7 lucruri pe care le fac oamenii inteligenți atunci când au de-a face cu persoane negative

„Mă înșeli o dată-rușine pentru tine; mă înșeli de două ori-rușine pentru mine”: o persoană inteligentă nu face aceeași greșeală de două ori.

Poți să spui că ești o persoană inteligentă? Știi unde ți se întind granițele? Vei ști ce să faci pentru a nu rămâne blocat în nisipul curat al negativității altora? Tot ce ai nevoie este să poți reacționa rapid și corect la persoanele toxice.

Ne confruntăm permanent cu persoane toxice. Unele dintre ele sunt prezente în mod constant în spațiul nostru personal, iar cu altele trebuie să ne intersectăm în fiecare zi. Comportamentul lor ne strică starea de spirit, dar nu toți ne simțim neajutorați atunci când ne confruntăm cu ei. Unii oameni, în sensul psihologic, pun la punct personalitățile toxice. Și se comportă astfel:

1. Ei dau dovadă de conștientizare și vigilență

O persoană inteligentă își alege întotdeauna în mod conștient mediul și știe exact cum să facă față comportamentului toxic. El va încerca să evite întâlnirea cu persoane negative și să exercite întotdeauna prudență maximă cu cei cu care se întâlnește. O persoană inteligentă nu intră niciodată într-o întâlnire directă cu un caracter toxic.

2. Ei iartă, dar nu uită

O persoană inteligentă nu va ține o pică împotriva abuzatorului său, dar în același timp nu va uita ce sa întâmplat.

„Mă înșeli o dată-rușine pentru tine; mă înșeli de două ori-rușine pentru mine”: o persoană inteligentă nu face aceeași greșeală de două ori.

3. Ei sunt creați dintr-un material cu adevărat puternic

O persoană inteligentă  nu este doar inteligentă, ci și rezistentă. Știe că nimeni nu-l va putea scoate de pe calea aleasă. Nici o negativitate nu-i poate zdruncina hotărârea și nici o otravă nu-i poate slăbi spiritul.

4. Își delimitează în mod clar limitele personale.

O persoană inteligentă își delimită în mod clar limitele, nepermițând negativității să pătrundă în spațiul său personal. Când vine vorba de oameni toxici, el știe unde să traseze linia.

5. Își păstrează energia

O persoană inteligentă nu își risipește energia într-o luptă fără sens cu indivizi otrăvitori, ci o pune în întreprinderi utile pentru sine.

El înțelege că a lupta și a argumenta cu oamenii negativi nu înseamnă a se respecta pe sine. Deci, el evită în mod deliberat.

6. Își economisesc timpul

O persoană inteligentă consideră că oamenii toxici sunt o distragere a atenției și nimic mai mult. Dacă are ocazia să evite comunicarea, o folosește întotdeauna.

Nu are timp pentru tot felul de prostii care nu vor aduce nimic util vieții sale.  Îi pare rău să piardă timpul chiar și pe motivarea motivelor unei astfel de toxicități.

7. O ușă închisă poate indica multe alte căi

Oamenii inteligenți au întotdeauna ceva ascuns în rezervă; una sau două trucuri pentru a facilita rezolvarea problemei cu care se confruntă. Orice ar fi – o mantră, un motto, un cântec, un plan – care va ușura situația în care se află și va ajuta la risipirea întunericului care îi înconjoară. Vor face ceva simplu, dar magic și vor lăsa persoana negativă nedumerită și confuză.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.