6 semne ale unei persoane inutile în viața ta - #dozadesucces

6 semne ale unei persoane inutile în viața ta

Semnele unei persoane inutile în viața ta sau cum să-ți scapi viața de vampirismul altora.

Mama obișnuia să-mi spună: „Scoate oamenii inutili din viața ta, ei îți absorb energia”. Din punctul ei de vedere, ei erau complet inutili pentru mine, dar eu aveam o „utilitate” incredibilă pentru ei, ca o baterie Duracell, care le încărca trupurile și sufletele leneșe cu energia mea de neoprit. Pe atunci, încă nu se vorbea și nu se scria despre vampiri energetici, Internetul nu exista încă, iar mama mea a descris intuitiv toate lucrurile pe care le poți citi astăzi dacă tastezi „vampirii energetici sunt” în bara de căutare.

Așa cum am spus, în zilele noastre s-au scris multe lucruri interesante despre acești ” storcători de energie”, dar unele dintre acestea sunt de-a dreptul stupide. Textele prostești despre vampiri energetici vorbesc despre intenții malefice. De fapt, acestea nu există. De asemenea – nu este nimic mistic aici.  Și poți fi un donator pentru cineva și un vampir în același timp. Este bine doar atunci când există un schimb egal. Aceasta este armonia. Este rău atunci când ești sugrumat în mod evident. Uneori de ani de zile. De ce e rău? Să nu vorbim despre pierderea de energie și alte lucruri. Pierdem timpul, și asta este ceea ce contează cel mai mult.

Așadar, semnele care îl disting pe omul inutil:

1. Întotdeauna te sună el însuși

Ai un prieten cu care începi o conversație cu fraza: „Am vrut doar să te sun și tu mă suni! Ai ? Stai liniștit, ai un schimb egal cu această persoană; este partenerul tău deplin în viață. Aceasta nu este o persoană inutilă în viața ta. Persoana inutilă te sună singură și aproape niciodată nu o suni tu. În mod surprinzător, de regulă, persoana care te ” absoarbe ” sună întotdeauna la momentul nepotrivit. Fie că ai mâinile în săpun, fie că te uiți la un film sau parchezi mașina. Pe scurt, îți faci treaba ta și în acelaș timp primești un apel. În final, te alegi cu o pierdere de timp.

2. Întotdeauna se lasă așteptat

Sau aproape întotdeauna. Adesea acesta se face așteptat chiar și într-o conversație telefonică. „Oh, stai puțin, mă sună cineva pe a doua linie. Te sun eu înapoi.”Și te uiți lung la telefon și îți dai seama că urmează să fii sunat înapoi, dar nu ai deloc chef de această conversație.

El se face așteptat când vine să te vadă. Este uluitor de nepunctual față de tine. Chiar și la sosire, această persoană inutilă în viața ta își găsește niște lucruri de făcut dacă se află la tine acasă, cum ar putea fi o ieșire urgentă și cumva obligatorie la duș. Sau o conversație telefonică lungă cu cineva de la serviciu sau altcineva. Și te uiți cu nostalgie la ceas și întreaga ta ființă începe să simtă pierderea timpului. Da! Te alegi cu o pierdere de timp.

3. Întotdeauna are probleme

Cele mai frecvente probleme ale unei persoane inutile în viața ta, dacă este o femeie, sunt problemele de sănătate. Și nu contează ce gen ești. Fie că ești bărbat sau femeie, dacă ești un donator psihologic, vei fi conștient de problemele de sănătate ale persoanei inutile. Și sunt monstruoase, aproape fatale ( conform cuvintelor sale). Toate încercările tale de-a încerca să-i sfătuiești să rezolve pur și simplu problema mergând la un medic bun vor fi ignorate de la bun început. Nu, vei fi ascultat și chiar, Doamne ferește, vei aranja o consultație cu un specialist bun și foarte de treabă, dar nu se va termina cu nimic. În consecință, este o pierdere de timp pentru tine și – pentru acel specialist de clasă.

Această persoană inutilă are, bineînțeles, probleme la serviciu. Toate aceste lucruri ți-au fost povestite de luni și ani de zile. Și toată lumea este de vină, de la șeful tâmpit până la expeditorii de mărfuri. Toate încercările tale de a consola persoana nefericită și de a o încuraja să se bucure de salariul bun și de alte condiții excelente sunt, de asemenea, reprimate din start. O persoană inutilă trebuie să sufere sub ochii tăi. El (ea) o face în mod magnific. Iar tu sfârșești prin a-ți pierde timpul.

4. E foarte greu să-i ceri ceva

Uneori se întâmplă ca Persoana inutilă să fie rugată pentru ceva. La prima vedere, cererea pare banală. Și ești surprins să realizezi că îți este extrem de dificil să faci acest lucru. Nu știu de ce. Mai târziu, când cererea sau cererile sunt exprimate, simți un fel de stupoare la interlocutorul tău și îți dai seama imediat de faptul că nu mai vrei să ceri nimic.  Ea, Persoana inutilă, nu pare să vrea să te ajute. Se dă în vânt, o va face pentru tine, dar este atât de încărcat. El are atâtea probleme. Și nu ai nici o dorință să îi ceri ceva. O faci singur și rezultatul este o pierdere de timp.

5. Întotdeauna are nevoie de tine

O persoană inutilă te încurcă cu „dragostea” sa. Îți dă de înțeles în mod constant cât de mult are nevoie de tine.  El trăiește sub grija ta și uneori nu poate face nici măcar cele mai simple lucruri fără tine. Uneori te face să te minunezi, alteori te înfurie. Persoana inutilă face o față ca de pisica din filmul Shrek și spune: „Te rog…”. Aceasta mereu solicită ceva. Și, treptat, te obișnuiești cu ideea că această persoană nu poate face nimic fără tine. Dar când ajunge în fața unei probleme serioase, aceasta se mobilizează instantaneu și face totul bine și cât mai repede posibil, ești uimit de o asemenea agilitate și îți dai seama din nou că îți pierzi timpul.

6. Este o persoană uimitor de neinteresantă.

Și în cele din urmă, cel mai important semn al unui om inutil în viața ta. Este uluitor de neinteresant. Cel puțin pentru tine. Este un povestitor rău, nu este feeric, nu are legătură cu tine prin niciun hobby, de fapt, nu are hobby-uri. Este o creatură incredibil de plictisitoare, foarte leneșă și anevoioasă. Cu alte cuvinte, nu ești deloc intersat de el.

De regulă, prezența în viața de zi cu zi a unei persoane inutile se datorează unor conexiuni care nu prea au legătură cu tine astăzi. Este vorba fie de un vecin de care este greu să scapi, fie de o rudă, fie de un așa-zis prieten din copilărie cu care ești obligat să ții legătura din anumite motive. Uneori este vorba de angajații de la locul de muncă și chiar de soți și soții. Da! Și ei pot fi vampirii partenerilor lor și la fel fură timpul prețios.

 

Dacă îți dai seama că există o Persoană inutilă care îți dă bătăi de cap în mod constant și nu este un prieten enervant pe care l-ai „adus” dintr-o excursie din Turcia și cu care poți înceta treptat să vorbești, ci o legătură mai serioasă, încearcă următoarele.

Începe să apreciezi și să prețuiești timpul petrecut cu această persoană. Acest lucru este valabil pentru conversațiile telefonice, comunicarea personală și chiar și pentru corespondență. Și începe să spui deja adevărul.

„Da, dragule (dragă)! Îmi amintesc că ai vrut să treci pe la mine, dar am un proiect atât de complicat acum, încât îi acord tot timpul meu.” Răspunsul probabil va fi: ” Te rog, durează doar o secundă”. Dacă te predai, vei semna din nou o sentință pentru timpul tău, care va fi din nou consumat de acest personaj.  Un „nu” categoric îți va salva proiectul imaginar și timpul tău real. Nu cred că vei minți în acest moment. Persoanele de care se agață oamenii inutili sunt, în mare parte, mereu ocupate să facă ceva. Și proiecte la fel.

Un apel telefonic? „Oh, îmi pare rău, nu pot vorbi, hai să o facem mai târziu”. Asta ar fi o minciună. Și ne-am înțeles să îi spunem Omului inutil adevărul. Și adevărul va fi că vei întreba: „Este ceva urgent?  Nu am prea mult timp la dispoziție în acest moment. ” Este puțin probabil ca omul inutil să îți spună că tocmai a fost martor la o aterizare extraterestră. Va trebui să accepte faptul că nu există nimic urgent în ceea ce privește apelul său.

Nu-ți dărui timpul, este singurul lucru pe care nu-l poți cumpăra cu bani mai târziu. Mult noroc!

 

Autor: Eugenia Vasilenko

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.