Află dacă ești mințit! 7 modalități care te ajută să descoperi un mincinos - #dozadesucces

Află dacă ești mințit! 7 modalități care te ajută să descoperi un mincinos

restaurant-690975_1280Ți-ai imaginat vreodată lumea fără minciună? Eu nu. Eu permanent am nevoie de fantezie pentru a înțelege cât de mult pierdem și cât de mult câștigăm, dacă vom înceta să mai mințim.

Mințim în fiecare zi, iar capacitatea de a afla adevărul fiecare vrea să o aibă. Am descoperit șapte metode care te vor ajuta să înțelegi dacă o persoană te minte sau nu.

Este așa un film — «The Invention of lying ». În el se povestește despre societatea în care nimeni nu putea minți. Odată, unui om din această societate „i s-a stricat ceva” în cap și a spus prima minciună. Pentru a nu-ți strica impresiile despre film, nu îți voi povesti mai multe, dar îți recomand să-l privești și să înțelegi cum ar arăta lumea fără minciună.

Dar așa cum în realitate, minciuna este de orice fel, îți voi prezenta câteva secrete prin care ai putea să te lupți cu ea și să determini o persoană să îți spună adevărul.

Observă cum se comportă această persoană în situațiile critice

Când o persoană se confruntă cu situații dificile, ea nu poate să trișeze. Nu are posibilitatea să folosească măști și cel mai probabil va acționa așa cum îi vor dicta instictele.

Analizează-i atitudinea față de persoanele care îi prestează anumite servicii

Oamenii care au fost obijduiți de soartă, sunt cei care își descarcă nervii pe persoanele care le prestează anumite servicii. Chelnerilor, menajerelor, vânzătorilor – ei sunt cei care rabdă toate astea. Dacă o persoană șuieră sau îi face semne cu degetele unui chelner – această persoană este pur și simplu: idioată.

Observă-i limbajul corpului și intonația

Să găsești informații despre limbajul trupului nu este dificil. Mincinoșii pot fi descoperiți după aceste semne:

  1. Pauze în discuții.
  2. Mișcarea ochilor în timp  oferă un răspuns.
  3. Schimbă subiectul discuțiilor.
  4. Se îndreptățesc, chiar dacă nu le reproșați nimic.
  5. Își ating fața de foarte multe ori.

Evident că nu trebuie să exagerezi urmărindu-i fiecare mișcare interlocutorului tău. Însă uneori, această tactică te ajută să afli multe despre o persoană.

Bârfiții pe prietenii comuni

Într-o măsură mai mare sau mai mică, tuturor ne place să bârfim. Din păcate însă, nu toți cunosc limitele bârfelor. Bârfind despre cunoscuții comuni, vei vedea cu ochii tăi cât de multă murdărie se află într-o persoană, care părea a fi bună.

Împrumutați bani

Chiar dacă să împrumuți bani prietenilor este ultimul lucru la care trebuie să te gândești, totuși trebuie să știi că făcând asta, poți afla lucruri foarte interesante și noi despre aceștia.

Mergeți împreună într-o călătorie

Este o metodă extrimală. Dacă vrei să afli tot adevărul de la o persoană, să mergi într-o călătorie cu ea – nu este cea mai bună idee. Însă, petrecând cu ea o anumită perioadă de timp, vei avea ocazia să cunoști toți taracanii, gâzele și gândacii care „trăiesc” în capul ei.

Spune-i un secret

Spunându-i un secret, vei afla dacă această persoană este capabilă să păstreze un secret. Dacă nu ai încredere în ea, poți să-i spun un secret inventat sau ceva neimportant, doar pentru a afla dacă va încerca să îl spună și altor.

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.