7 fraze pe care oamenii încrezători în sine le folosesc în mod constant

Cuvintele tale sunt o reflectare a esenței tale.

A arăta încrezător și a fi încrezător sunt lucruri complet diferite. O putem simți într-o altă persoană, și o putem simți în noi înșine. Se manifestă în gesturi, în modul în care ne prezentăm, precum și în ceea ce spunem altora.

Aici sunt 7 fraze pe care oamenii încrezători în sine le spun destul de des.

1. Nu știu

O persoană nesigură, de regulă, vrea să creeze o aparență de încredere. Îi este teamă că alți oameni nu-l iau în serios și, prin urmare, încearcă să compenseze cumva acest lucru.

La fel, indivizii încrezători nu se tem să răspundă deschis la întrebări, inclusiv să admită că nu știu. Exemple: „Nu știu, dar aceasta este o întrebare bună”, „Nu sunt sigur, dar cu siguranță voi afla”.

Ți se pare că, pentru a avea încredere, trebuie întotdeauna să știi cum să faci ceea ce trebuie. Dar aceasta este o concepție greșită. Nu trebuie să știi nimic în avans, doar să fii pregătit pentru a afla. Trebuie să înveți să asculți cu atenție pe cei care sunt mai „pricepuți” într-o anumită direcție decât tine și abia apoi să începi să acționezi.

Încrederea nu înseamnă cunoașterea răspunsurilor la toate întrebările, ci absența disconfortului în timpul căutării acestora.

2. Îmi pare rău

Oamenii nesiguri de multe ori nu vor să spună că le pare rău, considerând această frază ca o manifestare a slăbiciunii. Ei fac tot posibilul să învinovățească pe altcineva decât să își asume responsabilitatea pentru ei înșiși. Le este teamă că, dacă recunosc că greșesc, își vor declara astfel inferioritatea.

În schimb, oamenii încrezători în sine sunt capabili să spună cu voce tare următoarele fraze :” îmi pare rău, am stricat totul. Putem s-o luăm de la început? „sau” Îmi pare rău. Nu știam că ceea ce spuneam va duce la astfel de rezultate. Aș vrea să repar totul. Ce zici?”.

A-ți cere scuze după ce ai greșit este o trăsătură a oamenilor încrezători.

3. Nu

„Nu” este o propoziție completă. Este, de asemenea, una dintre cele mai dificile fraze, mai ales dacă ai crescut într-o familie în care acest cuvânt era interzis. Dacă în copilărie nu ai putut stabili limite sănătoase în relația cu părinții (pentru că ai fost pedepsit pentru orice încercare de a face acest lucru), atunci cu siguranță ai crescut cu obiceiul de a mulțumi pe toată lumea din jur.

Să fim sinceri: majoritatea oamenilor au limite destul de slabe. Este nevoie de timp pentru a învăța să spui „da” doar atunci când vrei cu adevărat și să spui „nu” cu tact și decisiv.

Oamenii siguri au limite destul de stricte. Ei spun „nu” ori de câte ori au nevoie.  Ei cred că alții vor reacționa în mod normal la refuzul lor și înțeleg că, dacă cineva nu-și respectă limitele, „intrusul” este cel care greșește, nu ei.

4. Ce mai faci?

Sursa de încredere este legătura dintre oameni. De ce? Pentru că dacă ești încrezător în sinceritatea unei relații cu cineva (adică când ai pe cineva cu care poți fi doar tu însuți), atunci ești gata să-ți asumi riscuri. Și știi că dacă începi să cazi cu fața în jos, atunci cu siguranță vei avea pe cineva care să te susțină.

Capacitatea de a stabili o conexiune profundă și reală se reflectă în comportamentul de zi cu zi și discursul persoanei. De exemplu, când te întreabă ce mai faci. El însuși s-a cunoscut, și de aceea acum este capabil să cunoască alți oameni.

5. Trebuie să-ți spun ceva

Oamenii siguri nu își ascund punctul de vedere. Ei nu caută ei înșiși situații de conflict, dar sunt capabili să-și apere credințele, chiar dacă va fi incomod.

6. Da, mulțumesc

Oamenii încrezători în sine știu să accepte ajutorul și să nu încerce să creeze apariția insulelor stoice de aroganță. Ei nu se închid de la alte persoane. Au un grup de sprijin de încredere (prieteni, un soț iubitor, o familie sănătoasă) și acceptă întotdeauna ajutorul celor din jur.

Ei știu cum să ceară ajutor atunci când este cu adevărat necesar. Astfel de oameni înțeleg că nu totul se poate face pe cont propriu și că unele lucruri necesită muncă în echipă.

7. Spune-mi mai multe despre asta.

În loc să își impună în mod constant părerea cuiva, oamenii încrezători își ascultă cu atenție interlocutorul. Dacă nu înțeleg ceva, atunci încearcă într-un mod sincer să o facă. Și pentru aceasta cer explicații și nu pretind că au înțeles totul.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.