6 tehnici simple care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele mai repede

Există o teorie conform căreia puterea voinței este o resursă epuizabilă. Poate această opinie să fie considerată o scuză pentru faptul că renunţăm la multe proiecte la jumătatea drumului? Nu credem. Și în acest articol vom vorbi despre câteva tehnici care te vor ajuta să îţi atingi obiectivele mai repede și să realizezi orice afacere până la capăt.

1. Metoda 90/90/1

Esența metodei constă în faptul că te va salva de la dificultăți în cazuri dificile. Este necesar să alegi un proiect și, timp de 90 de zile, primele 90 de minute din fiecare zi să le dedici doar lui, fără a fi distras de alte chestiuni străine.

Această metodă este eficientă și accesibilă pentru toată lumea, deoarece dimineața creierul nu este încă obosit și ești plin de energie. În loc de 90 de zile și 90 de minute, poți lua alte segmente de timp, de exemplu, 45 de zile și 45 de minute, 70 de zile și 70 de minute etc.

2. Piramida lui Franklin 

Acesta este un sistem complet de planificare care te ajută să îţi gestionezi în mod corespunzător timpul și să îţi atingi obiectivele. Diferența dintre piramida lui Franklin și alte metode este că aceasta planifică nu numai timpul, ci și cât te ţine ocupat dar şi modalități de a atinge un obiectiv global. Piramida este formată din 6 blocuri.

  • Principalele valori ale vieții – baza piramidei. Ele vă determină planurile și visele.
  • Obiectivul global este obiectivul principal pe care o persoană dorește să-l atingă în viață: de a deveni un om de afaceri de succes, un învățător înțelept, un politician influent etc.
  • Planul general pentru atingerea scopului. De la baza obiectivului, trebuie să identifici principalii pași intermediari în vederea realizării acestuia.
  • Planul pe termen lung reprezintă un plan de acțiune mai detaliat pentru 1 an, 3 ani, 5 ani.
  • Planul pe termen scurt – un plan pentru o lună şi o săptămână. Cu cât este gândit mai atent, cu atât doriți să îl analizezi şi să îl corectezi. În acest caz, munca va fi mai eficientă.
  • Planul pentru o zi. Ultimul punct în ceea ce privește atingerea obiectivelor este un plan pentru fiecare zi.

3. Utilizează recompense

Această metodă este potrivită în mod special pentru persoanele care îşi stabilesc un obiectiv care nu poate fi atins în câteva săptămâni. După ce ai pictat planul, secţionează-l, de exemplu, în 5 perioade egale și de fiecare dată când segmentul următor se termină, răsplătește-te cu ceva ce-ți place, chiar și cu o rochie, chiar și cu un salt cu parașuta.

4. Crează un ritual

În acest fel se va crea o muncă productivă. Ritualul poate fi absolut orice: de exemplu, poți bea cafea, poți asculta muzică care te pregătește pentru muncă, poţi medita, alerga, te plimba cu câinele și orice altceva. Astfel, executând de fiecare dată acest ritual, te vei orienta spre o activitate eficientă.

5. Minte-te

Această metodă va ușura atingerea scopului. Să presupunem că scopul tău este să citești 20 de cărți. Când ai început să citeşti, reține că ai citit 1, 2, 3, 4 cărți. Și apoi trebuie să numeri invers: rămâne să citeşti 8, 7, 6, 5 cărți. Deci, va fi mai ușor să vezi atingerea acestui scop.

6. Matricea lui Eisenhower

Aici este necesar să distribui sarcinile pe zi, săptămână sau lună, în funcție de importanța și urgența lor. La început, pare dificil, dar în timp va deveni mai ușor, dar pentru moment o mică explicație:

  • Chestiunile importante și urgente sunt chestiuni care nu pot fi amânate pentru a doua zi.
  • Lucruri importante, dar nu urgente – lucruri care vor deveni în curând urgente, dar nu vrei să le realizezi în grabă.
  • Lucruri neimportante, dar urgente – lucruri care nu au un scop important, dar ele trebuie încă să fie îndeplinite.
  • Lucrurile nesemnificative și non-urgente sunt lucrurile cele mai „vicioase” pe care nu le poți face, dar, de obicei, vrei cu adevărat. Anume pe ele le poţi lăsa pentru mai târziu.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.