7 secrete ale unui discurs public de succes

church-318772_1920

Ce este mai important pentru ascultătorii tăi? În primul rând – naturalețea. Nu contează atât de mult ceea ce vorbești, cât contează modul în care vorbești. S-ar putea ca la început să îți fie greu să-ți controlezi, însă practica și comunicarea, de exemplu, la diferite traininguri te vor ajuta să scapi de bâlbâieli și frica de public.

Ce trebuie să faci pentru a fi cât mai natural? 

  1. Ai grijă de maniera vorbirii. Când realizezi că vorbești aiurea, fă o pauză. Apoi alege din sală o persoană simplă și continuă să vorbești, adresându-te ei. Imaginează-ți că el ți-a pus o întrebare, iar tu îi răspunzi. Acest truc te va determina să vorbești mai simplu și mai deschis.
  2. Pune întrebări și răspunde la ele. De exemplu, adresează-te publicului: „Vreți să aflați cum voi demonstra asta? Am următoarele dovezi…” Această soluție va elimina situațiile monotone și îți va face discursul mai interesant, mai relaxant și mai viu.
  3. Pune accent pe cuvintele importante. Atunci când vei pune accentul pe cuvântul principal, discursul tău va fi mai clar, expresiv și convingător.
  4. Schimbă tonul vocii. În timpul unei discuții, tonul vocii tale se schimbă: ori se ridică ori scade. Folosește acest principiu și în timpul unui discurs public pentru al face viu și interesant.
  5. Schimbă tempoul vorbirii. Într-o discuție obișnuită, tempoul vocii se schimbă permanent. Asta este ceva natural, are loc la nivel inconștient și oferă impulsivitate. Este una dintre cele mai bune metode de a-ți atinge scopul.
  6. Fă o pauză după fiecare idee importantă. Dacă vrei ca ideea să se tipărească adânc în memoria publicului, să le atingi coardele inimii, o pauză te va ajuta să-ți îndeplinești misiunea.
  7. Ține minte: EȘTI ORIGINAL! În lume nu există două persoane la fel. Pentru tine, oratorul, este foarte important să fii diferit de ceilalți. Asta e acel punct forte care va oferi putere și sinceritate discursului tău.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.