7 principii ale robiei ascunse

1. Situația economică îi forțează pe oameni să muncească încontinuu. Sclavul contemporan este nevoit să muncească fără întrerupere până moarte, pentru că salariul primit pentru 1 lună îi ajunge doar să-și plătească chiria pentru 1 lună, să-și cumpere mâncare pentru 1 lună și să îți plătească transportul pentru 1 lună. Pentru că sclavului contemporan îi ajung bani doar pentru o lună, el este nevoit să muncească toată viața până la moarte. Pensie este o ficțiune deoarece, sclavul pensionar dă toată pensia pe casă și mâncare și rămâne fără bani.

2. Se crează falsa cerere de vânzare a unui produs pseudo-necesar, care îi este impus sclavului prin intermediul televizorului, PR, modul în care anumite produse sunt aranjate în magazin. Sclavul contemporan este prizonier al goanei după „nou”, iar pentru asta trebuie să muncească mereu.

3. Un alt mecanism utilizat împotriva robilor contemporani este sistemul de credite, cu „ajutorul” căruia, sclavii contemporani adună tot mai multe datorii.

4. O altă iluzie care li se crează sclavilor contemporani este că ei ar lucra pentru stat, când de fapt ei lucrează pentru un pseudo-stat. Altfel spus, banii robului ajung în buzunarul proprietarului, iar ideea de „stat” este utilizată pentru a întuneca mințile sclavilor pentru ca aceștia să nu pună mai multe întrebări.

5. A cincea tehnică utilizată este inflația. Creșterea prețurilor în lipsa creșterii salarial a sclavului contemporan asigură jefuirea invizibilă a acestuia din urmă. În acest fel, slavul contemporan sărăcește și mai mult.

6. Al șaselea mecanism de a-l face pe sclav să lucreze gratuit: să-i tai finanțele care îi oferă posibilitatea să se mute sau să-și cumpere un imobil într-un alt oraș sau într-o altă țară. Acest mecanism îi face pe robii contemporani să muncească în aceeași firmă și să suporte condițiile inumane. Alte soluții nu au.

7. Al șaptelea mecanism care îl determină pe sclavul contemporan să muncească gratuit este ascunderea informației cât de fapt valorează munca sa

sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.