6 reguli de aur ca să economisești banii - #dozadesucces

6 reguli de aur ca să economisești banii

purse-758770_1280

Una dintre calitățile bune ale oamenilor se consideră capacitatea de a economisi banii cu logică. Pentru că, sinceri să fim, nu oricine este în stare să-și stabilească și să conducă un buget personal sau pentru întreaga familie. Însă, asta se poate învăța cu ușurință, respectând câteva reguli simple.

1. Crează o listă a cheltuielilor

Aceasta este plictisitoare, însă te va disciplina. Du o evidență zilnică a tuturor cheltuielilor pe care le faci. La sfârșitul lunii vei analiza care lucruri au fost cumpărate după necesitate și care au fost cumpărate în zadar. Asta îți va fi de folos pentru viitor.

2. Renunță la cumpărăturile făcute pe negândite și în zadar

Pentru asta vei avea nevoie de o listă pentru cumpărături. Cântărește la rece tot ceea ce ai nevoie să cumperi acum și ceea ce poți cumpăra luna viitoare. Să faci cumpărăturile impulsiv, nu îți va goli doar portmoneul, dar nu îți vor fi de folos.

3. Nu lua credite

Dacă nu ai o altă soluție, ia un credit dintr-o bancă de încredere. Sau mai bine, roagă prietenii sau rudele să-ți împrumute bani fără procente.

4. Nu da sume enorme de bani pe produsele care apar în reclamă

Experiențele au arătat că datorită reclamei, mulți producători au reușit să-și vândă produsele absolut neefective și necalitative. Alege produsele autohtone analogice.

5. Pune bani deoparte lunar pentru cumpărături mari

Nu grămădi banii pur și simplu, ci pentru a face achiziții importante. De exemplu, pentru un laptop nou sau o vacanță exotică. Așa vei avea un scop și nu vei mai fi atât de tentat să cheltui banii pe orice.

6. Nu da bani cu împrumut

Mai ales oamenilor pe care îi cunoști puțin sau nu sunt de încredere. Să fii bun – e bine, însă orice acțiune pe care o faci (mai ales economică) trebuie făcută cu multă migală.

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.