6 semne că ești manipulat - #dozadesucces

6 semne că ești manipulat

Identificarea manipulatorului nu este întotdeauna simplă, ci și mai dificil este de a face față cu el, pentru că el conduce cu măiestrie totul la faptul că ești cauza tuturor problemelor.

Relațiile sunt complicate. Acestea îți pot îmbogăți viața sau îți pot face viața pur și simplu insuportabilă, mai ales dacă trebuie să comunici în mod constant cu manipulatorul.

Iată câteva semne care te vor ajuta să determini dacă o persoană este un manipulator:

1. Ei cred că opinia lor este singura corectă.

O persoană care încearcă să-i manipuleze pe ceilalți în orice situație va continua să insiste asupra opiniei sale. Dacă minte sau încearcă să ascundă ceva, atunci păstrarea controlului este singura cale pentru el de a nu lăsa adevărul să iasă la iveală.

Psihiatrul Abigail Brenner spune despre manipulatori: „Acești oameni cred sincer că abordarea lor față de situație este singura corectă. Asta pentru că îți permite să îi satisfaci necesitățile.  Și acesta este singurul lucru care contează pentru astfel de persoane”.

Ți se pare că în mediul tău există o persoană care cere mai mult și mai mult de la tine (deși el nu îți oferă nimic) ?Este posibil să ai de-a face cu un manipulator clasic.

2. Într-o relație, aceștia încalcă în mod constant frontierele.

Manipulatorul va face tot posibilul pentru a te face să te simți nesemnificativ, nedemn de atenția și dragostea lui.

Astfel de persoane întrec toate granițele pentru a te face să te îndoiești de caracterul tău rezonabil. În cele din urmă, vei simți că tu ești de vină pentru relația cu manipulatorul.

Spune-i manipulatorului să nu facă ceva anume și fii sigur că o va face cu prima ocazie.

Comunicarea cu astfel de persoane este ca și cum ai avea de-a face cu un copil care face isterii doar pentru a obține o bomboană mult râvnită.

3. Ei te vor învinovăți pentru problemele lor.

Amintește-ți, au existat cazuri în viața ta când, după ce ai vorbit cu o anumită persoană, ai început să te gândești prost la tine sau te-ai simțit vinovat doar pentru că ai complicat situația?

Manipulatorii folosesc acest truc pentru a-i face pe ceilalți să se îndoiască de ei înșiși și de corectitudinea acțiunilor lor. S-ar putea să te simți vinovat sau să vrei să te aperi.  Vei fi bântuit de ideea că tu ești de vină.

Citește: Gazliting: o tehnică de violență psihologică care te face să crezi că ești nebun

Asta pentru că astfel de persoane nu-și asumă niciodată responsabilitatea pentru ceea ce au făcut. Aceștia sunt capabili să transforme situația cu susul în jos, astfel încât vei fi întotdeauna de vină. Le place să arate cu degetele la alții.

Ei dau vina pe alți oameni pentru tot ce se întâmplă sau nu se întâmplă în viața lor.

Când vine vorba de a-și asuma responsabilitatea pentru viața lor, astfel de oameni devin artiști pricepuți.

4. Ei se joacă pe emoțiile tale.

Manipulatorii sunt vicleni și insidioși. Ei nu numai că subminează deschis autoritatea altor persoane, ci și se joacă pe emoțiile lor. Dacă ești supărat pe ceva, manipulatorul poate încerca să trezească vinovăția pentru sentimentele și emoțiile tale.

Să presupunem că ești trist. Manipulatorul te va face să începi să fii trist pentru că ești trist.

El poate folosi fraze de genul, „Dacă m-ai iubi cu adevărat, nu te-ai îndoi niciodată de mine”, „Nu pot accepta acest loc de muncă, altfel va trebui să petrec mult timp departe de copii.”

Dacă manipulatorul își dă seama că ești o persoană emoțională, el folosește acest lucru împotriva ta pentru a prelua controlul asupra situației.

5. Comunicarea cu ei este ca și cum te-ai bate cu capul de un perete.

Manipulatorii sunt fermi în judecățile lor. În cazul lor, acesta este un mecanism de protecție. Cu toate acestea, este, de asemenea, un instrument special pe care le folosesc pentru a prelua controlul asupra situației.

Un manipulator poate pretinde că nu înțelege ce vrei de la el. Acest comportament pasiv-agresiv te obligă să-ți asumi obligațiile și să muncești și mai mul la acest capitol.

Acești oameni se întorc adesea să vorbească cu tine împotriva ta, forțându-te să te simți vinovat că ai ridicat un anumit subiect în principiu.

6. Cuvintele acestor persoane sunt în contradicție cu cazul.

Cel mai eficient mod de a înțelege că cineva încearcă să te manipuleze este să acorzi o atenție la acțiunile persoanei.

Dacă el spune un lucru și face altul, atunci probabilitatea este mare ca el să ascundă ceva sau pur și simplu nu crede că este necesar să vorbească despre asta.

Pentru a identifica manipulatorul, este necesar să se tragă concluzii pe baza acțiunilor sale. În acest caz, nu te va păcăli niciodată cu cuvinte. Amintește-ți întotdeauna că cuvintele și acțiunile unei persoane sunt două planete diferite.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.