7 fraze care vorbesc despre îndoială de sine (și te fac să pari slab)

Evită aceste fraze. Te vei simți imediat mai încrezător, iar în ochii altor persoane vei începe să arăți la 100%.

Știu că ai multă muncă și probleme, nu aș vrea să-ți ocup timpul pentru a citi acest articol, dar …În ciuda faptului că încerc să nu deranjez niciodată pe nimeni, astăzi sunt obligat să mă abat de la reguli. Chiar trebuie să-ți spun ceva important. Așadar, iartă-mă că te-am îndepărtat de la probleme mai importante. Ai o mulțime de probleme, chiar până peste cap. Înțeleg. Deci, încă o dată, îmi pare rău și să începem…

… a spus autorul pe un ton incert.

Ce părere ai de această introducere? Vrei să-mi citești sau să-mi asculți cuvintele? Probabil că nu.

Dacă vrei ca alți oameni să creadă în tine, trebuie să crezi mai întâi tu în tine însuți. Și foarte puternic. Abia atunci vei începe să vorbești și să acționezi în așa fel încât oamenii să te perceapă ca pe o persoană încrezătoare și convingătoare.

Cred că ai întâlnit, probabil, mulți oameni care literalmente emana încredere în sine. „Cum reușesc?” – te întrebi. Iar răspunsul este simplu: cuvintele i-au ajutat pe acești oameni. Cuvintele noastre! Asta e ceea ce literalmente ajută să emane încredere. Dar, în același timp, cuvintele pot produce și impresia opusă: vei părea slab și neconvingător. Așa că nu subestima niciodată puterea cuvintelor. Prin urmare, dacă vrei să fii ascultat, auzit și să arăți încrezut, monitorizează atent ce spui și cum spui. Adică ai grijă la cuvintele tale.

Îți sugerez să îți amintești de aceste șapte fraze care trebuie evitate, mai ales la locul de muncă. Cel mai bine este să le ștergi pur și simplu din vocabularul tău o dată pentru totdeauna. De îndată ce faci acest lucru, vei vedea imediat cât de mult percepția și atitudinea altor oameni sa schimbat față de tine.  Și asta nu e tot. Tu însuți vei începe să te tratezi într-un mod complet diferit: cu mare respect și un sentiment de auto-importanță.

„Nu-mi place să deranjez pe cineva, dar…”

De fapt, nu urăști să deranjezi pe cineva când vine vorba de ceva important și urgent. Urăști disconfortul și jena care apare atunci când trebuie să-ți exprimi punctul de vedere sau cererea și să-ți faci griji despre cum va reacționa sau la cum va răspunde acesta.

Aceasta este o expresie extrem de dăunătoare. Pur și simplu uită de ea și, de dorit, pentru totdeauna. Cert este că atunci când o pronunți, îți dai imediat controlul asupra ta unei alte persoane (sau a unui grup de oameni) și te expui a fi slab și indecis. Dacă nu ești sigur că interlocutorul tău are într-adevăr suficient timp să te asculte, spune: „dacă ai un minut liber, aș dori să discut câteva întrebări”.

„Îmi pare rău „( fără motiv)

Persoanele puternice, cu adevărat încrezătoare în sine nu se tem niciodată să-și recunoască greșeala sau gafa. De aceea întotdeauna recunosc și spun, „Îmi pare rău.” Iar oamenii slabi „pun” acest „îmi pare rău” în orice situație, chiar dacă nu este cazul.  De regulă, pentru că se simt inferiori. De multe ori, ei încep cu această frază aproape fiecare propoziție.

Gândește-te de câte ori într-o zi spui această frază. Acum gândește-te dacă ești vinovat de fiecare dată și dacă a trebuit într-adevăr să-ți ceri scuze? În cele mai multe cazuri, nu a fost nevoie de asta. Ai făcut cu adevărat ceva rău? Ai jignit sau ai împiedicat pe cineva? Desigur că nu. Prin urmare, atunci când ești din nou tentat să spui „Îmi pare rău”, gândește-te cu atenție dacă este cazul.

„Sunt îngrijorat”

Oamenii nesiguri folosesc adesea această expresie. De ce? Da, pentru că de fapt se îngrijorează constant pentru ceva și sunt îngrijorați. Și de obicei – prea puternic și nefondat. Când recunoști acest lucru în mod public, demonstrezi că nu excluzi rezultatul negativ al conversației(proiect etc.). Așadar – nimeni nu te va crede, ba chiar mai mult – nu te va asculta și nu te va urmări. Pentru că într-adevăr nu vezi o ieșire, ci ești concentrat exclusiv pe problemă.

Așadar, gândește-te de o sută de ori înainte de a spune cu voce tare cuiva că ești îngrijorat. Dacă situația este într-adevăr foarte gravă și îngrijorătoare, atunci este mai bine să spui următoarele: „Am unele preocupări că …”

Ar trebui să-ți faci griji doar pentru ce s-a întâmplat deja. Despre probleme reale, nu despre predicțiile tale și despre imaginile înfricoșătoare create în capul tău. Cel mai bine e să nu-ți faci griji. La urma urmei, în cele mai multe cazuri, toate temerile și ipotezele noastre nu sunt confirmate.

Îți amintești de ce ți-a fost atât de frică și despre ce te-ai îngrijorat în ultimele șase luni? Recunoaște, aproape toate temerile tale au fost nefondate, și ai uitat de mult despre ele.  Atunci de ce să te deranjezi? Și chiar mai mult – să vorbești despre asta cu alții?

„O voi face eu însumi”

Oamenii de succes nu se tem să-și asume responsabilitatea și să acționeze. Dar ei își fac treaba, pentru care sunt responsabili.  Cu toate acestea, nu își asumă niciodată absolut totul – de la prepararea cafelei până la curățarea camerei.

Dacă faci acest lucru, arăți imediat că ești o persoană slabă și nerecunoscătoare. Fii un jucător de echipă, dar nu sări de fiecare dată când trebuie să faci ceva sau să corectezi. Fiecare trebuie să stea la propria „poartă”.

„Eu doar…”

De fiecare dată când pronunți această frază, reduci în mod instantaneu importanța și semnificația celor spuse.

„Eu doar o să-ți iau un minut de la tine…”

„Eu doar m-am gândit…”

„Tocmai mi-a venit o idee, dar …”

Dacă ai o sugestie, o idee sau o preocupare, declară-o cu încredere și nu o reduce la ceva lipsit de importanță și nu demn de atenție.

„Dacă nu te deranjez, ai putea …”

Ori de câte ori soliciți permisiunea de a cere ceva, dar trimiți imediat un semnal că solicitarea ta nu este atât de importantă. Acest lucru, apropo, implică imediat că o persoană poate gândi sau spune: „Nu, nu pot, îmi va fi greu” sau „Nu, nu pot”.

Dacă cererea ta este rezonabilă, atunci rostește-o cu autoritate și încredere, chiar dacă vorbești cu șeful. Nu folosi un ton de cerșetor, pentru a nu crea impresia că cerșești ajutor. Doar începe cu următoarele cuvinte: „Când ai un minut liber, te rog să …”

„Cred/gândesc/simt că…”

Aceste fraze complet inutile și dăunătoare indică pur și simplu nesiguranța ta și că nu ești gata să insiști. La fel ca și cuvântul „eu doar”.

Apropo, reține că oamenii folosesc adesea aceste cuvinte împreună: „Eu doar simt că…” Aruncă imediat toate aceste” expresii” din vocabularul tău! La urma urmei, aceste cuvinte, ca nimic altceva, scad importanța afirmației tale.

Doar uită pentru totdeauna această frază. Scrie pe o bucată de hârtie și arde-o.

Observă cât de diferite sună următoarele afirmații:

„Simt doar că aceasta este o problemă importantă pentru noi.”

„Aceasta este o problemă importantă pentru noi.”

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.