7 calități ale unui lucrător pe care le apreciază orice angajator - #dozadesucces

7 calități ale unui lucrător pe care le apreciază orice angajator

Startup Stock Photos

Startup Stock Photos

Există trei posibilități, datorită cărora poți să obții locul de muncă necesar și să ai salariul pe care ți-l dorești. Ridicându-te pe scara carierei, vei înțelege că ele sunt extrem de importante.

Care sunt ele:

  1. Contactele. Cât de multe persoane cunoști? Cu cât cunoști mai multe persoane cu atât ai șansă să obții locul de muncă al visurilor tale. Colegii îți pot spune de locurile vacante care niciodată nu apar pe afișe. Anume din acest motiv numărul de persoane pe care le cunoști este atât de important. Alătură-te cluburilor profesionale și asociațiilor. Cere și oferă recomandări. Povestește prietenilor, cunoscuților, că ești în căutarea unui loc de muncă. Fii sigur că de acest lucru vor afla toți și că vor putea lua legătura cu tine în orice moment. Nu este nimic mai important decât contactele. Mulți dintre angajatori nu reușesc să pună anunțuri deoarece imediat găsesc angajații potriviți după recomandări. Ca să îți mărești numărul de contacte este foarte simplu: este destul să vorbești cu oamenii și să le ceri ajutorul.
  2. Încrederea. Nimic nu este mai important ca reputația! Oamenii care au încredere în tine întotdeauna îți vor da recomandări pozitive și își vor aminti de tine în orice situație. Toate acțiunile tale trebuie să atingă cele mai înalte standarde. Nu fă lucruri inutile și banale. Să știi că oamenii care oferă aceste recomandări nu vor să arate prost și nu îți vor spune despre locurile vacante, dacă te vor suspecta de incapacitatea de a lucra bine.
  3. Competențe. Devin-o cel mai bun în ceea ce faci. Până la urmă totul depinde de succesele profesionale. Anume ele decid dacă vei face față unui nou loc de muncă. Nivelul competențelor stabilesc succesul profesional, de aceea trebuie să te perfecționezi permanent, să înveți și să afli ceva nou pe tot parcursul vieții.

7 cele mai apreciate calități ale unui angajat

Fiecare angajator are experiența de a comunica cu angajați răi sau bine și știe cu exactitate care calități trebuie prețuite mai presus de orice.

1. Nivelul de inteligență ridicat:

Studiile au demonstrat că productivitatea unui angajat 76% depinde de nivelul lui de inteligență.

Inteligența influențează capacitatea de a organiza munca, de stabilire a priorităților, de a soluționa problemele și de a duce lucrurile până la bun sfârșit. Inteligența este legată cu capacitatea de a gândi rațional și de a face față greutăților de fiecare zi. Pentru a-ți demonstra nivelul de inteligență pune întrebări inteligente. Cu cât mai multe întrebări pui, cu atât mai deștept pari.

2.  Aspiră pentru a deveni lider:

Liderul – este în primul rând persoana care își ia sarcini în plus și care poartă responsabilitatea pentru rezultatul muncii.

Un lider adevărat niciodată nu caută justificări și scuze. Pentru a-ți demonstra calitățile de lider, trebuie să muncești cât mai bine, iar apoi să împarți responsabilitățile pentru scopurile atinse.

3. Principialitate:

Principialitatea este una dintre calitățile principale, necesare pentru a avea succes  atât la muncă cât și în viața personală. Asta este arta de a rămâne tu însuți și să nu-ți vinzi sufletul în funcție de oamenii care te înconjoară. Asta este capacitatea de a-ți accepta punctele forte și cele slabe, să-ți recunoști greșelile și să încerci să le schimbi. Asta înseamnă siguranță. Asta înseamnă lipsa replicilor negative față de fostul șef, colegi, etc. Chiar dacă ai fost dat afară, vorbește frumos despre această experiență.

4. Comunicabilitate:

Angajatorilor le plac oamenii comunicabili, care nu se ascund de cei din jur, dar interacționează deschis cu ei. Angajatorii vor ca noul angajat să se integreze cu ușurință în colectiv și să devină o parte a familiei.

Cel care are un caracter simplu întotdeauna va fi popular și va atinge rezultate uluitoare indiferent de ce face. Lucru în echipă – este cheia succesului în orice afacere. Povestește despre experiența ta de muncă în echipa și demonstrează că ești gata să o repeți. Poate anume asta va înclina balanța în favoarea ta.

5. Competitivitate:

Am mai vorbit despre asta. Nivelul competitivității stabilește succesul în sfera profesională. Anume această calitate este baza a tot ce se întâmplă în cariera ta.

Simplu vorbind, competitivitatea este capacitatea de a-ți îndeplini sarcinile, să stabilești priorități, să alege calea prin care să rezolvi sarcinile propuse și să te concentrezi ca să duci un lucru până la capăt.

6. Curaj:

Curajul arată că ești gata să riști, să accepți provocările, să îi asumi responsabilitatea în cazul când șansele de eșec sunt foarte mari.

Curajul este capacitatea de a vorbi deschis despre sentimentele tale, să-ți spui părerea și să ți-o aperi. Angajatorii îi apreciază pe cei care vorbesc deschis și sincer. În cadrul unui interviu asta poate fi demonstrat prin acordarea de întrebări despre companie, funcție și potențial.

7. Forța interioară:

Forța interioară înseamnă statornicie și dorința de a rezista indiferent de situațiile create. Forța interioară determină oamenii să-și îndeplinească munca, chiar dacă lucrurile nu merg după plan. Forța interioară poate fi demonstrată, păstrându-ți calmul în timpul interviului de angajare.

Personalitatea unui om este o combinație de calități pe care acesta le posedă. De ea depinde dacă vei obține postul de muncă la care ai visat atât de mult.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.