, îți va fi foarte greu. Nu vei dormi necesar, hormonii o vor lua razna, corpul și gândirea ta se vor schimba.

Cel mai important este să nu permiți aceste crize periodice să îți determine comportamentul față de soțul sau soția ta.

Nu permite nervilor și furiei să se adune, discutați, antrenează-ți răbdarea, reamintește-ți că te-ai îndrăgostit și ai ales anume această persoană.

Este mai ușor să spui decât să faci, desigur, însă iată ce m-au sfătuit pe mine oamenii înțelepți: cere ajutorul, acceptă ajutorul. Angajează pe cineva până la urmă. Fă totul ca să treci peste această perioadă cu pierderi minime și fără ură unul asupra altuia.

Sexul nu va fi pe locul 1

Cer scuze prietene, însă oricât de mult ai iubi sexul, într-o relație de lungă durată el nu va fi întotdeauna „mult”. Vor fi perioade când libidoul vostru nu va coincide.

Păcat, nu am un sfat genial cum ai putea să-ți „programezi” mai multe sau mai puține partide de sex. Dar iată ce am înțeles eu: dorința ta de „aici și acum” nu îl va obliga pe partener, însă pierderea apropierii intime și răcirea relației – este o problemă pentru amândoi.

Dacă tu ești cel care vrea mai puțin, nu fă sex din obligație, însă ai putea să stimulezi dorința. Mergeți la un psihoterapeut, pune-ți în funcțiune imaginația, fotografiază-te pe tine sau pe partener, citește un roman erotic până la urmă. Eu nu știu ce te excită, dar fă asta.

Dar dacă tu ești cel care vrea mai mult? În primul rând: nu insista. Nu învinovăți. Aceste metode mai mult vor răci relația voastră. Încearcă că găsești intimitate cu partenerul, „încălzește” relația voastră pentru ca partenerul tău să își dorească să facă asta. Fii pasional, sărută, mângâie. Pregătiți-vă reciproc, priviți filme îmbrățișați. Aceste lucruri sunt foarte  importante.

Surprize mici în fiecare  zi – rețeta universală

Nu este vorba doar de flori, casa curată și sex în fiecare zi. Lucrurile neînsemnate, dar foarte plăcute sunt – să îți numești partenerul „iubit” sau oricare alt cuvânt care îl face să se simtă iubit. Spune-i: „Cât de plăcut este să te ascult”. Cumpără biscuiți – pur și simplu, pentru că lui sau ei îi plac.

Sună copilăros și prea „dulce”, știu. Eu am trăit într-o familie când asemenea lucruri erau rarități. Dar în familia mea, lucrurile sunt altfel. Iar soțului meu îi place asta.

O căsătorie, condimentată cu asemenea momente – este o căsătorie fericită.

Așa că dacă ți-a venit prin cap o idee foarte romantică și drăguță, dă-i viață, nu sta pe gânduri! Pentru iubirea ta.

Ai grijă să nu devii acea persoană care nu muncește pentru relația sa

E un adevăr crunt: oricât de mult ai lupta pentru relația ta, orice metodă ai încerca, oricât de mult te-ai schimba, căsătoria nu va dura mult dacă celălalt partener va sta cu mâinile în sân.

Am mulți prieteni căsătoriile cărora s-au destrămat. Și alții care sunt fericiți. Primii, fără excepții, aveau relații în care doar unul dintre parteneri lupta, iar celălalt „scuipa în pod”. Poate pentru că nu a învățat despre responsabilitatea reciprocă. Sau poate pentru că îi era indiferent viitorul familiei sale. Așa sau altfel, acești oameni nu au luptat pentru fericirea lor.

Iată încă un fapt neplăcut. Uneori ești nevoit să aștepți și să rabzi până când cel din urmă te va ajunge. Dă-i timp să găsească drumul. Fii sincer, dar, îți reamintesc, nu învinovăți și critica. Uneori s-ar putea să-ți pese ție mai mult, alteori celuilalt partener, așa ca la final să fiți amândoi egali. O barcă niciodată nu va pluti dacă se va folosi doar o vâslă.

Niciodată nu vă certați cui îi pasă mai mult: celui care stă acasă cu copii sau celui care merge la muncă.

Oricare ar fi activitățile tale, oricât de greu ți-ar fi, partenerul tău face mai multă muncă decât vezi tu. Nici nu încerca să începi o asemenea discuție. Aici nu este vorba de un concurs, nimeni nu primește diplomă și premii. Puteți împărți responsabilitățile. Poți să-ți ajuți soția cu treburile casnice și cu copiii atunci când ai timp liber. Poți să îți susții soțul atunci când acesta are foarte mult de lucru sau cel puțin să îți găsești și tu o activitate pentru ca lumea ta să nu se învârtă doar în jurul copiilor și al cratițelor.

Mai pe scurt, prețuiește munca partenerului tău, oricare ar fi ea. Și spune „mulțumesc”.

autor: Joanna Schroeder

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.