7 cazuri când este mai bine să taci - #dozadesucces

7 cazuri când este mai bine să taci

Taci. Ascultă. Așteaptă.

Ai simțit vreodată că ai spus ceva în plus? Uneori, cu toții ne aflăm într-o situație care ne obligă să spunem ceea ce vrem să spunem. Aceasta ar putea fi o glumă care strică întreaga discuție sau un comentariu nechibzuit. Adevărul este că, uneori, pentru a preveni conflictul, este mai bine să … taci.

Există situații când este mai bine să asculți în tăcere interlocutorul. Cert este că în așa fel vei observa gesturile și modul în care oamenii își exprimă emoțiile.

Tăcerea poate fi destul de utilă, mai ales în următoarele 7 cazuri.

1. Când oamenii bârfesc

Este simplu – oamenilor le place să bârfească. Acest lucru pare a fi distractiv pentru ei, dar nu trebuie să discutăm despre alte persoane. Data viitoare când cineva începe să vorbească despre prietenii sau cunoscuții tăi, nu comenta nimic.  Ascultă doar și vei învăța multe, nu numai despre cine vorbește, ci și despre cel care este discutat.

Dacă ți se cere părerea cu privire la subiectul criticilor, taci sau spune următoarele cuvinte: „Mi se pare că această persoană face tot posibilul.” Deși în acest moment te vei simți inconfortabil, dar după aceea te vei simți cu siguranță mult mai bine.

2. Când ești întrebat despre viața ta personală

„Cum a fost la întâlnirea de ieri?”sau” „Cum este viața ta intimă?” Numărul de astfel de întrebări în viața noastră este dificil de numărat. Adesea astfel de întrebări sunt puse de către prietenii, așa că răspunsul detaliat ni se pare complet inofensiv. Dar răspunsurile tale trebuie să rămână misterioase.

Pentru început, pentru că nu vrei ca partenerul tău să răspundă la asemenea întrebări despre tine. În al doilea rând, deschiderea excesivă în astfel de subiecte vorbește despre tine ca o persoană care nu poate fi de încredere.

3. După o greșeală evidentă

Dacă cineva a dat-o în bară sau a făcut o greșeală gravă, este mai bine să-ți păstrezi gândurile pentru tine. În astfel de momente, oamenii tind adesea să facă acuzații dureroase și chiar false, astfel încât abținerea de la comentarii ajută la evitarea căderii în această capcană.

Nu fi tentat să evidențiezi greșeala unei persoane. Dacă ai fi în locul lui, ai fi început să te aperi și tu. Nu încerca să-l faci să pară ridicol. Până la urmă, poți începe să arăți arogant, ceea ce este mult mai rău.

4. Când ești bun la o întrebare

Cu toții am reușit ceva, dar să trecem viața strigând despre superioritatea noastră este greșit. Deși este probabil că vei dori ca alții să îți recunoască experiența și cunoștințele, menționează-le numai atunci când este cazul.

De exemplu, în timpul prânzului cu rudele și prietenii, concentrează-te pe exprimarea recunoștinței pentru timpul petrecut împreună. Vei avea în continuare posibilitatea de a vorbi despre experiența ta profesională la locul de muncă sau la prânz cu șeful.

5. Când știi un secret care îți poate oferi un avantaj

Dacă te afli într-o situație în care știi ceva care îți poate îmbunătăți viața, situația financiară sau orice alt aspect al vieții, dar aceasta va afecta rău bunăstarea altcuiva, mai bine să nu spui nimic.

Poate fi dificil de făcut, dar tot ce spui te poate face să arăți ca cineva care nu este demn de încredere. Poate că nu crezi, dar tăcerea în acest caz îți va aduce beneficii pe termen lung.

6. Când nu înțelegi despre ce vorbesc ceilalți oameni

Mai devreme sau mai târziu, toți ne aflăm într-o situație în care într-o conversație cu prietenii sau colegii nu avem nici o idee despre ce este vorba. Chiar dacă recunoașterea acestui fapt îți poate răni mândria, este totuși mai bine decât să spui ceva necorespunzător sau ceva care te va pune într-o lumină negativă.

7. În timpul unei cerți

Taci. Ascultă. Așteaptă. În astfel de momente, oamenii tind să spună lucruri pe care ulterior le vor regreta. Dacă ești supărat, taci.

Da, poți începe să te cerți cu șeful, părinții sau cu cei dragi, dar atunci când o astfel de dispută se transformă într-o ceartă, retrage-te. Așteaptă și calmează-te, după care te poți gândi la tot ce vrei să spui.

Chiar dacă ai dreptate, așteaptă, pentru că cealaltă parte a conflictului nu este gata să te înțeleagă acum. La început va fi dificil să reziști, dar în timp vei învăța.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.