1. Cineva știe ce înseamnă succesul și cum să îl obțină

Ne bazăm pe gândurile familiei, prietenilor și societății. Ei de mult timp au stabilit criteriile succesului și sunt siguri că un alt scenariu nu poate fi. Nu la importanță acestor idei și mergi pe drumul tău.

Da, este ușor de spus, însă greu de realizat. Viziunile străine se influențează viața încă de la o vârstă fragedă. Chiar și cei mai de succes și creativi oameni, trăind după propriile reguli, sunt sub influența gândului societății că faima și bogăția sunt semnele succesului.

Stabilește ce înseamnă succesul pentru tine. Alți oameni nu trăiesc după principiile tale. De ce atunci tu ar trebui să le respecți pe ale lor?

2. Trebuie să fiu sigur de următorul pas pe care îl voi face

Mulți dintre noi nu înțeleg sensul corect al „încrederii în sine”. Credem că aceasta este o calitate pe care trebuie să o avem înainte de a începe vreun proiect. Și așteptăm până când această energie se va aduna. Însă dacă vei sta pe loc, atunci încrederea în tine nu va crește.

Trecutul stabilește încrederea în noi. Însă gândește-te că ziua de azi mâine va fi o amintire. Din acest motiv încrederea pe care o vei avea mâine este direct legată de acțiunile tale de astăzi.

Se spune că pofta vine mâncând. Încrederea va apărea atunci când vei face primul pas în direcția corectă.

3. Planificarea detaliată garantează un rezultat mai bun

Dese ori o asemenea planificare doar tărăgănează acțiunile concrete. Ne gândim prea mult asupra proiectului, analizăm avantajele și dezavantajele și ajungem la concluzia că ne va fi destul de greu să obținem rezultatul dorit. S-ar putea să nu fie chiar așa. Pur și simplu, planificând – nu acționăm.

Ca acest lucru să nu se întâmple, împarte sarcinile mari în mai multe mici, pe care să le îndeplinești aici și acum. Încearcă, de exemplu, pentru început să creezi un blog, dacă visezi, însă nu ai decis să scrii o carte.

Nu planifica și nu te gândi prea mult. Acționează. Pașii mici te vor duce la proiecte mari.

4. Trebuie să te concentrezi asupra scopului, pentru a-l realiza

Scopurile nu vor aduce rezultate pozitive. Însă obiceiurile zilnice da. Ține minte asta pentru totdeauna. Ne stabilim un scop uriaș, însă uităm să ne schimbăm comportamentul. Greutatea dorinței neîndeplinite pune presiune asupra noastră, iar noi ne dezamăgim și ne pierdem speranța.

Încearcă timp de câteva săptămâni să te concentrezi asupra ritualurilor zilnice, care te vor aduce spre scopurile propuse. De exemplu, vrei să slăbești. Foarte mult îți dorești asta. Însă aici se încheie inițiativa. Începe să te alimentezi sănătos, fă antrenamente zilnice și în curând vei observa rezultatul. Între timp nici nu te vei gândi la ce trebuie să faci ca să realizezi acest scop. Pur și simplu va deveni un obicei.

5. Trebuie să am întotdeauna dreptate

Greșind și eșuând vei înțelege cum trebuie să acționezi de fapt. Iar înțelegând asta, înțelegi mult mai multe decât să a întotdeauna dreptate.

Fiecare dintre noi greșește. Ceea ce am planificat nu întotdeauna ne reușește. Pentru că totul vine cu experiența. Nu te certa pentru greșeli. Învață lecțiile pe care ți le oferă pentru a reuși în viitor.

6. Trebuie să accept totul

Trebuie să înveți să spui nu, chiar dacă acest lucru nu te caracterizează. Timpul și energia ta sunt limitate, din acest motiv nu trebuie să le cheltui în zadar. Niciodată nu uita de faptul că nu ești obligat să accepți orice propunere ți se face. Alte posibilități neașteptate te pot distrage de la prioritățile tale. Învață să spui nu, dacă vrei să trăiești după propriile reguli.

7. Am destul caracter să mă opun limitărilor  provocărilor societății

Chiar și cel mai puternic om poate să cadă sub presiunea societății în care trăiești. Ne pierdem speranța că putem trăi în condiții favorabile și încercăm să schimbăm anturajul. Anume așa ne pierdem energia.

Oamenii cu care interacționezi nu trebuie să te tragă în jos. Ei trebuie să te motiveze, să te inspire și să te susțină în drumul tău.

Dacă vrei să reușești, să ai în jurul tău oameni cu aceeași gândire. Anturajul corect te poate ajuta să-ți schimbi viața și să devii mai bun decât ești. Acesta regulă este fundamental în dezvoltarea socială.

Sursa