6 motive care îți ucid motivația

Fiecare persoană are un anumit scop, ceea ce îl face să lucreze nu numai pentru a-l realiza, ci și pentru el însuși. Cu toate acestea, se întâmplă că, chiar dacă la începutul drumului ești plin de putere și determinare pentru a realiza ceea ce este planificat, în procesul de lucru, motivația ta dispare treptat undeva. Și nu pentru că dintr-o dată ți-ai dat seama că aspirațiile tale sunt inutile, ci pentru că tu le-ai ucis fără să observi. Îți vom spune despre câteva motive care îți distrug treptat motivația, iar tu ne vei promite că vei încerca să nu mai faci asta.

1. Orice situație pe care o percepi este negativă

Urmărește acțiunile tale. Poate că în spatele tău există acest obicei teribil de pesimist: în fiecare caz, indiferent dacă este rău, neutru sau bun, tot timpul vezi doar negativul. Chiar și în ciuda rezultatului pozitiv, încă defilezi în cap opțiunile de eșec sau cauți ceva negativ în ceea ce sa dovedit a fi excelent. Cum poate fi periculos asta pentru tine? În primul rând, din acest motiv, nivelul de eficiență scade. Și pe jumătate afectează rezultatul oricărei idei. În al doilea rând, cu cât cauți mai multă negativitate, cu atât îți îmbrățișează mai mult viața, ceea ce poate duce la subestimarea stimei tale de sine. Prin urmare, aici te sfătuim să lași căutarea paranoică a celui rău și orice rezultat să fie perceput ca o experiență. Acest lucru te va ajuta să evaluezi mai sobru evenimentele care se întâmplă cu tine.

2. Tu invidiezi

Fiecare persoană în viața lui trebuie să fi simțit un sentiment de invidie. Dacă este dezvoltat atât de mult încât funcționează în mod constant, este rău. Și, în general, orice manifestări de invidie nu au un efect foarte bun asupra avansării spre obiectivele tale, treptat, ascunzându-ți motivația. Cum? Când începi să invidiezi pe cineva, uiți imediat tot ce ai deja și, de asemenea, deviezi instantaneu de la cursul potrivit. Proprietatea sau succesul altcuiva întunecă viziunea asupra vieții personale, concentrându-ne imediat atenția asupra obiectului care îți părea necesar. În plus, motivația este complet absentă în invidie, pentru că pur și simplu dorești să posezi lucruri pe care nu le ai și nu încerci să le meriți sau să le câștigi singur. Urmărește acțiunile tale, și dacă observi brusc cel puțin cea mai mică manifestare a acestei nu cea mai frumoasă calitate, încearcă să înțelegi de unde provine. Dacă totuși dorești să ai ceva atât de puternic, pur și simplu transferă-l în categoria obiectivelor tale. Atunci și motivația se va întoarce la tine.

3. Nu poți tolera.

Cum cânta un artist: „Învață-mă arta de a fi umil”. Deci ar trebui să înveți asta. La urma urmei, nerăbdarea ta nu te va ajuta, indiferent de cât de mult ai sperat. Dacă crezi că să faci totul și imediat este mai util decât să faci treptat, atunci trebuie să te dezamăgim. Această imagine de realizare a scopului nu numai că te va ține mai mult timp, ci va duce și la arsuri emoționale. Și după aceasta, motivația ta de a face ceva se va prăbuși în cele din urmă. Imaginează-ți o astfel de imagine: te-ai dus la supermarket, dar la intrare ai decis să nu i-ai nici un coș de produse, nici un cărucior, crezând că totul poate fi transportat în mână, pentru că trebuie să cumperi nu atât de mult. Și acum, se pare că ai luat totul, vrei să mergi la casa de marcat, dar la fiecare pas frânezi, pentru că ceva poate cădea din grămada din mâinile tale. Trebuie să te oprești și să aranjezi. Și apoi ți-ai amintit că ai uitat să iei un borcan de castraveți. S-ar părea că poți să-l cumperi undeva, dar te întorci după acesta. Și apucând castraveții râvniți, scapi din mâini construcția de produse. Starea de spirit este stricată, vreai să pleci cât mai repede. Între timp, dacă ai lua un cărucior sau un coș, nu te-ai grăbi, ai încărca în mod constant tot ce ai nevoie acolo și ai alerga acasă. Trage singur concluziile.

4. Nu ai mini-obiceiuri

Este puțin probabil să reușești să ajungi la un obiectiv mare făcând pași uriași. Cu siguranță ai fost odată la munți. Dacă da, probabil îți amintești că cu cât te ridici mai sus, cu atât e mai greu să mergi. Apoi, te strădui să mergi în așa fel încât să distribui încărcătura în mod corect, pentru ați facilita ridicarea. În curând vei ajunge la obiectivul dorit. Iar dacă ai fi încercat să mergi mai larg, ai fi fugit și te-ai fi epuizat mai repede și poate te-ai întoarce înapoi. Asta îți ucide motivația. Pentru a atinge orice obiectiv ai nevoie să-ți faci cel puțin câteva mini-obiceiuri care te vor ajuta să-l atingi. De exemplu, trebuie să citești orice carte. Citește, dar nu în grabă — astfel încât informațiile sunt puțin probabil să fie asimilate în capul tău. Ia regula de a citi două sau trei capitole pe zi, practicând în paralel altceva. Principalul lucru este să te asiguri că nu ocupă cea mai mare parte a zilei, altfel nu vor fi obiceiuri, ci antrenamente grele. Reține că acestea nu ar trebui să fie prea multe. Două sau patru vor fi de ajuns. În caz contrar, totul va funcționa din nou ca într-un supermarket.

5. Nu știi să aloci timp.

Unul dintre principalele motive care îți ucide motivația. La urma urmei, timpul-resursa ta principală, prin care te poți apropia de scopul tău. Dar, pe de altă parte, atunci când este folosit irațional, se va transforma în adversarul tău principal. Pentru a îți menține timpul și, împreună cu el, motivația, în primul rând, învață să-ți planifici ziua. Nu uita nici măcar cele mai mici detalii, crezând că insignifianța lor nu te poate afecta. Dar totul este posibil. Uneori lucrurile mici se pot transforma în probleme mari pentru tine. Un alt sfat care te va ajuta să gestionezi timpul: nu schimba modul obișnuit de viață. Și dacă nu îl ai deloc, atunci trebuie să îl dezvolți. Mergi la culcare nu mai târziu de miezul nopții, trezește-te la ora 7: 00. Astfel, vei păstra pe tine și timpul în forma corectă, ceea ce te va ajuta să păstrezi motivația. Cu utilizarea sa irațională, este mult mai probabil ca eșecurile asociate să te facă să-ți lași mâinile jos.

6. Stai prea mult în rețelele sociale

Apropo, nu numai că îți ucide motivația, ci și timpul tău atât de scump. Dar dacă cu timpul, totul este destul de clar faptul ca Instagram sau Facebook influențează rezultatele tale? În primul rând, începe să scadă nivelul de calificare pentru a stabili gândurile în mod competent și corect, chiar și pentru tine. Adică, nu poți să formulezi corect ceea ce vrei în mod specific. În al doilea rând, dacă urmărești succesul altora pe internet, poți reduce stima de sine, care, fără îndoială, afectează nivelul de motivație. Deci, încearcă să nu utilizezi în mod inutil rețelele sociale. Și, desigur, nu ar trebui să ei atât de aproape de inimă tot ceea ce se întâmplă acolo. Asta te face să te rătăcești.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.