7 lucruri care vor contribui la dezvoltarea gândirii logice - #dozadesucces

7 lucruri care vor contribui la dezvoltarea gândirii logice

peace-of-mind-349815_1280

Creierul nostru e un fenomen foarte interesant. Pentru o productivitate mai bună, el are nevoie de atenție și grijă. În acest articol vei găsi 17 lucruri care vor ajuta ca creierul tău să fie mereu în tonus, prin urmare, te vor face mai deștept.

1. Bea două pahare de apă după ce te trezești

În fiecare zi, timp de 30 de minute după ce te-ai trezit, bea două pahare cu apă. Organismul tău nu primește apă în timpul somnului, asta înseamnă șase – nouă ore (mai mult somn, este dăunător). Iar apa este necesară vieții. Atât organismul tău, cât și creierul în mare parte nu trebuie să fie dezhidratat.

Pentru a afla câtă apă să bei în fiecare zi, înmulțește numărul tău de kilograme la 3 apoi, suma primită, împarte-o la 100. De exemplu, dacă cântărești 80 de kilograme, înseamnă că trebuie să bei în fiecare zi 2,4 litri de apă.

2. Citește recenzi la cărți în timpul micului dejun

Să citești cărți – este minunat, iar micul dejun cel mai bine prinde citind ceva scurt. Ai putea să verifici wall-ul în Twitter, dar îți va aduce asta un folos? Ai putea să citești noutăți – dar ai nevoie de ele? Încearcă să stai o lună de zile fără noutăți. Crede-mă că ceea ce este cel mai important va ajunge la tine prin orice caz, iar ceea ce nu are impact asupra vieții tale, atunci nici nu ai nevoie.

Cel mai bine ar fi să citești recenziile la cărți în timpul micului dejun. Care care e mai bună? Direcționează-ți atenția spre bestsellers. Dacă o carte este populară, înseamnă că ea nu este chiar așa de rea. Cel mult s-ar putea ca aceasta să nu îți placă. Dar pentru a te convinge trebuie să citești o recenzie.

3. Ascultă radioul sau cărți audio în timpul călătoriilor

Chiar dacă petreci timp puțin în călătorie, oricum descarcă în telefonul tău fișiere audio motivaționale. Un exemplu ar fi cărțile audio, discursuri ale trainerilor TED sau alți autori de succes.

4. Bea ceai verde în timpul lucrului

Aș putea să îți scriu aici diferite studii despre cum substanțele chimice acționează asupra organismului nostru. Dar nu o voi face. În schimb îți voi spune: bea ceai verde în loc de cafea. El va influența asupra organismului tău, a dispoziției și a capacităților de muncă.

5. Dormi puțin în timpul zilei

Un somn scurt în timpul zilei va relaxa creierul. Studiile au demonstrat că oamenii care dorm nu doar noaptea, doar și ziua, sunt mai activi și mai repede învață.

6. Nu mai mânca zahăr

Zahărul – este periculos! Dacă ai așa posibilitate, exclude zahărul din alimentația ta. Sau cel puțin reduce cantitatea lui la minim. Dar dacă nu poți renunța la zahăr în totalitate, încearcă să nu-l consumi atunci când ai nevoie să te concentrezi. Pentru că zahărul pur și simplu nu permite creierului tău să lucreze repede. Ouăle și peștele sunt mai benefice pentru organismul tău.

7. Accesează rețelele de socializare și site-urile de divertisment doar câteva ore pe zi

Creierul foarte repede se adaptează informațiilor cu care îl hrănim. Dacă permanent te vei relaxa cu ajutorul Facebook, Twitter sau alte site-uri de divertisment, atunci creierul tău va fi permanent relaxat și îți va fi foarte greu să te concentrezi asupra muncii pe care o faci. Obligă-ți creierul să lucreze la maxim, hrănindu-l cu informație benefică. Dacă totuși ai mare nevoie să te relaxezi, setează timer-ul pentru 10-15 minute și privește fotografii sau citește postări din diferite grupuri.

8. Alege jocurile în locul televizorului

Da, s-ar putea ca să ți se pară straniu acest sfat, dacă mai sus ți-am spus să eviți site-urile de divertisment. Dar, atunci când privești televizorul, tu doar consumi ceea ce ți se arată pe ecran. Foarte rar la tv sunt prezentate filme care te fac să gândești. Jocurile, dimpotrivă, te fac să simți procesul, să analizezi fiecare acțiune a ta.

9. Citește cărți în loc să privești televizorul

Argumentele sunt aceleași ca și în cazul jocurilor. În timpul citirii, trebuie să îți imaginezi eroii, vocea lor, și chiar scene întregi de acțiune. Toate aceste acțiuni îți păstrează creierul în tonus.

10. Învață să faci programări IT

Programarea – este așa un lucru care te va face să gândești logic și structural. Nu îți spun că ar trebui să studiezi cărți de mii de pagini și să cercetezi fiecare detaliu, algoritm și să le pui în practică. Pur și simplu primește câteva cursuri pe site-uri cum ar fi Codecademy. E gratis și interesant.

11. Privește filmulețe TED în locul serialelor

Pierdem o gramadă de timp privind serialele cum ar fi „Marry Me”,  „How I Met Your Mother”, etc. Ele sunt foarte interesante și ne captează atenția. Dar cum am remarcat mai sus, noi pur și simplu vedem imaginea dar nu o analizăm. Creierul nostru practic se deconectează de la realitate. În locul serialelor, privește filmulețe de la seminarele TED. Cu siguranță vei afla ceva noi și interesant.

12. Adaugă sportul în viața ta

Corpul și creierul nostru au o legătură strânsă. Exercițiile fizice nu doar ne permit să avem o ținută frumoasă, dar ne mențin în formă și creierul nostru. Nu trebuie să fugi și să petreci toată ziua într-o sală de sport. Urcă scările în loc să iei liftul sau mergi pe jos mai mult timp.

13. Petrece timpul cu cei care sunt mai deștepți decât tine

Dacă vrei să câștigi într-un joc de șah, alege un partener slab. Dacă vrei să înveți să joci mai bine, alege un partener mai puternic. Aceeași istorie este și cu creierul. Dacă vom începe să vorbim cu persoane care sunt mai deștepte decât noi, asta va duce la ceea că noi ne vom dori, instinctiv să ajungem la nivelul lor.

14. Pariază cu cei care nu sunt de acord cu tine

Într-o desbatere se naște adevărul. Și nu doar! În asemenea situații, vei învăța să îți argumentezi răspunsurile, să accepți și să recunoști greșelile tale.Deci, chiar dacă nu ai dreptate, vei avea de câștigat pentru că vei învăța ceva noi.

15. Plimbă-te la aer curat

Sunt scrise foarte multe articole despre beneficiile aerului curat asupra organismului tău. Prin urmare îți hrănești creierul cu sănătate.

16. Poartă cu tine un carnet

Întotdeauna trebuie să ai cu tine un carnet în care să îți scrii noile idei, gânduri sau alte schițe pentru muncă. De asemenea, trebuie să îți notezi și întrebările care îți apar. Apoi în timpul liber, vei putea să revii asupra lor și să le analizezi. Asta influențează favorabil asupra logicii.

17. Rezervă-ți 10 minute astăzi pentru ca să îți planifici ziua de mâine

Totul va funcționa mai efectiv dacă va fi planificat. Fără un plan, viața noastră ar fi o dezordine și plictiseală.

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.