6 moduri de a te impune să faci ceea ce nu vrei - #dozadesucces

6 moduri de a te impune să faci ceea ce nu vrei

Spunem imediat: educă-te ca pe o persoană care evită amânarea, deși este posibil, dar destul de dificil. Dar dacă înveți să folosești arsenalul metodelor descrise mai jos în ceea ce privește persoana ta, nu numai că vei putea să realizezi o auto-organizare înaltă, ci și să faci într-adevăr ceva care înainte nu a trezit interes și entuziasm.

  1. Crearea unui mediu de lucru confortabil

Primul lucru pe care trebuie să-l înveți: productivitatea și calitatea muncii tale depind în mod direct de condițiile pe care le creezi. La urma urmei, este mult mai plăcut să lucrezi în confort – de acord.

Dacă ai iluminare slabă, nu există spațiu pe masa de lucru, ai un laptop vechi care se blochează la fiecare apăsare de tastă și, în plus, vecinii au 24/7 petreceri distractive cu muzică și dans-probabil că este foarte greu să te forțezi să te așezi la locul de muncă și nu te învinovățim pentru asta.

Pentru a-ți reduce nechibzuința de a face ceva, mai întâi de toate, gândește-te că această respingere este cauzată de lipsa confortului elementar. Dacă da, urmărește următoarele lucruri:

O iluminare bună. Aceasta într-adevăr ar trebui să fie bună. Nu ar trebui să fie o lumină de la un laptop, un bec luminos sau un felinar al unui vecin, chiar dacă nu scrii nimic, dar numai din când în când verifici suportul de hârtie. Dacă nu vrei să aprinzi lumina în cameră, instalează o lampă de birou.

Masa de lucru. Din când în când, trebuie să fie curățată și este mai bine să o faci cât mai des posibil pentru a evita aglomerarea acesteia. Locul de muncă ar trebui să fie convenabil – nu ar trebui să cutreiere într-un depozit nesfârșit de documente și papetărie în căutare de lucruri potrivite.

Apropo, lucrul cu un laptop în poală, așezat pe canapea sau pe un scaun moale este o strategie de pierdere. Da, cu siguranță te vei simți confortabil, dar asta te va face să te relaxezi și să te odihnești. Deci, un scaun cu spate rigid și o suprafață solidă sub coate sunt prieteni de productivitate.

Tehnică calitativă și funcțională. Este aproape cel mai important lucru în muncă. Tehnica este instrumentul tău și să încerci să-ți faci treaba bine cu un laptop defectat-este ca și cum ai încerca să tai un copac cu un ferăstrău defectat.

2. Încearcă să-ți facă treaba în prima jumătate a zilei

Trucul este că la cursuri care nu îți aduc plăcere și nu îți provoacă interes, cheltui mult mai multă putere decât la orice altceva. Și din moment ce, în prima jumătate a zilei, oamenii sunt de obicei plini de putere și energie, este mai bine să schimbi toate lucrurile pe care nu vrei să le faci, dimineața.

Cu atât mai mult vei avea o anumită motivație: cu cât mai devreme te vei descurca cu îndeplinirea sarcinilor grele pentru tine, cu atât mai repede vei trece la ceva mai interesant sau mai ușor și pur și simplu „te vei odihni”.

 

3. Lasă-te puțin distras

Dacă înțelegi că a face un lucru neplăcut este prea dificil pentru tine, nu fi prea crud cu tine-aloca timp pentru distragere a atenției. Când simți că nu te mai poți concentra pe sarcină — treci doar la orice alt lucru sau lasă-te să te odihnești timp de 10 minute.

Important: în momentul în care ești ocupat să-ți îndeplinești o sarcină dificilă, pune mai departe telefonul, încearcă să nu fii distras de gânduri lungi și așa mai departe. Cu cât te descurci mai repede, cu atât mai bine. Ei bine, pentru restul, ne amintim, ai dreptul la zece minute.

4. Încearcă să înțelegi motivele reticenței

În loc să ștergi o sarcină nedorită din program, încercă să te gândești la ceea ce trebuie să faci.

Se va dovedi că jumătate din lucrurile pe care nu vrei să le începi te vor duce la o viață mai bună. Ceva trebuie făcut pentru a îmbunătăți sănătatea; unele sarcini îți vor permite să ajungi la un nou nivel de venit după un timp, iar unele lucruri te vor ajuta să îți faci mai bun mediul înconjurător.

În orice caz, în cazul în care sarcina aceasta te duce la o viață mai bună, va fi mai ușor să te adaptezi la punerea sa în aplicare. Și dacă nu există absolut nici un beneficiu de la aceasta — renunțarea la ea va fi o alegere inteligentă.

 

5. Lucrează prin temerile tale

Poate că nu vrei să începi o afacere din cauza fricii. Uneori, frica se manifestă doar într-un obstacol intern în îndeplinirea oricărei sarcini. Îți poți face griji din cauza unui posibil eșec, a unor situații incomode sau a disconfortului.

În acest caz, este mai bine să analizezi situația și să înțelegi dacă reticența ta este într-adevăr legată de temerile legate de sarcină sau de rezultatul acesteia. Dacă îți dai seama ce te sperie, poți să accepți această frică și să te adaptezi la faptul că nimeni nu este imun la greșeli și eșecuri și sunt utile, deoarece îmbogățesc experiența ta.

6. Nu încerca să eviți dificultățile
Evitarea dificultăților este o problemă controversată în viața fiecărei persoane. Se pare că este mult mai ușor să nu permiți apariția unei situații dificile, astfel încât apoi să nu trebuiască să o risipești. Pe de altă parte, fără astfel de dificultăți, este imposibil, pentru că cum altfel poți învăța să le depășești?

În cazul în care sarcina viitoare implică dificultăți – nu o evita. Acceptă dificultățile, învăță să le rezolvi. Victoria asupra ta este cea mai grea, dar aceasta reprezintă cea mai importantă victorie din viața unei persoane. O mică restructurare a atitudinii tale față de sarcină te va ajuta să faci chiar și ceea ce nu îți dorești deloc.

Sursa

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.