7 decizii luate de Elon Musk care l-au ajutat în afacerile sale - #dozadesucces

7 decizii luate de Elon Musk care l-au ajutat în afacerile sale

În practică, realizarea unui vis este întotdeauna mai dificilă decât în ​​imaginația noastră. Pentru a face acest lucru, adesea căutăm exemple de inspirație (sau ei înșiși ne găsesc). Pentru sportivi, acesta ar putea fi Cristiano Ronaldo sau Conor MacGregor, pentru scriitori, JK Rowling sau Victor Pelevin, pentru dezvoltatori, Mark Zuckerberg sau Steve Wozniak. Dar pentru mulți antreprenori, lista modelelor de rol din ultimii ani a fost condusă de Elon Musk. Această popularitate poate fi atribuită tinereții sale relative sau carismei naturale, care a lăsat mastodonii de afaceri precum Bill Gates sau Warren Buffett pe marginea faimei. Dar, chiar și cu acești factori, abordările neconvenționale ale managementului în cazul lui Musk, care cu toate contradicțiile sale au o conotație mai degrabă pozitivă, nu pot fi excluse din ecuație.

Iată câteva dintre ele:

Nu reclama produsul, ci crează-l. Multi-miliardarul Musk justifică într-o anumită măsură politica sa de afaceri. În plus, neconvenționalitatea în anumite momente pare absolut adecvată. Potrivit miliardarului, atunci când vindeți un produs nou, în primul rând, trebuie să aveți grijă nu de marketing, ci de calitatea acestuia. Va fi util pentru societate și în ce măsură – această întrebare este mult mai importantă decât cum să o vindeți. În activitatea sa, Musk confirmă acest lucru, testează adesea produsele sale înainte să aibă timp să le laude.

Comunică cu subscriberii lui pe Twitter. Activitatea persoanelor celebre din rețelele sociale nu pare a fi o raritate. Dacă președintele Statelor Unite nu poate nega acest lucru, atunci de ce să te miri de ceilalți? Dar Elon Musk a adus participarea pe Twitter la un nivel complet nou. Crezând în propriul său principiu de „importanța feedback-ului”, antreprenorul ia parte la dialoguri cu abonații săi, demonstrând importanța fiecăruia. Dar, în primul rând, el înțelege că o astfel de activitate socială are adesea un efect pozitiv asupra afacerilor. În cazul în care, desigur, să nu utilizeze informații umplutură, catalizând brusc creșterea prețurilor acțiunilor.

Renunțarea la brevete. În 2014, Musk la consiliul de administrație al Teslei a făcut o declarație că va elimina toate brevetele pentru dezvoltarea mașinii. Miliardarul a promis că nu-i va da în judecată pe cei care intenționează să utilizeze tehnologia Tesla, cu condiția ca acest lucru să se facă pentru totdeauna. Potrivit antreprenorului, lucruri precum drepturile de autor împiedică progresul și nu permit oamenilor să ofere ceea ce au nevoie cel mai mult.

Banii nu sunt scopul final. Deoarece banii nu mai sunt o prioritate pentru Musk, el își petrece tot mai mult timp fără să le mărească numărul, ci să se gândească la viitor. Aceste gânduri îl fac să depășească literalmente limitele lumii noastre, inspirându-ne să explorăm alte planete. Deși nu numai asta. Există multe probleme nerezolvate în lume pentru care Elon Musk este gata să-și cheltuiască proprii bani fără multă lăcomie.

Problemele angajaților = problemele companiei. În majoritatea companiilor mari, angajații sunt obligați să-și direcționeze problemele managerilor adecvați, iar ei, la rândul lor, trebuie să le soluționeze cu ajutorul conducerii superioare. După cum se știe, jumătate din aceste probleme nu sunt rezolvate, pierzându-se în fluxul de cavități birocratice. Musk știe acest lucru și, prin urmare, consideră că problemele angajaților companiei ar trebui rezolvate la nivelul directorilor executivi. S-ar putea să nu sune foarte practic, dar, potrivit lui Musk, acesta este o înțelegere mai motivațional. Confortul personal al angajaților, conform întreprinzătorului, este unul dintre factorii cheie pentru crearea unui produs de calitate.

Întâlnirile de afaceri nu au sens. În timp ce majoritatea angajatorilor evaluează întâlnirile ca o punte importantă de comunicare între angajați, Elon Musk consideră că aceasta este o pierdere imensă de timp. Acum câțiva ani, CEO-ul lui Tesla a trimis un mesaj de poștă electronică personalului său despre cum să reușească la locul de muncă. Acesta a spus: „Întâlnirile agravează activitatea companiilor. În cazul în care nu sunt dedicate problemelor de actualitate importante legate de întreaga companie, atunci nu au niciun rost.”

La dracu cu regulile! Atunci când oferă un loc de muncă, un angajator pune de multe ori candidatul la anumite teste. Printre acestea se numără întrebări orale care permit determinarea capacității viitorului angajat de a face față dificultăților profesionale. Același principiu este urmat de compania Musk și una dintre întrebările frecvent adresate la interviu este: „Credeți că este important să respectați regulile?”. Și după cum probabil ați ghicit, șansele de a fi angajat sunt majorate dacă răspunsul este negativ. Musk nu crede atât de mult în reguli, cât în propria părere, mai ales având în vedere faptul că aceleași reguli nu sunt întotdeauna bine scrise. Antreprenorul este convins că intuiția este esențială pentru creșterea personală și succesul companiei.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.