6 semne că ești o persoană puternică, dar sensibilă - #dozadesucces

6 semne că ești o persoană puternică, dar sensibilă

„Sunt alcătuită din locurile în care am fost și din oamenii pe care i-am iubit. Sunt țesută din cuvintele unor cântece minunate și citate preferate, din aventuri trăite, din conversații nocturne intime, din plimbări sub lună și din parfumul cafelei de dimineață” – Brooke Hampton.

 

Așa cum se întâmplă, nu este obișnuit în societatea modernă să afișezi emoții considerate „negative”. Se obișnuiește să le ascunzi cu grijă sau să le atenuezi în vreun fel. Pentru a fi perfect sincer: pretinde că nu ești niciodată trist sau că nu plângi. Cum altfel ar putea fi? Până la urmă, lacrimile și tristețea sunt un semn de „slăbiciune”!

Și foarte rău. Pentru că, uneori, adevărata forță nu se manifestă printr-o expresie împietrită și de neclintit (pentru că ceea ce este în inima cuiva este ascuns în spatele unei măști antiglonț), ci în capacitatea de a-ți recunoaște slăbiciunile. Trebuie să recunoști neajunsurile și imperfecțiunile tale, să recunoști că și tu suferi și plângi.

S-ar putea să fi decis cu mult timp în urmă despre tine că nu ești o persoană puternică, pentru că adesea cedezi, plângi și pari a fi confuz. Nu este surprinzător, pentru că, în lumea noastră în care toată lumea poartă măști, a fi vulnerabil este o provocare.

Dar, de fapt, a fi extrem de sensibil nu înseamnă că ești slab. Destul de des – ești mult mai puternic decât cei care nu-și dau jos zâmbetul întipărit nici măcar noaptea.

Iată 6 semne care arată că ești o persoană puternică, în ciuda sensibilității tale accentuate:

1. Oamenii spun că ești un ascultător excelent

Poate că te-ai obișnuit de mult timp cu asta și nu dai atenție, dar toți prietenii tăi vin adesea alergând la tine să plângă în vesta ta. Ei vorbesc despre dramele și experiențele lor, cer sfaturi și ascultă ceea ce ai de spus. Aceștia nu se tem să se deschidă în fața ta și să-ți spună lucruri pe care nu le-ar spune niciodată nimănui.

Știi de ce? Pentru că asculți fără să judeci vreodată. Este sigur și în siguranță în preajma ta.  Se creează sentimentul că ai creat un fel de lume specială în jurul tău, unde nu trebuie să demonstrezi că ești puternic și încrezător, ci doar să vii și să te relaxezi.

2. Nu ai nevoie de aprobarea altora

Semnul tău distinctiv este pacea și armonia cu tine însuți. Știi că în interior se află exact ceea ce ai nevoie. Și îți cunoști propria valoare. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să-i privești de sus pe ceilalți sau să fii arogant. Dimpotrivă. Cu toate acestea, nu ai nevoie de nimeni care să îți valideze valoarea.

Puterea ta este capacitatea ta de a crede și de a ști că ești o persoană extraordinară. La fel ca și alți oameni. Suntem cu toții unici și frumoși în felul nostru.

3. Nu tolerezi ignoranța și prejudecățile

Întotdeauna tratezi oamenii ca pe egali, indiferent de rasă, orientare sexuală sau religie. Și nu-i poți suporta pe cei care se cred superiori sau ” corecți ” față de oricine.

Întotdeauna iei apărarea celor dragi, a colegilor, a prietenilor și chiar a străinilor, dacă vezi că sunt tratați pe nedrept. Și nu o faci pentru a fi un erou sau pentru a câștiga admirație, ci pentru că aceasta este ideea ta de moralitate și decență.

Nu știi cum să trăiești o viață plictisitoare și primitivă. Așadar, urmărești, citești mult, ești foarte bine informat și nu ești indiferent la ceea ce se întâmplă în lume. În consecință, toți oamenii din jurul tău sunt exact la fel. Dacă cineva nu împărtășește această atitudine față de viață, pur și simplu dispare de la sine.

Citește și: 25 de lucruri pe care trebuie să le faci pentru a-ți vindeca corpul emoțional

4. Te înconjori cu oameni cinstiți și loiali

Îți alegi prietenii cu mare atenție, pentru că știi că fericirea depinde direct de anturajul tău.

De asemenea, apreciezi foarte mult relațiile și te străduiești să le faci să funcționeze. Este foarte important pentru tine să creezi o lume mică în jurul tău, plină de oameni prietenoși și cinstiți care privesc lucrurile la fel ca tine.

Ceea ce nu vei tolera este toxicitatea. Astfel de oameni nu pot intra nici măcar teoretic pe „orbita” ta.  Iar faptul că ești înconjurat de oameni buni nu numai că îți dă putere, ci te ajută să devii o persoană mai bună. La urma urmei, întotdeauna poți învăța ceva bun de la alții!

5. Tu nu cauți scuze și nici nu tolerezi când alții o fac

Adevărul este că nu te aștepți la prea multe de la ceilalți. Dacă nu te vei lăsa fermecat, nu va trebui să fii dezamăgit. În realitate, trebuie doar să înțelegi și să accepți lucrurile și oamenii așa cum sunt. Așa că scuzele în ochii tăi par doar ridicole. De ce? Pentru că nici tu nu ești perfect.

Da, standardele tale sunt destul de înalte. Totuși, tu încerci să le respecți. De exemplu, onestitatea și respectul înseamnă să prețuiești timpul și efortul altora. Dacă nu te tratează exact la fel, înseamnă că nu mai ai ce căuta în preajma lor.

O relație nu este o stradă cu sens unic, ci un schimb de iubire, înțelegere și sprijin de la egal la egal. Un alt format de prietenie sau de relație nici măcar nu ți-l poți imagina.

6. Întotdeauna ești tu însuți

Poate că acesta este punctul tău de vedere. Indiferent ce se întâmplă în jurul tău, indiferent în ce colțuri oarbe te împing circumstanțele, nu te trăda niciodată.

Tu nu te prefaci niciodată. Nu-ți este frică niciodată să spui adevărul în față și să explici ce vrei să spui cu adevărat. Deci, tu iei decizii pe baza a ceea ce crezi, nu sub presiunea altcuiva sau pentru a obține niște bonusuri.

Întotdeauna ești sincer, iar aceasta este cea mai mare putere. Ești liniștit, dar zgomotos. Preferi să se vorbească despre tine prin fapte mai degrabă decât prin cuvinte. Tu ești sensibil, dar curajos. De fapt, ești foarte puternic și foarte curajos.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.