7 lucruri simple care îți vor face viața de familie mai frumoasă - #dozadesucces

7 lucruri simple care îți vor face viața de familie mai frumoasă

pexels-photo-70737

Cu toții ne dorim relații fericite, așa cum arată în filme. Însă în viața reală de foarte multe ori oamenii nu stau împreună nici un an și se dezamăgesc, se plictisesc. Și fără ca să mai caute interese comune, se despart.

De ce să întâmplă asta? Pentru că nu facem nimic pentru ca să întărim relația.

Nu știu de ce ni se pare că totul trebuie să vină de la sine fără ca să ne implicăm. Din păcate, se întâmplă foarte rar această minune. O familie fericită necesită foarte multă muncă.

În relația cu soția mea a fost o perioadă când ni se părea că nu mai aveam nici un viitor și că a venit sfârșitul. Împreună ne mai ținea doar copilul. Și ca să ne salvăm familia, am decis să începem de la zero – noi reguli pe o pagină albă.

Îți voi mărturisi câteva dintre sfaturile simple care ne-au ajutat să ne salvăm familia și ne-au făcut mai fericiți. Crede-mă, sunt lucruri foarte simple, pe care am început să le facem în fiecare zi. Aceste acțiuni ne-au apropiat și ne-au făcut să ne simțim, din nou, o familie.

1. Am început să luăm cina împreună

Mâncam fiecare când apucam, însă acum cina este pentru noi un ritual atunci când întreaga familie se așează împreună la masă. Am decis să facem asta pentru că în timpul zilei eram toți foarte ocupați ca să fim împreună.

Uneori mergem la restaurant, însă de cele mai multe ori luăm cina acasă. Cine nu este doar o modalitate de a ne liniști foamea. Este cel mai bun motiv de a ne aduna împreună, să ne povestim despre ce am făcut, cum a trecut ziua și să ne cunoaștem mai bine unul pe celălalt.

2. Ne aminte-am unul de celălalt mai des

Iarăși, în timpul zilei vorbeam prea puțin unul cu celălalt. Doar câteva minute dimineața, înainte de muncă, și seara, înainte de somn. Se întâmpla că vorbeam mai mult cu colegii de muncă decât noi doi.

Înțelegând asta, am decis că trebuie să ne sunăm de câteva ore pe zi pentru a ne spune câteva cuvinte plăcute unul celuilalt.

S-ar părea că este un lucru minor, însă și sun simplu sms primit de la omul drag ne bine dispune.

3. Am început să ne facem de cap împreună

Anterior ne jucam într-un joc numit „Maturii”. În acest joc nu era loc pentru glume, tachinări și alte prostii copilărești care să ne facă să râdem din suflet. Iar asta ne făcea viața plictisitoare. Credeți-mă una dintre cea mai bună caracteristică pe care o căutăm în partenerul nostru este simțul umorului. Fără asta ne plictisim unul de celălalt.

Viața este o glumă foarte serioasă, iar cu atitudinea noastră prea înfumurată și matură, o complicăm și mai mult. Fă acțiuni prostești doar pentru ca să râzi. Pentru că o relație fără zâmbete este ca o plantă fără apă care în curând va muri.

4. Am început să ne ascultăm mai mult unul pe celălalt

Ai întâlnit parteneri care nu doar că nu se ascultau, dar nici măcar nu se uitau unul la celălalt? Când unul povestește ceva, celălalt se uită în telefon sau se uită pe geam. Prin comportamentul lor, aceste persoane demonstrează că și-ar fi dorit să se afle în alt loc decât cel în care este acum. Ce îi ține împreună pe acești parteneri este un mister.

Am observat că cele mai sincere discuții se întâmplă atunci când nici măcar nu te aștepți: noaptea târziu în pat, la nunta unui prieten sau într-un bar, între o mulțime de oameni necunoscuți. Și dacă amâni acest dialog pentru mai târziu, riști să nu mai auzi niciodată acele cuvinte importante care ar fi făcut relația voastră mai bună.

5. Am început să ne îmbrățișăm mai des

De la început asta mi se părea un lucru prostesc, însă după câteva fraze ale soției mele că în afară de dormitor nu mai sunt momente când să-i acord atenție, am început să mă schimb.

Nimic imposibil. Am început să o cuprind mai des, să o sărut atunci când plecam la muncă sau să o iau de mână atunci când mergeam la plimbare. Și mai târziu am aflat că femeile, în afară de sex, mai au nevoie de unele semne fizice de iubire din partea bărbatului. Asta le face fericite.

6. Ne uram unul celuilalt „noapte bună”

E banal, dar tu când ultima dată i-ai urat noapte bună partenerului tăi? Astfel de gesturi neînsemnate fac relația mai puternică.

7. Am început să ne susținem unul pe celălalt în orice situație

Gândește-te, doar știi că unul dintre motivele pentru care ești cu acea persoană este susținerea din partea ei. Chiar mai mult, pot să spun că dacă nu este susținere între parteneri – nu există o relație. Pentru pentru fiecare contează enorm să aibă pe cineva alături care să fie alături în orice situație.

Fericirea vine atunci când partenerul tău se transformă în fanul tău, care te susține în orice moment al vieții.

Și nu contează că este vorba despre un nou job sau despre lenjeria pentru pat.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.