7 întrebări care te vor ajuta să începi o discuție - #dozadesucces

7 întrebări care te vor ajuta să începi o discuție

pexels-photo-70252

Imaginează-ți: Te afli în compania unor persoane puțin cunoscute, a unor noi colegi sau chiar părinții partenerului tău. Toți tac pentru că nu știu cum să înceapă o discuție. Tăcerea devine insuportabilă și ți se pare că auzi bătăile ceasului. Această situație poate fi schimbată dacă vei adresa întrebările corecte.

Întrebarea 1. Cum l-ai cunoscut pe Х?

Variantă. Cum ai ajuns la această petrecere?

O simplă întrebare care va demonstra ce aveți în comun cu interlocutorul tău. Este cea mai ușoară metodă de a stabili o legătură și de a identifica un subiect de discuție.

În cel mai rău caz, vei fi uimit de cât de diferiți sunt oamenii care au venit la această petrecere. Iar acesta este un alt motiv pentru a da întrebări noi.

Întrebarea 2. Ce vrei să spui?

Variantă. Niciodată nu am auzit de asta. Cum funcționează? 

De fapt, nouă nu prea ne place să întrebăm de mai multe ori pentru a concretiza ceva pentru că ni se pare că în aceste momente părem mai puțini deștepți. În asemenea cazuri ni se pare că nu am fost atenți la ceea ce alții au înțeles de foarte mult timp.

Doar că în acest caz tu te vei simți un novice entuziasmat. Întrebările tale vor fi o plăcere pentru interlocutor. Mai mult decât atât, vei întreba despre lucrurile pe care ceilalți sunt interesați să afle și astfel vei face comunicarea mai interesantă.

Întrebarea 3. De ce ai decis să faci asta?

Variantă. Cum ai intrat în această industrie?

Oamenilor le place să vorbească despre ei. O asemenea întrebare îl va provoca pe interlocutor să povestească. Vei reuși să afli detalii interesante pe care să le poți folosi pentru diversificarea comunicării.

Întrebarea 4. Ce îți place cel mai mult la (…)?

Variantă. Mie îmi place foarte mult (…), dar ție ce îți place?

La fel ca întrebarea de mai sus, vei reuși să stabilești o legătură mai puternică cu interlocutorul și să îi afli părerile. Veselia va începe în momentul când persoana cu care comunici nu este de acord cu părerile tale.

Întrebarea 5. Care este restaurantul tău preferat?

Variantă. Unde aș putea să merg ca să nu întâlnesc o gloată de turiști?

Oamenilor le place să fie experți. Dacă ești pentru prima dată în oraș și ai întâlnit un localnic, fii sigur că el îți va spune toate secretele acestui loc. Te va sfătui unde să mergi, ce să mănânci și cum să petreci timpul liber.

Întrebarea 6. De ce crezi așa?

Variantă. Ciudat, eu credeam că (…), dar tu îmi spui că lucrurile nu stau așa.

De fapt oamenilor le place să fac constatări despre carieră, orașe și hobby-uri. Ceva de genul: «Acum nu e timpul potrivit să începi o carieră în această industrie».

Dacă nu îi vei permite interlocutorului să deschidă un alt subiect, dar îl vei ruga să îți povestească despre detalii și schimbările din acest domeniu, vei arăta, în primul rând, că îl asculți, iar în al doilea sens că îți este interesantă conversația voastră.

Întrebarea 7. Ce este greu în acest proces?

Variantă. Dacă ar fi să iei totul de la capăt, ce ai schimba?

Oamenilor le place să povestească despre cum au trecut peste greutăți și și-au îndeplinit scopurile propuse. O astfel de discuție va fi extrem de emoțională.

Întrebarea aceasta este absolut binevenită mai ales în cazul când discuți cu cineva pentru care ai un respect deosebit: autor, speaker sau lider într-un anumit domeniu. Începând o discuție cu o astfel de întrebare, vei primi nu doar un răspuns sincer, dar și o lecție de viață.

Autor: Anastasia Sereda

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.