7 cele mai grave sfaturi ale antrenorilor de afaceri și de ce acestea nu funcționează - #dozadesucces

7 cele mai grave sfaturi ale antrenorilor de afaceri și de ce acestea nu funcționează

Tema dezvoltării de sine, a creșterii personale și a succesului este atât de solicitată încât aproape fiecare persoană încearcă să fie un antrenor de afaceri. Cu toate acestea, munca multor antrenori este construită numai pe scoaterea banilor de la ascultătorii săi și pe aceleași povestiri inutile despre succesul și bogăția iminentă. Iată o listă de sfaturi de la antrenorii de afaceri prin care puteți recunoaște o astfel de înșelătorie.

1. Trăiește ca un milionar aici și acum

A pune o căruță înaintea calului este una dintre activitățile preferate ale multor mentori. Desigur, dacă este vorba despre gândirea constructivă, obiceiurile utile pe care le au milionarii, atunci acesta este un sfat excelent. Dar de multe ori poți auzi de la antrenori că ai nevoie să începi să folosești lucrurile pe care milionarii le folosesc, să mănânci alimentele pe care milionarii le mănâncă și bogăția aproape în sine va veni la tine în mod magic.

Aici cauza și efectul sunt în mod clar confuze. Desigur, cei bogați și de succes nu se îmbracă atunci când sunt reduceri la supermarketuri, nu se bucură de tehnica chineză, dar o fac doar pentru că își pot permite. Oamenii bogați se disting printr-o abilitate minunată de a trăi prin mijloace, iar la începutul călătoriei lor au suferit adesea condiții mult mai rele decât cele în care te afli acum. Deci, nu te grăbi să i-ai un alt împrumut pentru un iPhone sau să te odihnești într-un hotel de cinci stele.

2. Copiați toate obiceiurile oamenilor de succes
Unii milionari au obiceiuri și hobby-uri tipice care nu sunt legate de afacerea lor. Cu toate acestea, acest lucru nu indică faptul că copierea unor astfel de acțiuni într-un fel te va aduce mai aproape de succes. Coafura la modă nu te va ajuta să joci ca Cristiano Ronaldo, fumatul trabucurilor nu-ți va da bicepsul lui Schwarzenegger, iar renunțarea la carne și dragostea pentru puloverele negre nu te vor face noul Steve Jobs. Mai bine să acorzi o atenție la ceea ce fac idolii tăi direct în domeniul lor profesional.

3. Trezește-te devreme.

Acesta este unul dintre exemplele private din punctul anterior, dar este atât de popular încât merită o atenție deosebită. Mulți guru ne recomandă că trebuie să ne trezim la 4-5 dimineața, în timp ce nimic nu spun despre timpul de culcare. După ce au auzit astfel de sfaturi, „viitorii milionari” au început să doarmă nu mai mult de cinci ore pe zi.  Dar spre surprinderea lor, în loc de un mare succes vine oboseala cronică, productivitatea scăzută și apatia.

Ideea de a te ridica devreme este bună, dar numai dacă durata totală a somnului nu este afectată. Dacă nu există nici o posibilitate să te culci mai devreme, atunci este mai bine să renunți la trezirea timpurie. În plus, trebuie să luați în considerare caracteristicile individuale. La bufnițele tipice, nivelul de productivitate de la ora 5 dimineața este atât de scăzut încât nu poate face nimic util în acest moment.

4. Gândește întotdeauna pozitiv

Optimismul este un lucru util, dar este important să nu se transforme într-o negare a realității. Primul pas spre schimbare este conștientizarea și acceptarea completă a situației în care te afli acum. Dacă visezi la o viață fericită și lipsită de griji, iar venitul tău nu crește de ani de zile, atunci faci ceva greșit.

Uită-te critic la situația actuală a lucrurilor, elaborează un plan pentru a corecta situația și acționează. Iar ideile și afirmațiile cu un buzunar gol într-un apartament mic închiriat pot distorsiona imaginea reală și pot duce la inacțiune. Gândirea pozitivă este utilă, dar numai până când ești gata să recunoști greșelile și să îți evaluezi în mod obiectiv defectele.

5. Fă ce-ți place și nu face ce nu-ți place.

Foarte mulți oameni preferă să mănânce alimente gustoase și să se culce pe canapea cu o sticlă de bere rece în timp ce urmăresc un film nou. Asta înseamnă că visele lor de succes se poate pune o cruce? Nu, succesul este, de obicei, construit pe acțiuni de rutină și disciplină de fier, care îți permite să lucrezi prin „nu pot” și „nu vreau”.

De asemenea, mulți dintre noi au visat să devină vedete rock și sportivi remarcabili, iar unii chiar au făcut ceva pentru asta. Dar munca grea nu este încă o garanție a succesului în sferele cu o concurență atât de mare. Atunci când alegi direcția în afaceri sau în carieră, în primul rând trebuie să te bazezi pe propriile înclinații, abilități, precum și pe cererea pe care o au pe piață.

6. Renunță imediat la locul de muncă.

Nu vom face apel la masochism și nu vom face față muncii care nu este pe plac. Dacă te-ai obișnuit cu locul tău, care dă un sentiment de stabilitate, atunci situația trebuie schimbată, dar planifică totul cu atenție. Înainte de a scrie o cerere de demisie, este recomandabil să găsești un nou loc de muncă sau cel puțin să creezi o rezervă de bani. Aceste fonduri ar trebui să fie suficiente pentru cel puțin trei luni de viață liniștită, în timp ce vei căuta un loc de muncă și vei învăța abilități noi.

7. Nu-ți fie frică de nimic.

Da, multe dintre temerile tale nu sunt justificate, dar asta nu înseamnă că trebuie să ignori temerile tale. Ignorarea oricăror temeri amenință pierderea bunului simț și implicarea în aventuri periculoase. Este normal să îți fie frică de sărăcie, de pierderea sănătății sau de posibilitatea de a deveni figurant al cauzei penale.

Fiecare teamă trebuie să fie analizată cu atenție și să prezinte scenarii probabile. Se pare adesea că chiar și cel mai rău dintre posibilele rezultate este foarte inofensiv. O astfel de frică poate și chiar trebuie depășită.

 

Sursa

 

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.