7 fraze care vorbesc despre nesiguranță

Persoanele încrezute în sine recunosc atunci când greșesc cu adevărat. Cei slabi își cer scuze atunci când sunt copleșiți de sentimentul de inferioritate. Numără cât de des îți ceri scuze pentru ceva. Chiar îți pare rău?

Dacă vrei ca alții să creadă în tine, trebuie să crezi mai întâi în propria ta valoare și să începi să acționezi într-un mod care vorbește despre încrederea ta în sine. Cuvintele pe care le alegi pot fie să emită încredere, fie să vorbească despre slăbiciune. Nu subestima puterea cuvintelor.

Mai jos vei găsi șapte fraze de evitat, în special la locul de muncă. Aruncându-le din vocabularul tău (din vorbire și scriere), vei observa o schimbare în atitudinea celorlalți oameni față de tine. Și odată cu creșterea stimei de sine, vei observa, de asemenea, schimbări în bunăstarea ta.

1. Nu vreau să te deranjez, dar …
Nu deranjezi deloc oamenii dacă vrei să le spui ceva important. Ceea ce te îngrijorează este doar ceea ce ai de spus și ceea ce auzi ca răspuns.

Această frază conferă interlocutorului un control absolut, privându-te de putere. Dacă nu ești sigur dacă momentul potrivit este acum, poți spune așa: „când ai un minut, aș vrea să discut ceva cu tine”.

2. Îmi pare rău

Persoanele puternice și încrezătoare sunt întotdeauna gata să admită că greșesc sau să își ceară scuze. Iar persoanele slabe își cer scuze atunci când sunt depășite de un sentiment al propriei lor inferiorități. Numără cât de des în timpul zilei îți ceri scuze pentru ceva.

Chiar îți pare rău pentru asta? Ai făcut ceva greșit? În majoritatea cazurilor, răspunsul va fi negativ. Înainte de ați cere iertare, gândește-te mai întâi dacă trebuie să faci acest lucru.

3. Sunt îngrijorat

Persoanele nesigure folosesc această frază doar pentru că se îngrijorează foarte mult. Exprimarea îngrijorării arată interlocutorului frica de rezultatul negativ al situației și tendința ta de a gândi prea mult. Aceste cuvinte spun că nu cauți o soluție, ci te concentrezi asupra problemei în sine.

Gândește-te de două ori înainte de a spune cuiva că ești îngrijorat. Dacă situația merită îngrijorările tale, atunci este mai bine să spui astfel: „am unele temeri cu privire la…”. Păstrează-ți îngrijorarea pentru dificultățile din viața reală și chiar mai bine – nu îți fă griji deloc. Îngrijorările contribuie la apariția gândurilor negative care s-ar putea să nu devină niciodată realitate.

4. O voi face.
Persoanele de succes pur și simplu iau și fac. Dacă te apuci de orice, de la prepararea cafelei până la îndeplinirea oricăror sarcini, atunci te consideri la cel mai mic nivel al ierarhiei.

Fii un jucător de echipă, nu doar profita de orice ocazie pentru a avea grijă de lucrurile mărunte.

5. Eu doar …
De fiecare dată când faci o astfel de inserare, se reduce tot ceea ce crezi sau spui, „am vrut doar să-ți cer să-mi acorzi un minut din timpul tău”, „m-am gândit…”, „este doar o idee, dar…”.

Dacă ai o sugestie, o idee sau o întrebare, spune-le cu încredere în voce, mai degrabă decât să le minimalizezi și să le reduci importanța acestora.

6. Dacă nu te superi, ai putea …

Solicitând unei persoane permisiunea de a-i cere ceva, reduci instantaneu importanța oricărei solicitări. Și această frază îi oferă posibilitatea să gândească sau să răspundă: „Nu, sunt împotrivă” sau „Nu, nu pot”.

Fii puternic, exprimând o cerere justificată, chiar dacă vorbești cu supraveghetorul tău. Nu folosi tonul unui subordonat atunci când soliciți ajutor. Începe solicitarea astfel: „Mary, când vei avea un minut, anunță-mă…”.

7. Eu cred că / eu mă gândesc că / simt că…
Toate aceste cuvinte îți ucid încrederea în subiectul conversației sau în opinia ta. Ca și în cazul cuvântului „pur și simplu” (rețineți, aceste cuvinte pot fi folosite doar împreună: „Pur și simplu cred că…”), aceste expresii diminuează importanța afirmațiilor tale.

Scapă de ele. Observă care este diferența dintre următoarele propoziții: „pur și simplu cred că este o problemă importantă demnă de cercetare „și „acesta este un subiect important pentru cercetare”.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.