6 lucruri pe care un empatic adevărat nu le va spune niciodată altei persoane - #dozadesucces

6 lucruri pe care un empatic adevărat nu le va spune niciodată altei persoane

Empații simt durerea celorlalți la un nivel profund, așa că nu minimalizează sentimentele celorlalți și nu încearcă să pretindă că știu toate răspunsurile.

Empaticii sunt emotivi și acceptă emoțiile celor din jur ca fiind ale lor. În loc să se retragă, ei simt durerea altcuiva la un nivel profund.

Vezi tu, empaticii au acces la ceea ce alții nu au, iar asta le permite să se împace cu adevărat cu ideea că ar trebui să-i ajute pe cei din jur să treacă peste dificultățile vieții lor. Astfel de personalități nu subestimează sentimentele celorlalți și nici nu încearcă să pretindă că știu toate răspunsurile.

Așadar, șase lucruri pe care un adevărat empatic nu le-ar spune niciodată unei alte persoane:

1. ” Revino-ți în fire”.

În loc să sfătuiască pe cineva să-și vină în fire, un empatic îi va oferi persoanei respective ceva care, de fapt, o va face să se simtă mai bine. Chiar dacă nu funcționează întotdeauna, empaticii nu spun niciodată doar pentru a-i calma pe cei care se confruntă cu un fel de problemă, deoarece acest tip de comportament nu face decât să înrăutățească lucrurile, făcându-i pe cei în cauză să se simtă vinovați pentru că au suferit.

2. „Nu te-ai săturat încă să te superi din cauza asta?”.

Cu toții facem față provocărilor în mod diferit, iar empatii știu asta. Așadar, în loc să te întrebe de ce încă te agăți de ceva, un empatic te-ar putea întreba dacă ai vrea să vorbești despre problema ta pentru a te ajuta să-ți iei greutatea de pe suflet. Empaticii sunt conștienți de faptul că ceea ce pentru unii oameni durează doar câteva zile, pentru alții durează luni de zile.

3. „Am trecut prin lucruri mai rele, nu-ți face griji”

Cu toții avem perioade proaste în viața noastră. Uneori, dificultățile pot părea mai grave pentru noi decât cele cu care se confruntă alții, deși acest lucru nu poate fi cunoscut cu siguranță. Empaticii sunt conștienți de faptul că ceea ce pare un lucru mărunt pentru ei poate fi perceput de o altă persoană ca un dezastru și viceversa. Ei iau în considerare acest lucru înainte de a spune ceva.

4. „Ar fi putut fi mult mai rău”

Desigur, ar fi putut fi mai rău, dar asta nu diminuează gravitatea a ceea ce se întâmplă acum. Persoana din fața ta suferă în continuare și se confruntă cu necesitatea de a rezolva problema, indiferent dacă aceasta se înrăutățește sau nu. Și doar pentru că ceva mai grav nu s-a întâmplat încă în viața lui nu înseamnă că nu ar trebui să fie atât de supărat. Nu așa funcționează.

5. „Totul se va ameliora în curând, încearcă să vezi partea bună”

Empații nu îți vor cere niciodată să privești lucrurile din partea pozitivă, pentru că înțeleg complexitatea situației. Îți vor spune că în timp totul se va rezolva, dar pentru asta va trebui să ai răbdare. Nu poți rezolva o problemă peste noapte, iar un empatic nu te va îndruma niciodată pe o cale care să nu te ducă nicăieri.

6. „Poate că așa a fost menit să fie”

Când se întâmplă ceva rău și cineva ne spune așa ceva, este doar respingător. Desigur, ce va fi va fi, dar oamenii nu vor să audă asta atunci când au probleme. Astfel de lucruri nu aduc nici o ușurare.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.