6 moduri de a arăta copiilor că sunt speciali - #dozadesucces

6 moduri de a arăta copiilor că sunt speciali

„Un copil care nu este iubit, încetează să mai fie un copil: este doar un mic adult fără apărare.” Nu faceți adulți din copiii dvs. înainte de timp, în special – fără apărare. Învață să le arăți copiilor în fiecare zi că sunt unici, speciali și cei mai iubiți. Acest lucru este foarte important!

Copiii au nevoie de mai multă atenție din partea părinților lor. Fiecare copil trebuie să se simtă iubit, observat, văzut, auzit și apreciat. Indiferența este unul dintre cele mai crude lucruri, și nu numai pentru copii. De aceea tu, ca părinte, ar trebui să-ți faci copiii să se simtă speciali.

Aici sunt 6 moduri bune de a face acest lucru în fiecare zi:

1. Oferă un contact vizual lung și atent.

Cât de des ascultăm ce spune copilul în timp ce gătim sau privim în telefon? Dar poate părea copiilor că comportamentul nostru indică faptul că i-am pus pe locul al doilea, după lucruri mai importante pentru noi înșine, sau că nu suntem interesați de ei. De aceea, data viitoare când copilul vrea să vorbească cu tine, distrage-ți atenția de la treburile tale timp de un minut și privește copilul direct în ochi, menținând contactul ocular pe toată durata conversației. Pune câteva întrebări care vor arăta că tu asculți cu adevărat. Dacă nu poți renunța la ceea ce faci imediat, spune-i direct copilului tău și cere-i un minut pentru a termina ce ai început. Și apoi asigură-te că-i acorzi maximul atenției tale.

2. Petrece un pic de timp în fiecare zi doar împreună.

Nimeni nu te îndeamnă să nu te îndepărtezi de copil nici cu un pas. Dar dedică cel puțin 10 minute pe zi doar lui – va fi minunat. Lasă-ți copilul să decidă ce veți face împreună. În mod ideal, ar trebui să pui telefonul în modul silențios sau să îl lași în altă cameră, astfel încât să nu fie nevoie să verifici ce se întâmplă pe rețelele de socializare.

3. Pune unele întrebări, arătându-ți astfel interesul pentru ceea ce se întâmplă în viața lor.

Nu te limita la banal: „Ce mai nou la școală?”. În schimb, arată-le copiilor un interes real. De exemplu, întreabă despre cum a trecut testul la matematică sau cum s-a încheiat seria de ieri a emisiunii lor preferate de la TV.

4. Crează tradiții semnificative.

Nu e atât de dificil pe cât pare la prima vedere. În familia mea era un obicei ca în zilele de duminică să pregătim clătite toți împreună pentru micul dejun. Și am la nesfârșit de multe amintiri calde asociate cu această tradiție dulce.  Puteți merge la plimbări în parc în zilele de sâmbătă. Sau vineri seara să luați cina într-o cafenea pentru copii. Astfel de tradiții simple vor consolida în mod semnificativ legătura dintre tine, părinții tăi și copiii tăi, precum și va oferi tuturor o mare de energie și pozitivitate.

5. Fii afectuos.

Un sărut pe obraz și o îmbrățișare puternică înainte de a merge la culcare – nu ar face ca copiii tăi să se simtă iubiți? Desigur, da! Unii chiar vin cu o strângere de mână specială de familie pentru a le împărtăși la întâlnire, mai degrabă decât doar un „salut”plictisitor. Porecle afectuoase, forme diminutive ale numelui, complimente – nu uita de astfel de lucruri importante. Și în niciun caz să nu îți fie teamă să pari prea tandru – dragostea nu se întâmplă prea mult, mai ales pentru copiii care o doresc mai mult decât orice.

6. Iubește ceea ce iubesc copiii tăi.

S-ar putea să nu-ți placă foarte mult desenul lor preferat, dar trebuie să îl priviți cel puțin o dată cu ei împreună, să râdeți și să discutați. În cazul în care copilul vrea să arate ceea ce el a reușit să construiască din constructor, acceptă propunerea cu entuziasm. Crează ca o regulă să sprijini copiii în hobby-urile lor. Nici nu îți poți imagina cât de important este acest lucru pentru ei.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.