6 trucuri financiare care vor fi de folos fiecărei persoane

Gestionarea finanțelor personale trebuie învăţate în același mod ca și conducerea unei mașini. Cineva trece printr-o școală bună în familia sa, în timp ce este încă un copil, dar aceasta este mai mult o excepție.

Desigur, nu este necesară obținerea unei educații financiare mai înalte. Dar, dacă învăţaţi câteva trucuri din articolul nostru, munca dvs. va da rezultatele dorite.

Noi credem că situația financiară poate fi îmbunătățită semnificativ dacă studiem modalitățile simple de econimisire și gestionare a banilor.

1. Aveţi economii necesare pentru 6 luni

În viață, uneori există circumstanțe neprevăzute, când banii suplimentari sunt pur și simplu necesari. De exemplu, concedierea sau problemele de sănătate bruște. Luarea unui împrumut nu este cea mai bună soluție, iar prietenii nu pot împrumuta întotdeauna suma potrivită. Încercați să faceți o regulă și să aveți o altă linie bugetară de familie: puneți o anumită sumă în fondul dvs. de rezervă în fiecare lună. Valoarea optimă a acestor economii este o sumă egală cu venitul pentru 6 luni.

2. Exersați o limită financiară timp de 30 de zile.

Aproape în fiecare zi facem cumpărături, fără de care chiar nu ne-am pierde. Timp de o lună, o sumă destul de decentă se acumulează, iar pentru un an – chiar mai mult. Încercați să trăiți din când în când în modul de economie financiară: nu cheltuiți bani pe nimic, cu excepția celor mai necesare. Cel mai probabil, acest lucru vă va ajuta să economisiți o sumă considerabilă și să realizați cel puțin unul dintre planurile dvs.

3. Analizaţi cheltuielile pentru copii.

Este greu de contrazis faptul că costul copiilor reprezintă o parte esențială a bugetului majorității familiilor. Deseori, aceste cheltuieli depășesc chiar toate cheltuielile pentru adulți într-o singură familie. Dar dacă analizaţi puțin, atunci acest element bugetar poate fi redus fără a dăuna copilului.

În primul rând, se referă la jucării. Pentru un joc bun, nu este neapărat un număr mare de jucării, acestea din contra împiedică copilul să se concentreze asupra jocului. Unui copil mic nu-i pasă dacă poartă haine de marcă sau nu. Cel mai important, ar trebui să fie de înaltă calitate și confortabile, iar problema mărcii nu îl afectează.

Achiziționarea multor lucruri pentru copii este dictată de influența publicității. Încercați să nu fiți conduși de către producători, ci mai întâi de toate, alegeți și ghidați-vă de bunul simț. Acest lucru vă va ajuta să economisiți în mod semnificativ.

4. Plătiți-vă pe voi în primul rând

Făcând achiziții, nu plătim pentru noi, ci pentru un străin. De exemplu, atunci când faceți o manichiură, nu plătiți pentru dvs., ci pentru un salon de înfrumusețare. Singura excepție este probabil problema educației și sănătății: așa investim în noi înșine, în viitorul nostru.

Să vă plătiți pe voi înşivă înseamnă să retrageți o sumă mică pentru viitorul dvs. și pentru obiectivele dvs. Poate că nu va fi o sumă atât de mare, contează doar să o faci lunar.

5. Creaţi un plan financiar personal

Multe dintre visele tale riscă să rămână neîmplinite dacă nu începi să munceşti pentru a le realiza. Unul dintre primii pași care vă pot ajuta este elaborarea unui plan financiar personal. Merită să definiți obiectivele, termenele și sumele necesare pentru a le atinge, venituri și cheltuieli. Încearcă să fii mai realist – planurile trebuie să fie concrete și realizabile.

Este mai bine să faceți un plan pentru un an, 3 ani și 10 ani, astfel încât să vă fie mai ușor să vă calculați resursele.

6. Luați în considerare posibilitățile unei surse alternative de venit

Gândiți-vă la sursele de venituri suplimentare. Și nu poate fi doar închirierea unui apartament sau depozitul într-o bancă. Poate că aveți un hobby care poate „lucra pentru dvs.”. Poate fi aproape orice: fotografiere, prăjituri și cupcakes. Poate că acum va aduce niște bani, iar în viitor vă va oferi un venit solid.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.